Waldwipfelweg Sankt Englmar in Beieren, meer dan een boomkroonpad

2
98
SAMSUNG CSC

Boomkroonpaden zie je steeds meer. In Beieren ligt Waldwipfelweg Sankt Englmar. Dit is meer dan een boomkroonpad ontdekken we. Je kan je hier zo een hele dag vermaken met het natuurleerpad, de illusies, speeltuin en Haus am Kopf. Nieuwsgierig naar dit leuke boomkroonpad in Beieren? Lees dan verder.

Waldwipfelweg Sankt Englmar, boomkroonpad in Beieren

De parkeerplaats staat al behoorlijk vol als we aankomen rijden bij Waldwipfelweg Sankt Englmar. Wow, er staan zelfs drie touringcar bussen. We lopen naar de ingang en zien aan onze rechterhand al Haus am Kopf staan. Wij doen eerst het boomkroonpad. Het weer betrekt behoorlijk en de verwachting is dat het in de loop van de middag zelfs gaat regenen. We willen graag nog iets van het uitzicht zien.

Nieuwsgierig naar Waldwipfelweg Sankt Englmar.
Nieuwsgierig naar Waldwipfelweg Sankt Englmar.
Net voor de ingang zien we Haus am Kopf.
Net voor de ingang zien we Haus am Kopf.
Waldwipfelweg Sankt Englmar is meer dan alleen een boomkroonpad.
Waldwipfelweg Sankt Englmar is meer dan alleen een boomkroonpad.

Boomkroonpad

Het boomkroonpad loopt redelijk vlak ietsje omhoog. “Kijk, 5 meter staat daar” roept dochter M. We lezen ondertussen de bordjes met de namen van de bomen. “10, daar staat 10” horen we zoon C. al zeggen. We zijn nieuwsgierig waar deze cijfers naar verwezen. Het is niet de afstand die we hebben gelopen. Het blijkt de aanduiding van de hoogte van het pad te zijn. Huh, zijn we al 10 meter hoog? Zo steil gaat het pad toch niet? Dan blijkt dat de grond onder het pad behoorlijk steil naar beneden loopt.

Al snel zijn we bij het hoogste uitkijkpunt, dertig meter boven de grond. Op een tekening kunnen we zien welke bergen er zichtbaar zijn aan de horizon. Zelfs met ons grijzige bewolkte weer kunnen we ze onderscheiden. Niet haarscherp, maar we zien ze. Dat valt ons alles mee. Het platform steekt hier iets uit en wiegt een beetje door de wind. Ik krijg daar toch wat kriebels van in m’n buik. Snel maar terug naar het gewone pad.

C. ziet een nieuwe uitdaging bij het boomkroonpad. Er is een hangbrug gemaakt van metalen roosters. Vast hartstikke veilig, maar ik kies de stevige route. C. rent heen en weer over de hangbrug: “Dit is helemaal niet eng hoor, echt niet”. M. kijkt wantrouwend, maar als je broertje zegt dat het echt niet eng is, dan wil je je niet laten kennen. Samen met G. loopt ze ook over de hangbrug.

We lopen verder over de Waldwipfelweg. Langs de route zien we nu kastjes met vogels erin. Als je op een knopje drukt hoor je het geluid dat ze maken. Erg leuk gedaan. Dan zijn we al bij het einde en gaat het boomkroonpad over in een bospad.

Vanaf het looppad kijken we in de boomtoppen.
Vanaf het looppad kijken we in de boomtoppen.
Echt hoog!
Echt hoog!
Het boomkroonpad.
Het boomkroonpad met daaronder het natuurpad.
Een hangbrug waar je doorheen kan kijken... Niet voor mensen met hoogtevrees!
Een hangbrug waar je doorheen kan kijken… Niet voor mensen met hoogtevrees!
Luisteren naar de vogeltjes.
Luisteren naar de vogeltjes.

Natuurleerpad en illusies

Dat bospad blijkt niet zomaar een bospad te zijn maar een natuurleerpad. Onderweg komen we allerlei vragen tegen over de natuur. Helaas alleen in het Duits, dus we begrijpen niet alles. We gaan er redelijk snel aan voorbij. Aan het einde zijn een paar vragen waarbij taal minder belangrijk is. M. voelt aan de dierenvachten om te raden van welk beest het is. Dat valt niet mee. Daarna moeten we raden hoe zwaar de grote keien zijn die we zien. C. klimt op een van de stenen en zegt triomfantelijk: “Nu is ie nog zwaarder”.

Dan komen we bij de illusies. Tenminste, zo vertalen we het Duitse woord “Phaenomenen”. Kinderen mogen hier tegen de muur klimmen en achter de muur is een grot met allerlei vormen van gezichtsbedrog. Hier is het best druk, dus wel lopen door. Inmiddels begint het te druppen en deze optimisten hebben maar een paraplu mee. We schroeven het tempo iets op. De eigenaresse van ons appartement adviseerde ons om zeker een foto te maken met de stoel. Dat willen we doen voordat het echt gaat regenen. Ze heeft gelijk, die stoel geeft een heel grappig effect.

Quizvragen in het Duits zijn best lastig.
Quizvragen in het Duits zijn best lastig.
Dierenvelletjes voelen.
Dierenvelletjes voelen.
Aan het einde van het natuurleerpad komen we zelfs een klimmuur tegen.
Aan het einde van het natuurleerpad komen we zelfs een klimmuur tegen.

Speeltuin en dieren kijken

We gluren even bij de alpaca’s, lama’s en kangoeroe’s. Vooral de alpaca’s vertederen. Als we langs de speeltuin lopen regent het echt. Wat jammer, want de speeltuin ziet er leuk uit. Bij Haus am Kopf staat een lange rij. We besluiten de volgende ochtend terug te komen. Met onze Sankt Englmar Card kan je elke dag bij Waldwipfelweg Sankt Englmar naar binnen. Als we de tweede keer terugkomen is het droog en de speeltuin nog uitgestorven. M. en C. vermaken zich er prima. De speeltuin is echt leuk voor kinderen van hun leeftijd (7 en 8 jaar oud).

Leuke dieren.
Leuke dieren.
Uitdagende speeltuin.
Uitdagende speeltuin.
Er worden heel wat rondjes geklommen en geklauterd.
Er worden heel wat rondjes geklommen en geklauterd.

Haus am Kopf

Ons tweede bezoek bij Waldwipfelweg Sankt Englmar beginnen we bij Haus am Kopf. Nu is er geen rij en zijn wij de eerste bezoekers. Echt een aanrader, ga direct na opening hierheen. Dan heb je het hele huis voor jezelf en kan je rustig foto’s maken. Toevallig bezochten we enkele dagen eerder een ander omgekeerd huis (lees het blog over Toppelshaus, langs de A3) en weten we nu wat voor foto’s leuk zijn. M. en C. kennen het trucje ook en weten direct waar ze op de foto willen. We hebben opnieuw de grootste lol, al heeft C. er deze keer minder zin in. Pas als we het resultaat van de foto’s op de camera laten zien wordt hij weer enthousiast.

Tijd om Haus am Kopf te ontdekken.
Tijd om Haus am Kopf te ontdekken.

Praktische informatie

Waldwipfelweg Sankt Englmar is het hele jaar geopend. In de zomerperiode gaan ze open om 9.30 uur en sluiten ze om 19 uur. Een familiekaart voor 2 volwassenen en hun kinderen kost 20 euro (prijspeil 2016). Voor Haus am Kopf betaal je 2 euro per persoon. Zorg ervoor dat je muntgeld bij je hebt. Er mogen maximaal 25 personen tegelijk in het huis, dus er kan een rij staan. Je kan je zo een halve dag vermaken bij het boomkroonpad en met de andere activiteiten. Meer informatie is te vinden op de website van Waldwipfelweg Sankt Englmar.

Zouden jouw kinderen een bezoek aan Waldwipfelweg Sankt Englmar ook zo leuk vinden?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in Beieren of boomkroonpaden? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duits Verkeersbureau en de regio Beieren/Sankt Englmar. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

  1. Wat grappig om te zien dat het er nu heel anders uitziet dan toen! Er is een hele toren opgebouwd tot wel 55 meter hoogte met allerlei klim- en klautertoestellen en twee glijbanen om naar beneden te glijden. De kosten zijn ook wel ‘iets’ omhoog gegaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.