Dit is waarom The Lion King met kinderen zo leuk is

Al lange tijd stond deze musical op haar verlanglijst. In de kerstvakantie is het eindelijk zover. Daphne gaat met haar oudste dochter naar Scheveningen voor The Lion King. Ben jij ook zo benieuwd waarom deze musical leuk is met kinderen?

The Lion King

Samen een avondje weg is al gezellig. Met de musical The Lion King op het programma hebben we er extra veel zin in. Jeli is al vaker naar theater voor kinderen geweest, maar nog niet eerder naar een echte musical. Ze is heel benieuwd hoe het zal zijn. Het verhaal van The Lion King kent ze al door de film. “Mam, hoe ziet de jungle eruit op een podium?”, vraagt ze zich af. We gaan het zo zien!

The Lion King
The Lion King

Het AFAS Circustheater

Hoewel we ruim om tijd zijn, krijgen we het toch een beetje benauwd als de eerste twee parkeergarages die we tegen komen vol zijn. We vragen aan langslopende mensen of er nog ergens anders plek is. Als we een stukje doorrijden is er plek op het Zwarte Pad. Een meevaller, het is hier van 1 november tot 1 maart gratis parkeren. Vanaf deze parkeerplek is het ongeveer tien minuten lopen. We wandelen naar het theater en zoeken in de zaal onze plekjes. We horen mensen praten dat er wel 1700 mensen in de zaal passen, volgens Wikipedia zijn dat er zelfs ruim 1800. Jeli kijkt haar ogen uit, wat veel mensen.

We zijn er!
We zijn er!
Jeli heeft er veel zin in
Jeli heeft er veel zin in
Wat zijn er veel mensen
Wat zijn er veel mensen

Een spectaculair begin

De muziek start en vanaf het eerste moment is er van alles te zien. Vanaf alle kanten komen er dieren het podium op. Jeli is blij dat we op het balkon zitten, ze kan alles goed zien, maar de dieren komen niet te dichtbij. Ze vindt het toch wel een beetje spannend, maar kijkt haar ogen uit. De kleine kinderen die Simba en Nala spelen zijn vertederend en zorgen dat je direct in het verhaal zit. De mooie muziek, de kostuums en de decors maken dat we allebei van begin tot eind zitten te genieten van deze musical. De grapjes, met hier en daar een hilarische verwijzing naar andere Disney verhalen, laten Jeli soms schateren van het lachen. Uiteraard pinken we ook een traantje weg als de vader van Simba overlijdt.

Het gaat bijna beginnen
Het gaat bijna beginnen

De jungle op het podium

Jeli haar vraag over de jungle wordt op het podium beantwoord. Dansende planten, bloemen en uiteraard Pumba en Timon maken de jungle compleet. De gehele musical door maken de decors het verhaal compleet. Op steeds verschillende manieren word je verrast met weer een nieuw decor. Simba groeit op in de jungle en de ‘grote’ Simba neemt je mee in het verhaal door prachtige zang en spel. De boodschap die gegeven wordt over wat je in je hart meedraagt als er iemand overlijdt maakt diepe indruk op Jeli. “Dat hij zijn vader terug zag, dat was zo mooi.” Wanneer dan Nala en Simba elkaar weer vinden en ‘Can you feel the love tonight’ voorbij komt is het verhaal compleet. Iedereen komt nog eenmaal op het podium voor het slotapplaus.

Nog 1 keer alle dieren op het podium
Nog 1 keer alle dieren op het podium
Het slotapplaus
Het slotapplaus

The Lion King: een must see musical voor gezinnen

Ontroerend, verrassend, vertederend, grappig en hier en daar spannend. Wat een prachtige musical is dit. Zowel voor de pauze als daarna zijn er korte momenten dat de musical vrij spannend is. Er wordt gevochten en het overlijden van de vader van Simba is spannend en zielig uiteraard. Jeli is daar niet erg van onder de indruk, maar ik kan mij voorstellen dat het voor jongere kinderen best (te) spannend kan zijn. Jeli heeft in ieder geval genoten en als we naar de auto terug lopen vraagt ze of we nog een keer kunnen, maar dan met haar zusje mee. Dat zegt genoeg!

Wat je verder nog moet weten

De speeltijd van de musical is al eens verlengd. Momenteel kan je via de site tot eind mei 2018 kaartjes kopen. De adviesleeftijd voor deze musical is vanaf zes jaar. Wanneer kinderen wat angstig zijn of moeite hebben met lang stil zitten is het misschien beter wat langer te wachten. De musical duurt ongeveer drie uur, inclusief een pauze van een klein half uurtje.

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

2 REACTIES

    • Dat is voor ons lastig inschatten omdat wij uw kleindochter niet kennen. Wij zouden in het algemeen voor kinderen van die leeftijd eerder een musical van Van Hoorne Entertainment aanraden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.