Snowworld Zoetermeer: proefles skiën voor kinderen

Voor het eerst op wintersport met kinderen? Blogger Daphne gaat dat deze winter doen en ter voorbereiding op deze vakantie werd het tijd voor…. skiles!

Snowworld Zoetermeer: proefles skiën voor kinderen

Samen met de oudste 2 stap ik op zondagmiddag in de auto richting Zoetermeer, op weg naar Snowworld. Met in de achterbak de skipakken van de meiden en warme handschoenen, deze zijn verplicht en zonder zou het wel erg koud zijn. Ze gaan voor het eerst skiën in de echte sneeuw!

De meiden hebben erg veel zin in hun proefles. Op de heenweg bereid ik ze vast een beetje voor: het is koud, skischoenen zijn vaak erg wennen want ze zitten niet zo lekker en dat je als je leert skiën wel eens valt.

We zijn er: Snowworld Zoetermeer!
We zijn er: Snowworld Zoetermeer!

Ontvangst bij Snowworld Zoetermeer

Als we binnenkomen bij Snowworld Zoetermeer kijken de meiden hun ogen uit, wat is het hier groot! Het liefst willen ze meteen hun schoenen en ski’s gaan halen, maar we zijn een beetje vroeg. We lopen een rondje en kijken vanuit het restaurant de piste op. De meiden krijgen alleen maar meer zin om zelf de piste op te gaan. We melden ons bij de balie en krijgen toegangskaartjes, afhaalkaartjes voor de ski’s, schoenen en helmpjes mee.

Wat veel schoenen!
Wat veel schoenen!

We halen en de schoenen op en als ze goed zitten lopen we naar de volgende balie om de ski’s te halen. De ski’s worden afgesteld op de schoenen en ook krijgen we de helmpjes mee, inclusief een netje voor de haren. Als de meiden hun hele ski-outfit aan hebben, passen we ook de ski’s. Het is zo’n eerste keer best moeilijk om je voet goed op de skie te krijgen en dan je schoen vast te klikken. Met een beetje hulp lukt het en komen ze er meteen achter hoe lang de skies zijn als N. meteen op J. haar skies terecht komt…. We trekken de ski’s maar weer uit, ik leer de meiden hoe je ze in elkaar schuift en hoe je ze moet dragen. Dan is het tijd om richting de piste te lopen, daar worden ze opgehaald voor de proefles.

Proefles skiën voor kinderen

De meiden zitten in de les voor kinderen van 6-12 jaar. De 4 en 5 jarigen zitten in een apart groepje. Samen met een juf en meester lopen ze de piste op. Daar maken ze een grote kring waar de juf de namen van de kinderen vraagt en probeert te onthouden.

De les begint met het goed bekijken van de ski’s, met de goede kant naar voren leggen en proberen aan te trekken. Dat is zo makkelijk nog niet, met een beetje hulp zijn alle ski’s aan en kan de les beginnen. Allereerst proberen ze te springen om te controleren of de ski’s goed vast zitten, even naar voren en achteren schuiven op de ski’s en een rondje lopen/schuiven. Als ze allemaal weer in de kring staan leren ze hoe ze een pizzapunt moeten maken van de ski’s. Dat is de manier om te remmen.

De ski's zijn aan.
De ski’s zijn aan.

Daarna mogen ze een rij maken onderaan de piste en zijwaarts stappen gaan nemen om een stuk omhoog te gaan. De juf en meester hebben het er druk mee, het is voor de meeste erg moeilijk om omhoog te komen en in een rij te blijven. Regelmatig schuift er een kind naar voren of achteren. Wanneer de kinderen netjes in een rij staan, mag de eerste naar beneden. De juf staat bovenaan om te helpen de ski’s goed te krijgen en de meester vangt ze beneden weer op.

Als alle kinderen 3 keer aan de beurt zijn geweest gaan ze naar de andere kant van de piste. Daar mogen ze op een lopende band een stukje verder naar boven toe, de meester staat halverwege de lopende band om de kinderen er vanaf te halen. Dan mogen ze allemaal 1 keer vanaf halverwege de piste naar beneden toe. Beide meiden vallen 1 keer, dit is toch wel een stukje spannender dan het kleine stukje dat ze net deden. De juf staat weer bovenaan en de meester halverwege. Na deze laatste ‘afdaling’ is de les helaas alweer afgelopen. Meiden komen met rode wangentjes van de piste af en vragen meteen wanneer hun volgende les is. Ze hebben het enorm naar hun zin gehad en lijken net als hun moeder aangestoken met het ski-virus, de missie van vandaag is geslaagd!

Wanneer alle warme kleding weer uit is en alle materialen ingeleverd zijn lopen we nog even naar de derde en hoogste piste toe. De meiden denken dat ze hier een volgende les al best vanaf kunnen 😉

Praktische informatie

Bij Snowworld zijn er verschillende lessen die je kan volgen als beginner, maar ook als je gevorderd bent. Uiteraard kan je er ook vrij skiën of snowboarden. Na het skiën of snowboarden kan je in het restaurant een hapje eten. Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen voor een les of vrij skiën met eten. Wil je meer informatie over Snowworld neem dan een kijkje op de website.

Overweeg jij een proefles skiën voor je kinderen? Of gaan ze een echte cursus volgen vooraf?

Meer lezen

Op zoek naar meer actieve uitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Snowworld Zoetermeer. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.