Op zoek naar je ware identiteit bij Star Wars Identities Expo in Utrecht + WIN!!!

Al vanaf het eerste moment dat de reclame voor StarWars Identities Expo op tv te zien is, wordt bij Annemiek thuis gevraagd of ze daar een keer naartoe gaan. In dit blog vertelt Annemiek over haar ervaringen en lees je waarom de expo ook voor niet-fans zeker de moeite waard is.

Enne, je kunt ook kaartjes winnen voor deze tentoonstelling!

Onderweg naar de StarWars Identities Expo in Utrecht

Met een stuiterbal op de achterbank rijden we in alle vroegte vanuit het zuiden van het land richting Utrecht. Faas zijn humeur is opperbest, want we gaan de speciale StarWars Identities Expo bezoeken. Hij is een groot fan en wil heel graag oog in oog staan met Yoda en Darth Vader. Zus Lieke is minder enthousiast. Ze heeft niet zoveel met StarWars, maar vindt het geen probleem om mee te gaan. Zelf denk ik er net zo over maar ik kan intens genieten van mijn zoon die zo in het thema opgaat.

StarWars Identities Expo
Hier in CineMec Utrecht wordt de StarWars Identities Expo gehouden

 

De tentoonstelling is gevestigd in een speciaal paviljoen, direct naast bioscoop CineMec Utrecht. Er is volop parkeergelegenheid en via een grote trap komen we in de centrale hal van de bioscoop. Hiervandaan wordt je met een aparte route naar de expositie geleid. We bergen eerst onze jassen en tassen op in een kluisje en lopen richting kaartcontrole. Op onze vooraf gereserveerde kaarten staat een tijdsslot waarbinnen we worden verwacht. Gelukkig kunnen we zolang als we willen binnen blijven, want er geldt geen maximale bezoektijd. We zijn ruim op tijd en mogen zelfs nog iets eerder naar binnen.

StarWars Identiteit Expo
Daar moeten we zijn!
In de hal van CineMec Utrecht staat een gigantische AT-AT
In de hal van CineMec Utrecht staat een gigantische AT-AT

StarWars foto maken

Faas loopt voor ons uit en wordt opgewacht door een medewerkster die hem uitnodigt op de foto te gaan met zijn favoriete karakters. Lieke wordt ook gevraagd en zonder aarzelen neemt ze een van de lightsabers aan. Haar broertje gaat al helemaal op in het thema en neemt een stoere aanvalshouding. Wij ouders hebben geen idee van het eindresultaat, want wij zien alleen maar een groot groen scherm. De kinderen daarentegen zien hoe de foto er uiteindelijk uitziet en krijgen een kaartje mee waarmee we de foto later in het winkeltje kunnen kopen.

Overal in de bioscoop hangen enorme posters van de StarWars Identities Expo
Overal in de bioscoop hangen enorme posters van de StarWars Identities Expo
Lieke en Faas staan klaar voor een foto met hun favoriete karakters
Lieke en Faas staan klaar voor een foto met hun favoriete karakters

Interactieve tentoonstelling met audiotour en gechipte armbandje

De sfeer zit er meteen goed in en we lopen verder richting de balie waar de audiosets worden uitgedeeld. We krijgen een korte instructie en begrijpen dat we later nog horen hoe het het apparaat werkt. Ook worden armbandjes uitgedeeld met daarin een chip. Deze armbandjes verzamelen persoonlijke gegevens die later in de expositie worden samengevoegd tot jouw persoonlijke StarWars identiteit. Wat dat precies betekent, weten we op dat moment nog niet, dus we zullen zien.

Een paar meter verderop staat een groepje andere bezoekers te wachten. Als de groep compleet is, vertelt een medewerker hoe de audioset en het armbandje werken. Voor de zekerheid moet het armbandje getest worden op het grote scherm. Het lampje kleurt en dat betekent dat we door kunnen.

Uitleg over de tentoonstelling

In de volgende ruimte wordt een film gepresenteerd en wordt de audioset getest. De audioset vangt een signaal op uit de omgeving waar je staat en zo krijg je automatisch de juiste informatie te horen die hoort bij de plek waar je staat. Tijdens de film ontdekken we dat je het signaal zelf gemakkelijk kunt verstoren door je hand voor de zender te houden. Gelukkig dat we het hier al ontdekken en zelf kunnen corrigeren.

De film legt uit hoe de StarWars Identities Expo is opgesteld. Door de verschillende thema’s na te lopen verzamel je gegevens over je eigen interesses, eigenschappen en uiterlijkheden. Dit wordt vertaald in StarWars-termen en zodoende wordt steeds duidelijker op welk karakter uit de film het beste bij je past. Aan het einde kun je een soort hologram van jezelf oproepen en zie je jouw identiteit in het groot verschijnen. Maar voor het zover is zul je eerst de vragen moeten beantwoorden.

T