Vogelpark Marlow, een vrolijk gevleugelde belevenis in Duitsland

Vogelpark Marlow is een echte belevenis. Het is het leukste en mooiste vogelpark dat Saskia tot nu toe heeft bezocht. Met een unieke vogelshow, voedermomenten en heel veel toffe speeltuinen.

Vogelpark Marlow in Mecklenburg-Vorpommern

Vogelpark Marlow is te vinden in het noorden van Duitsland in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Een wat onbekendere vakantieregio voor de meeste Nederlanders. Dat is jammer, want het is een heel gezinsvriendelijke bestemming.

Lees hier meer over een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern en over het nabij Marlow gelegen eiland Rügen.

Ligging Vogelpark Marlow:

In dit blog deel ik de vijf leukste belevenissen in Vogelpark Marlow.

Belevenis 1: helpen met het voeren van de pelikanen

“Lijkt het jullie leuk om te helpen met het voeren van de vogels?” vraag ik aan de kinderen. Bij Vogelpark Marlow kan bij verschillende voedermoment geassisteerd worden. Hiervoor moet je je vooraf aanmelden want er is per voedermoment plek voor één gezin. Mijn 11-jarige dochter wil liever niet, maar haar 9-jarige broertje lijkt het geweldig. Na lang twijfelen tussen helpen bij de pinguïns, ooievaars of de pelikanen kiezen we voor de laatste.

Tien minuten voordat het voeren start staan we bij de pelikanen te kijken. Een medewerker komt ons daar ophalen. Mijn dochter blijft met de fotocamera op de plek waar het publiek staat. Samen met mijn zoon ga ik met de medewerker mee.

We krijgen handschoentjes aan en klimmen op een plateau. De medewerker doet een keer voor hoe we het beste de vissen kunnen gooien en daarna mogen we zelf aan de slag. De pelikanen zwemmen druk heen en weer en proberen met hun grote snavels de vissen te vangen. Ondertussen wordt er in het Duits meer over deze vogels verteld.

“Mam, kijk nou, deze dode vis heeft geen kop!” vrolijk zwaait mijn zoon met een vis voor m’n hoofd. “Ehm, die lusten ze ook wel, gooi maar snel naar de pelikanen.” Helemaal opgetogen is hij als we later onderin de emmer de ontbrekende kop terugvinden. Natuurlijk wordt ook deze naar de pelikanen gegooid.

De grote vogels gaan een voor een het water uit. Ze hebben geen honger meer. Stuiterend van enthousiasme rent mijn zoon naar zijn zus: “Dit was zo leuk!” Zij laat daarna net zo enthousiast zien welke foto’s ze heeft gemaakt.

De pelikanen hebben wel zin in een visje.
De pelikanen hebben wel zin in een visje.
Samen met mijn zoon sta ik links achter het bosje om de vissen in het water te gooien.
Samen met mijn zoon sta ik links achter het bosje om de vissen in het water te gooien.
We krijgen er geen genoeg van om naar de pelikanen te kijken.
We krijgen er geen genoeg van om naar de pelikanen te kijken.

Belevenis 2: parkieten eten uit je hand bij Vogelpark Marlow

We hebben een zakje voer voor deze vrolijk gekleurde vogeltjes gekocht bij de kassa. Dus een van de eerste dingen die we doen is dieren opzoeken die we hiermee kunnen voeren. De keuze valt op de parkieten. In het parkietenverblijf vliegen de vrolijk gekleurde vogels om ons heen. Er lopen er ook een paar op de grond, opletten dus waar je je voeten neerzet.

Mijn dochter is niet zo dol op de fladderende beestjes en zoekt een rustig plekje aan de rand van het parkietenverblijf. Ondertussen staat mijn zoon al met vogelvoer op zijn hand tussen de parkieten. En ja hoor, daar komt het eerste vogeltje aan. Glunderend staat hij te kijken hoe de vogel uit zijn hand eet.

Na een tijdje wordt het ons te druk in het parkietenverblijf. We gaan verder. Later op de dag komen we terug om de parkieten de rest van het voer te geven. Helaas hebben ze dan geen honger meer. Zorg er dus voor dat je aan het begin van de dag hierheen gaat.

Pas op waar je loopt!
Pas op waar je loopt!
's Ochtends hebben de parkieten honger.
’s Ochtends hebben de parkieten honger.
Wat een beleving in Vogelpark Marlow om de parkieten uit je hand te laten eten.
Wat een beleving in Vogelpark Marlow om de parkieten uit je hand te laten eten.
Natuurlijk doe ik ook mee.
Natuurlijk doe ik ook mee.
Voor 20 cent koop je in het parkietenverblijf wat vogelvoer.
Voor 20 cent koop je in het parkietenverblijf wat vogelvoer.

Belevenis 3: speeltuinen voor kleine en grote kinderen

Met twee kinderen van 9 en 11 jaar ontdekken we dat ze niet meer elke speeltuin leuk vinden. Nou, dat komt in Vogelpark Marlow helemaal goed. Hier hebben ze speeltuinen die leuk zijn voor kleine en grote kinderen.

Een van de speeltuinen is semi overdekt. Het is een groot schip waar heel veel leuke speeltoestellen te ontdekken zijn. Ik ga op een bankje zitten en zie de kinderen af en toe voorbij rennen. “Hoi mam, hier ben ik!” hoor ik in het Nederlands, maar voordat ik een van mijn kinderen ontdekt heb zijn ze alweer verder gerend. Ik krijg ze hier aan het einde van de dag maar moeilijk weg.

Op een andere plek in Vogelpark Marlow ligt een speeltuin wat verstopt in het groen. Torens zijn met elkaar verbonden door middel van uitdagende routes. Ja, uitdagend voor mijn grote kinderen. Hier worden niet alleen zij blij van, maar ik ook.

Eerder op de dag zijn we langs een waterspeelplaats en een airtrampoline gekomen. Daarvoor kwamen we tijd tekort!

Het speelkasteel in Vogelpark Marlow.
Het speelkasteel in Vogelpark Marlow.
Hoi mam, dag mam!
Hoi mam, dag mam!
Deze speeltuin lopen we bijna voorbij....
Deze speeltuin lopen we bijna voorbij….
Een compleet parcours blijkt erachter te liggen. Super voor grotere kinderen.
Een compleet parcours blijkt erachter te liggen. Super voor grotere kinderen.
Hier en daar is de route best uitdagend.
Hier en daar is de route best uitdagend.
Jumpen op de aitrampoline. Ik kies een van de ligstoelen die er omheen staan.
Jumpen op de airtrampoline. Ik kies een van de ligstoelen die er omheen staan.
De waterspeeltuin.
De waterspeeltuin.

Belevenis 4: de meest grappige vogelshow ooit gezien

Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van vogelshows. Het is vaak elke keer hetzelfde. Nou, in Vogelpark Marlow niet! De vogelshow hier is verrassend, grappig en origineel. Een echte aanrader.

Nu kan ik het beschrijven, maar in dit geval zeggen beelden meer dan woorden. Daarom heb ik een compilatiefilmpje gemaakt:

Belevenis 5: konijnen voeren

Een van de leukste belevenissen in Vogelpark Marlow is volgens mijn kinderen het voeren van de konijnen. Ja, echt. Want in Vogelpark Marlow zijn niet alleen vogels te zien. In ons voederzakje zit ook voer voor boerderijdieren. Daarmee proberen we eerst de lama’s te voeren, maar die zijn iets te enthousiast en daarmee jagen ze ons zo hun verblijf uit. Dan maar naar de konijnen en dat is zo leuk!

De kinderen zitten op de grond en hebben het voer op hun hand. Meteen worden ze omringd door konijnen. Ze laten zich uitgebreid aaien en knuffelen door de kinderen. Mijn dochter en zoon genieten. Als het voer op is blijven ze zitten om de konijnen te aaien. Wat een relaxed moment!

Zoveel zachte nieuwsgierige konijnen.
Zoveel zachte nieuwsgierige konijnen.
Kom maar hier met dat voer!
Kom maar hier met dat voer!
Wat zijn ze lief en zacht.
Wat zijn ze lief en zacht.

Wat is er nog meer te doen in Vogelpark Marlow?

Dit zijn onze vijf favoriete belevenissen in Vogelpark Marlow. Er is zoveel meer te doen, dat we aanraden om zeker een volledige dag in het park te zijn. Zorg dat je er bent als ze open gaan. En zelfs dan ga je tijd tekort komen. Zo zijn wij niet meer toegekomen aan het voeren van de lori’s, de papegaaienshow, een deel van de speeltuinen en meerdere voedermomenten.

Wel bezochten we de roofvogelshow. Deze show is vergelijkbaar met andere roofvogelshows die we in het verleden hebben gezien. Erg leuk was het pinguïnverblijf, daar loop je echt tussen de pinguïns door. Zo grappig. Dit geldt ook voor het kangoeroeverblijf.

Eigenlijk kun je je prima twee dagen vermaken in Vogelpark Marlow. En dat weten ze daar ook. Dus kun je in het vogelpark blijven slapen. Verspreid door het park staan bijzondere accommodaties. Mocht je je gezin willen verrassen met iets unieks, dan zou ik hier een nacht boeken.

Wandelen door het kangoeroeverblijf. We kunnen ze zelfs aaien!
Wandelen door het kangoeroeverblijf. We kunnen ze zelfs aaien!
We wandelen door het verblijf van de pinguïns.
We wandelen door het verblijf van de pinguïns.
De roofvogelshow.