Wandelen op de Amerongse Berg met kinderen? Kies de wandelroute van 2,2 kilometer

0
350

Wandelen op de Amerongse Berg, waarbij je bijna niet stijgt of daalt. Dat is de wandelroute Vlakkeberg van 2,2 kilometer. Een wandelrondje dat heel geschikt is om met kinderen te wandelen, is de ervaring van Mieke

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Wandelen met kinderen op de Amerongse Berg

Daar bovenop die berg…. daar ligt een prachtige wandelroute. Met zijn 69 meter is de Amerongse Berg het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Dat merken we in de autorit naar de parkeerplaats aan de Bergweg. Hier is het startpunt van wandelroute Vlakkeberg. 

De Vlakkeberg-wandelroute wandelt fijn met kinderen

Woensdagmiddag: vrij van school en de zon schijnt. Mijn jongens van 7 en 5 jaar nemen hun neefjes van 6 en 4 jaar mee én een vriendje van 6 jaar. Even energie kwijtraken in het bos is fijn, maar de wandeling moet ook niet te lang zijn. Met 2,2 kilometer past de Vlakkeberg-wandeling prima in ons plan. 

Vanaf de ruime parkeerplaats aan de Bergweg is de route te volgen via de donkerblauwe markering. Omdat de route op de top van de Amerongse Berg ligt, blijft de wandeling vlak. Hierdoor is het prettig om met kinderen deze route te wandelen. Wil je een kinderwagen of bolderkar meenemen, dan is dat goed te doen. 

De wandelpaden zijn ook goed begaanbaar. Ook met een kinderwagen is deze route goed te doen.
De wandelpaden zijn ook goed begaanbaar. Ook met een kinderwagen is deze route goed te doen. Het eerste stuk van de wandeling is hetzelfde als de gele route, de Leemkuilwandeling. Wij volgen de blauwe wegwijzers.

De wandeling is kort en gevarieerd

De Vlakkeberg-wandeling is kort (2,2 km), maar heel gevarieerd. Zo lopen we langs een heideveld en wandelen door loof- en naaldbossen. De kinderen ontdekken verschillende grote mierenhopen. Prachtig om naar de ijverige diertjes te kijken. Totdat ze over onze schoenen lopen en de broekspijpen in willen…  Doorlopen! 

Tip: neem in het najaar een tasje of emmertje mee om kastanjes in te verzamelen. 

Wauw, een grote kever steekt het pad over.
Wauw, een grote kever steekt het pad over.
Bijna aan het einde van het wandelrondje vinden we heel veel kastanjes.
Bijna aan het einde van het wandelrondje vinden we heel veel kastanjes.

Meer informatie 

Wil jij ook de Vlakkeberg-route gaan wandelen? Dan kun je op onderstaande kaart zien waar je moet zijn:

Startpunt Bergweg, t.h.v. Bergweg 16, 3958 AB Amerongen.

Parkeren op de P-plaats Bergweg is gratis. Vanaf deze parkeerplaats start ook de Leemkuilroute van 8 kilometer. Voor deze route volg je de gele markering. Bij de Vlakkeberg-route is onderweg geen horeca. Honden zijn welkom als deze zijn aangelijnd. 

Meer lezen

Op zoek naar meer korte wandelingen in het midden van het land? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.