Springen bij Jump XL, een groot trampolinepark voor kinderen

Wanneer er in de voorjaarsvakantie het advies gegeven wordt niet op pad te gaan in verband met de enorme wind, besluit blogger Daphne het trampolinepark Jump XL vlakbij haar huis eens te gaan uit proberen. Of dat een leuke plek is lees je hier.

Springen bij Jump XL, een groot trampolinepark voor kinderen

De dag voordat we gaan springen reserveer ik 3 trampolines via de website. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus vooraf reserveren wordt aanbevolen. Het jumpen is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. E. is te jong en ik ruil haar even om met ons nichtje, die ook wel mee wilt. Vooraf kijken we een kort filmpje over de regels die er zijn bij Jump XL en moet ik een formulier invullen dat zij niet aansprakelijk zijn voor ongelukken. Dat belooft wat!

 

Bij binnenkomst krijgen de meiden een bandje om. De kleur geeft aan welk uur ze mogen springen. Zo is in de gaten te houden welke kinderen op welk moment op de trampolines mogen. Vervolgens krijgen ze uitleg over wat er wel en niet mag. Dan mogen ze hun schoenen en sokken uit doen en springen maar!

Alle regels op een rijtje
Alle regels op een rijtje

Van grote hoogte springen

Naast verschillende soorten trampolines is er ook een plek waar je van grote hoogte af kan springen. Je landt op een heel groot, zacht kussen. De oudste twijfelen even, maar springen er toch vanaf. Ze kunnen er daarna geen genoeg van krijgen. Ons nichtje durft niet en na flink aandringen van haar grote nichten wil ze wel, maar alleen als ik mee ga. Dan kan ik mij natuurlijk niet laten kennen, maar als je daarboven staat is het wel echt hoog! Samen springen we en besluiten het beide bij die ene keer te laten….

Een uur springen bij Jump XL is zo voorbij

Gelukkig zijn er voldoende trampolines om je te vermaken. Naast een hele lange trampoline, een heleboel kleinere trampolines en trampolines waarop je tegen de wand aan kan springen, kan je ook met een bal en basket spelen. Ook staat er een blok waar je vanaf kan springen. Een uur springen is zo voorbij. Helaas gaat J. bij het springen van ene trampoline naar de andere door haar enkel. Gelukkig ligt er al ijs klaar (ze is duidelijk niet de enige) en springt ze daarna weer verder.

Overal trampolines
Overal trampolines

Praktische informatie

Jump XL zit op verschillende plaatsen in Nederland. Kijk op de website waar ze allemaal te vinden zijn. Daar is ook de informatie te vinden over openingstijden en kan je direct reserveren. Mocht je een keer met een jonger kind willen springen in Aalsmeer, dan kan je op de peuterochtenden van het naastgelegen Chimpie Champ een uurtje springen bij Jump XL met je peuter. Voor een uurtje springen betaal je doordeweeks 8,50 euro en in de weekenden 9 euro. Voor 2 uur springen respectievelijk 15 en 16 euro (prijspeil 2017). Je krijgt korting als je op dezelfde dag naar Chimpie Champ gaat of gaat glowgolfen. Dit zit allemaal in hetzelfde gebouw in Aalsmeer.

Ben jij al eens bij een vestiging van Jump XL geweest?

Meer lezen

Op zoek naar meer actieve uitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

1 REACTIE

  1. Nee, hier was ik nog nooit, maar mijn dochter vierde haar 6e verjaardag in een vergelijkbare hal in Breda. Dikke pret!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.