Vlaggetjes pinnen op de kinderlandkaart van Europa

Hou jij ook graag op een prik- of kraskaart bij waar je bent geweest? Voor kinderen is er nu een erg leuke variant waarbij ze vlaggetjes pinnen op de kinderlandkaart van Europa. Blogger Lineke probeerde het uit.

Vlaggetjes pinnen op de kinderlandkaart van Europa

Je kent het vast wel. Al jaren ben je trouwe klant van een bedrijf en dus heb je de Facebook-pagina van dat bedrijf ‘geliked’. In je tijdlijn komt het bedrijf dan regelmatig voorbij met reclame of leuke aanbiedingen. Zo ook bij Herinneringen op Linnen. Scrollend door mijn tijdlijn valt mijn oog op een kleurrijk nieuw product. Een landkaart van Europa voor kinderen op canvas. Dat ziet er tof uit. En heel geschikt voor onze oudste zoon. Op school leert hij over landen, hij kan nu lezen en met ons gezin reizen we regelmatig door Europa.

Wat een vrolijke kinderlandkaart.
Wat een vrolijke kinderlandkaart.

Kinderlandkaart op canvas

De landkaarten zijn te verkrijgen in 3 formaten: 40 x 50 cm voor 37 euro, 60 x 80 cm voor 62 euro en 90 x 120 cm voor 96 euro. Te bestellen in het roze of blauw. Je kiest 1 van de 42 poppetjes die jouw kind mag vertegenwoordigen. Je vult de naam van je kind in en besteld. Dan kan je nog aanvinken of je wel of niet de 60 gratis prikvlaggetjes er bij wilt en is het wachten op je bestelling.

Ik bestel de blauwe versie. Kies een poppetje uit die op Bram lijkt. Vul zijn naam in en klik op bestel. Of ik er prikvlaggetjes bij wil? Ja natuurlijk, dat maakt het helemaal af. Dan kan ik straks samen met Bram zoeken, lezen en een vlag prikken in de landen waar we geweest zijn.

Kijk, dat lijk ik wel!
Kijk, dat lijk ik wel!

Waar zijn we geweest?

Zoals we gewend zijn van Herinneringen op Linnen krijgen we netjes en snel een groot pak geleverd. Voorzichtig maken we het karton open. Wat ziet de kinderlandkaart er vrolijk uit. Aan de achterkant van de lijst zitten netjes 2 zakjes bevestigd met ophangsysteem en een zakje prikvlaggetjes. Op de prikvlaggetjes staat met grote letters vermeld dat de vlaggetjes niet geschikt zijn voor kleine kinderen.

Ophangsysteem en prikvlaggetjes zitten erbij.
Ophangsysteem en prikvlaggetjes zitten erbij.

Bram begint direct te zoeken en te lezen. “Dit ben ik mam en wij wonen hier” zegt hij al wijzend op de molen. Hij prikt het eerste vlaggetje. Ook kleine broer vindt het reuze interessant en wil mee prikken. Om de beurt vragen ze waar we nog meer geweest zijn en prikken een vlag.

"Mam, daar wonen wij!"
“Mam, daar wonen wij!”
Zijn we hier ook geweest?
Zijn we hier ook geweest?

De vlaggetjes prikken niet heel makkelijk in het canvas. Je moet best hard duwen. Maar dat maakt ook dat ze er niet zomaar uitvallen en er geen rondslingerende vlaggetjes risico is. Ik help de jongens met het doorduwen van de prikkers. Het geheel ziet er erg leuk uit. Wat hebben de jongens eigenlijk al een hoop landen in Europa bezocht.

Wat hebben we al veel gezien van Europa! kinderlandkaart
Wat hebben we al veel gezien van Europa!

Met Bram zijn opmerking dat hij nog naar Engeland, IJsland en Noorwegen wil want daar hebben ze toffe dieren, weet ik dat de kaart een schot in de roos is. De kaart van Europa voldoet geheel aan onze verwachtingen. Vlak voor hij naar bed gaat kijkt Bram nog even naar zijn eigen landkaart. Wedden dat hij ook bezig is met zijn eigen bucketlist samenstellen?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke producten voor reislustige kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Herinnering op Linnen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

1 REACTIE

  1. Wat een gave actie! Ons favoriete vakantielsnd is Portugal! De papa van mijn 2 kindjes komt daar vandaan en we gaan elk jaar in de zomer op visite! Heel vervelend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.