V8 Hotel Motorworld in Böblingen bij Stuttgart, een heel bijzonder hotel met auto thema

Auto-liefhebbers kennen het V8 Hotel Motorworld in Böblingen bij Stuttgart vast van naam. Het is een hotel met auto’s als thema. Saskia sliep er twee nachten in de V8 Camp-kamer en laat in dit blog ook de rest van het hotel zien.

V8 Hotel Motorworld in Böblingen bij Stuttgart

Het V8 Hotel Motorworld bestaat sinds kort uit twee hotels. Een in het gebouw van de voormalige luchthaven van Böblingen en een in een volledig nieuw gebouw er tegenover. Beide gebouwen hebben hotelkamers met thematische inrichting.

We checken in bij de receptie van de nieuwbouw en krijgen een kamer in het voormalige luchthavengebouw. Aan de muren van de centrale ruimtes hangen zwart-wit foto’s van vroeger, toen er nog gevlogen werd op de luchthaven van Böblingen. De kinderen interesseert dat niet zo, ik vind het leuk om meer te zien van de geschiedenis van deze locatie.

Het nieuwe gebouw van V8 Hotel Motorworld in Böblingen is in het voorjaar van 2018 geopend.
Het nieuwe gebouw van V8 Hotel Motorworld in Böblingen is in het voorjaar van 2018 geopend.
Het voormalige luchthavengebouw.
Het voormalige luchthavengebouw.
Binnen zijn foto's te zien van vroeger.
Binnen zijn foto’s te zien van vroeger.

Onze V8 Camp-kamer

Dan doen we de deur van onze hotelkamer open…. Sprakeloos zijn we. Om daarna een hele lading superlatieven te gebruiken om de kamer te beschrijven: “Wauw, wat gaaf, zo tof, mooi, prachtig, dit is echt leuk” en elkaar te wijzen op details: “Heb je dat konijn gezien? En kijk eens, er is een hangstoel en het 2-persoonsbed staat in een ‘echte’ caravan”. We kijken onze ogen uit.

De kamerschikking is snel gemaakt. Camiel komt bij mij in de caravan slapen en Maureen gaat ‘buiten’ op de slaapbank. Mocht je met vier personen zijn, dan is er genoeg plek voor een extra bed. Als ik op mijn rug op het bed lig zie ik dat zelfs het plafond er uit ziet alsof we in een retro-caravan zijn.

Het toilet is gemaakt in een echt toilethuisje, inclusief raampje in de vorm van een hartje. De douche is weggewerkt achter een rondlopende wand, met daarom een groot hert geschilderd. Ik vind de douche heel erg goed, een stevige grote straal en met een makkelijk in te stellen temperatuur. Zo’n douche waar je uren onder zou kunnen staan.

Camiel hangt heerlijk in de hangstoel en komt daar helemaal tot rust. Maureen ligt te chillen op haar bedbank. Op de tafel staat een waterkoker, flesjes met water, lekkere smaakjes thee en vers fruit.

Zo nieuwsgierig hoe onze hotelkamer er uit ziet.
Zo nieuwsgierig hoe onze hotelkamer er uit ziet.
Maureen slaapt 'buiten'.
Maureen slaapt ‘buiten’.
Zie de details van de 'caravan'.
Zie de details van de ‘caravan’.
In de 'caravan' een goed 2-persoonsbed.
In de ‘caravan’ een goed 2-persoonsbed.
De hangstoel is al snel Camiel z'n favoriete plekje.
De hangstoel is al snel Camiel z’n favoriete plekje.
Links het toilethuisje en rechts is de douche te vinden.
Links het toilethuisje en rechts is de douche te vinden.
Uitzicht op de old-timers vanuit onze kamer.
Uitzicht op de old-timers vanuit onze kamer.

Ontbijt in het V8 Hotel Motorworld

Het ontbijt in het V8 Hotel Motorworld is niet goedkoop, maar wel zeer uitgebreid. Het is dat we niet meer op kunnen dan er in onze buik past… Er staan lekkere broodjes, allerlei soorten beleg (zowel warm als koud), yoghurt, muesli, vers fruit en ook voor mensen met een allergie staat er van alles in een aparte vitrine. Terwijl Camiel de verse jus d’orange inschenkt zie ik dat er zelfs Proseco is. Die laat ik staan, er moet nog gereden worden en dat doe ik liever zonder alcohol.

Een deel van het ontbijtbuffet staat op de laadbak van een oude auto.
Een deel van het ontbijtbuffet staat op de laadbak van een oude auto.
Er wordt flink uitgepakt bij het ontbijt.
Er wordt flink uitgepakt bij het ontbijt.
Lekkere broodjes en.... donuts!
Lekkere broodjes en…. donuts!
Genoeg keuze qua broodbeleg.
Genoeg keuze qua broodbeleg.

Een indruk van de andere hotelkamers met auto thema

Er wordt vaker aan ons gevraagd of we een rondleiding door een hotel willen. Meestal word ik daar niet blij van, want alle hotelkamers lijken op elkaar. Dat is in het V8 Hotel Motorworld anders. Een rondleiding langs de themakamers is een feestje. Elke kamer opnieuw is een verrassing en heeft zulke mooie details. De gewone hotelkamers vallen er bij in het niet, terwijl die ook goed uitzien.

Beelden zeggen in dit geval meer dan woorden, dus kijk maar eens naar de foto’s die ik van een aantal themakamers heb gemaakt:


Faciliteiten in het hotel en directe omgeving

Het V8 Hotel Motorworld heeft wellness en fitness mogelijkheden. In het nieuwe gebouw is dit op de bovenste verdieping en heb je vanaf de ligbedden (of sporttoestellen) uitzicht over de omgeving.

In het voormalige luchthavengebouw is een Italiaans restaurant gevestigd. Ik vind het er wat te sjiek uit zien om met de kinderen heen te gaan. Geen probleem, want in de directe omgeving zijn ook andere restaurants te vinden. Wij ploffen neer op het terras dat naast Motorworld te vinden is. Hier eten we heerlijk Duitse pizza, een soort dikkere versie van de flammküchen.

Op loopafstand van het hotel is een speeltuin te vinden. Je vindt deze als je aan de achterzijde (bij de parkeerplaats) het V8 Hotel in het voormalige luchthavengebouw uitloopt. Hou links aan en dan kun je het niet missen. Ik zie de speeltuin vanaf de bovenste verdieping van de nieuwbouw liggen. Maureen en Camiel vonden onze hotelkamer zo tof dat ze niet eens naar de speeltuin wilden.

Fitness met uitzicht.
Fitness met uitzicht.
Relaxen met zicht op de omgeving.
Relaxen met zicht op de omgeving.
Vanaf de bovenste verdieping zie ik de speeltuin liggen.
Vanaf de bovenste verdieping zie ik de speeltuin liggen.

Maak er een echt auto weekendje van

Gasten van het V8 Hotel Motorworld mogen zo naar binnen lopen bij Motorworld. Wij kijken vanuit onze hotelkamer uit op een hal van Motorworld met old-timers. Gerard noemt het gekscherend: “Onze kampeerplek met uitzicht op de parkeerplaats”. Nou, zo’n uitzicht zullen veel kampeerders niet vervelend vinden!

Een rondje door Motorworld en we zien de ramen van onze kamer.
Een rondje door Motorworld en we zien de ramen van onze kamer.

In Stuttgart zijn twee automusea te vinden: het Mercedes-Benz Museum en het Porsche Museum. Wij gaan naar het Mercedes-Benz Museum en brengen circa twee uur door in het museum zelf. Mocht je een grote autoliefhebber zijn dan kun je deze tijd makkelijk verdubbelen. Na het museumbezoek lunchen we in het museum en gaan de kinderen knutselen in het gratis Kinderatelier.

Op doordeweekse dagen is het mogelijk om een rondleiding door de Mercedes-Benz fabriek in Sindelfingen te doen, reserveren kan hier. Op vrijdagmiddag om 15 uur is er een speciale familierondleiding. Sindelfingen ligt direct naast Böblingen.

Ik vermoed dat de ervaring in het Porsche Museum vergelijkbaar zal zijn. Al heb je daar de mogelijkheid om een ritje te maken met een Porsche, let er wel op dat je dit van tevoren moet reserveren. Dit geldt ook voor de fabriekstour door de Porsche fabriek.

Lees hier meer over het bezoeken van automusea en -fabrieken in Duitsland.

Praktische informatie

Als je boekt via Booking.com dan kun je bij de opmerkingen aangeven dat je graag een themakamer wilt, er wordt daarna contact met je opgenomen. Rechtstreeks boeken kan ook via de website van V8 Hotel Motorworld.

Een deel van de themakamers is geschikt voor drie of vier personen. Dit hangt af van de beschikbare ruimte om een bed bij te plaatsen. O.a. bij de Werkplaats-kamer en de V8 Camp-kamer is dit mogelijk. De Drive-in cinema hotelkamer biedt ruimte voor vijf personen.

De gewone 2-persoons hotelkamers kunnen met een deur geschakeld worden, hierdoor zijn ze ook geschikt voor gezinnen. Daarnaast zijn er appartementen te huur, deze hebben een eigen keukentje en een bedbank.

Parkeren kan ondergronds of achter het voormalige luchthavengebouw op maaiveld. Het treinstation van Böblingen ligt op loopafstand van het hotel.

Ontbijt kost 18 euro per persoon, voor de kinderen betalen we de helft hiervan.

Ligging van V8 Hotel Motorworld in Böblingen bij Stuttgart:

Meer lezen

Op zoek naar meer toffe tips voor auto-liefhebbers? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duits Verkeersbureau en het V8 Hotel Motorworld. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.