Vakantieblunders…

Heb jij tijdens de afgelopen vakantie ook een blunder gemaakt die je eigenlijk niet wil vertellen bij thuiskomst? We kunnen je gerust stellen, ook wij maken vakantieblunders en na een paar jaar durven we die best te delen… (psst, als je vertelt wat jouw blunder is dan beloven we deze niet verder te vertellen, deal?).

Vakantieblunders: wij biechten ze op!

Fieke: “Een kind met een volle poepluier op je nek zetten in de supermarkt is niet grappig! Manlief is snel naar buiten gegaan en heeft zichzelf en dochterlief verschoont met doekjes en is shirtloos verder gegaan!”

Marije: “Moe van een hele dag reizen naar de Vogezen kwamen we aan op de camping met onze oudste dochter die toen 2,5 was. Eenmaal aangemeld en ons plekje uitgezocht gingen we de auto uitpakken en kwamen we al snel de zak van de tent tegen. Die was verdacht licht. Ik hoor mezelf nog vragen of mijn man niet de stokken in een andere zak had gedaan. Toen volgde een super speurtocht door de bagage zonder resultaat, gevolgd door tranen van vermoeidheid en het echt niet meer weten wat te doen. Lang leve de Nederlandse camping eigenaar van camping Au Mica die ons zomaar twee nachten liet verblijven in een caravan die daar te huur was en ons een adresje voor een niet al te dure zaak gaf waar je tenten kon kopen. Zo stonden we de volgende dag op ons eigen plekje met een nieuwe “floep”tent waar de stokken in de tent blijven zitten als je hem opruimt! Dus stokken vergeten is geen optie meer met deze tent!”

Lineke: “Ehm… mijn blunder is eigenlijk meer een biecht… Het jaar dat ik alleen met de jongens naar Kroatië ging en mijn man thuis achterliet met een hernia, toen heeft het plaats gevonden. Ik had ons basecamp helemaal netjes opgezet en ingericht, drie bedden naast elkaar in de tent, opgemaakt en wel. Tot ik de tent in stap om de jongens naar bed te brengen…. een rare mot in de tent. Een klein gilletje ontsnapte me en mijn hersens draaiden als een malle. Hoe ga ik dit doen? Ik gaf Bram allerlei handig gerei als een theedoek, een slipper, het visnet en sommeerde hem om dat beest uit de tent te jagen. Ik heb netjes van buiten de tent gecoördineerd hoor… op veilige afstand! En zo joeg mijn 5 jarige zoon een Kroatische mot de tent uit voor zijn bange moeder….. einde biecht!”

Een vredig slaapplekje?
Een vredig slaapplekje?

Suzanne: “Wij hebben jaren geleden, toen we nog een caravan hadden, de afstandbediening van de mover op de dissel laten liggen. We waren zo druk met afscheid nemen van onze vakantievrienden dat we niet in de gaten hadden dat de afstandbediening niet in de caravan verdween. Eenmaal thuis moest de caravan op de oprit geparkeerd worden. De afstandbediening bleek weg. Als snel kwamen we erachter dat die dus nog ergens in het gras op de camping moest liggen”.

Mandy: “Heb even nagedacht en ja wij hebben ook echt wel een vakantieblunder. In 2010 waren wij op vakantie in Limburg (vlakbij Maastricht) en we wilden heel graag een rondvaart maken, waarbij je door verschillende sluizen vaart. We konden kiezen uit een rondvaart van 1,5 uur en een rondvaart van 3 uur lang. Nooit bij nagedacht, maar we kozen voor de rondvaart van 3 uur lang. En dat met twee kinderen, een van 1 jaar oud en de andere 2 jaar… Na ongeveer 1,5 uur begonnen Nynke en Jelmer het niet meer leuk te vinden, en tja dan ben je nog maar op de helft. Goh wat hebben we toen gedacht… hadden we toch maar…”

Gezellig een rondvaart van 3 uur....
Gezellig een rondvaart van 3 uur….

Saskia: “We reden met de auto met caravan erachter in Frankrijk en namen een verkeerde afslag op de rotonde. Meestal is het dan handig om door te rijden tot de volgende rotonde en daar weer te keren. Maar we reden een dorpje in, met een mooie smalle weg omhoog. Zien we opeens een bordje dat de weg niet toegankelijk is voor voertuigen die langer dan 5 meter zijn… Hoe we achteruit die schuine weg af zijn gekomen zal ik je besparen, maar volgens mij was na dat moment bij mij de liefde voor de caravan over!”

Jolinda: “Vakantieblunder die me twee keer overkwam: geen winterjassen meenemen. De eerste keer was in de herfstvakantie in Denemarken. In Nederland was het nog niet echt koud, dus de kids in hun fleecejasjes in de auto gezet. Aan zee op ons vakantieadres bleek het toch iets te fris, er was zelfs nachtvorst! Dus in Legoland voor oudste dochter een winterjas gekocht, voor de andere twee had ik nog extra vesten bij me gelukkig. Dan zou je denken, dat gebeurt je niet weer. Nou… we gingen twee jaar geleden naar Zweden in de meivakantie. Thuis liepen de kids al in hun zomerjasjes, maar in Zweden lag nog sneeuw! Gelukkig warmde het daar in de loop van de week wel op, maar de eerste paar dagen hebben we wat extra laagjes aangedaan”

Daphne: “Een blunder van voor we kinderen hadden… We waren in Nieuw-Zeeland en maakten een rondreis met de camper. Ergens ben ik vergeten het raam van de camper dicht te doen, terwijl alles daarin zat inclusief de tickets om terug te komen en paspoorten… Gelukkig was er niets uit de camper toen we terug kwamen!”.

Wat is jouw grootste vakantieblunder?

Meer lezen

Leuk om meer persoonlijke verhalen te lezen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelKamperen bij Camping Manor Farm in Zwitserland
Volgend artikelDe leukste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

7 REACTIES

 1. Herkenbaar, zo’n boottocht van 3 uur. Wij deden dat per ongeluk op en om het Leekstermeer in Drenthe. We hadden ons niet gerealiseerd dat de route die we namen een uur is met een motorboot, maar veel langer duurt met een langzaam fluisterbootje. Mijn kinderen vonden 3 uur varen op een klein, oncomfortabel bootje echt veel te lang. Heel raar. 🙂

 2. Op zoek naar een camping voor 1 overnachting in Noord-frankrijk liep uit op een klein drama: camping 1 lag aan een weg, dus we reden door. Camping 2 lag bovenop een heuvel met een haarspeldbocht wat mijn man met onze vouwwagen niet zag zitten. Camping 3 was vol, dus werd het camping 4. Alleen… De receptie was al dicht.
  Toch maar vouwwagen opgezet.
  Inmiddels begon het donker te worden, hadden we een plek zonder stroom en waren we allemaal moe en geirriteerd.
  Terwijl wij bezig waren met opzetten zaten de kids in de auto met een boekje. Toen zoon mijn mans mobieltje te pakken had gekregen, maar 3x de verkeerde pincode indrukte en het toestel dus blokkeerde, waren we zacht gezegd niet erg blij…
  Toen we vervolgens de kampeerstoelen tevoorschijn haalden zodat we konden eten, bleken we die bij een eerder kampeeruitje met familie te hebben verwisseld: we hadden 2 ‘normale stoelen’ en 2 van die lage modellen… Dat dat niet erg prettig eet bij een normaal formaat kampeertafel moge duidelijk zijn…
  Toen we de volgende ochtend wilden douchen op de camping bleek het sanitair het allersmerigste ter wereld te zijn!!!
  Geen goed begin van de vakantie dus. Gelukkig was het verder een topvakantie! We hebben alleen drie weken met ons bord op schoot gegeten .

 3. De eerste rondreis met onze vouwwagemn en dreumes van 13 maand vergaten we al het eten en drinken dat thuis in de koelkast klaar stond. Met twee volle reisdagen inclusief 24 uur op een ferry voor de boeg… Gesmeerde broodjes, fruit, en een fijne rietjesbeker met sap. We mochten ’s avonds als allerlaatste de ferry op, na 2 uur in de rij staan met een zeer hongerig kind. Gelukkig kreeg ze een banaan van een lief echtpaar. Op de ferry bleek je niet met pin of creditcard te kunnen betalen. Van ons laatste beetje kleingeld kochten we op de ferry 1 portie avondeten om samen te delen, 1 biertje ’s avonds, 1 boterham voor het ontbijt (godzijdank aten kids gratis) en 1 kop koffie. Dat was wel even een lange dag hongerig afzien…

 4. En soms heb je van die vakantieblunders die je zelfs na 15 jaar nooit meer vergeet… Een kampeervakantie met een veel te grote en zware bungalowtent en een te kleine auto werd een drama. Letterlijk ieder hoekje en vakje in de auto gebruikten we voor de bagage: sokken en onderbroeken los in het opbergvak in het achterportier, toilettassen onder de stoel etc. Aangekomen op de terrascamping in een bloedheet Kroatië reden we het weggetje naar onze plek voorbij. Op het steile weggetje met losse stenen moesten we een paar meter achteruit. Na een hele kleine stuurfout op die losse keien schoof de auto van het campingpaadje, rolde over de kop en landde op een tent. Auto en tentje waren total loss uiteraard. Even later stond de sleepauto er al naast, en hielpen 20 andere kampeerders ons om de auto snel leeg te halen. In een lange rij werd al onze bagage doorgegeven, van de auto naar onze kampeerplek. Daar gingen mijn onderbroeken, doosje tampons en versleten pyjama door 20 paar handen heen… Sindsdien ligt er nooit meer losse bagage in de vakjes van onze auto!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.