Wunderland Kalkar: een dag all inclusive genieten net over de grens

Ken jij Wunderland Kalkar al? Een kleinschalig familiepark net over de grens in Duitsland. Blogger Jolinda test voor KidsErOpUit voor welke leeftijden het park het meest geschikt is. Haar eindoordeel? Lees snel verder! 

Wunderland Kalkar: onze ervaringen

Een pretpark in een voormalige kerncentrale. Het maakte mij jaren geleden al nieuwsgierig, toen ondernemer Henny van der Most de kweekreactor kocht en deze ombouwde tot hotel, vergader- en attractiepark. Het kwam er alleen nooit van om er te gaan kijken. Daar komt nu verandering in.

We hebben zin in een dagje attractiepark. Niet ver rijden en liever niet te druk. Een klein familiepark zoals Slagharen, Hellendoorn of Julianatoren. Alleen zijn we daar allemaal al vaker geweest. Wunderland Kalkar, voor ons nog geen uur rijden moet het worden. Het all-inclusive concept spreekt mij voor een keer wel aan. Hoef ik geen broodjes te smeren voor we op pad gaan. Lekker makkelijk.

Op de ruime parkeerplaats is nog genoeg plek. En dat op een prachtige zonnige nazomerdag. We lopen nieuwsgierig het park binnen. Het valt mij meteen op dat het park ruim is opgezet. Fijn, ik vind een dagje pretpark vaak druk. Lange wachtrijen, kinderen die daar niet goed tegen kunnen, het is allemaal niet mijn hobby. Dit treffen we in Kernie’s familiepark niet aan.

Een van de attracties die wat oudere kinderen zeker waarderen: de wildwaterbaan.
Een van de attracties die wat oudere kinderen zeker waarderen: de wildwaterbaan.

We beginnen met op het eerste gezicht een van de meest spannende attracties. De wildwaterbaan. Ik offer me op en ga met de jongste, de oudste twee kunnen samen. Het is een kort tochtje in de welbekende kano’s, maar we zijn flink nat. Iets om rekening mee te houden als het wat kouder is. Wij laten ons in de zon opdrogen. “En zullen we in de achtbaan gaan, die gaat vast hard en dan waaien we ook droog!” Slim bedacht van onze zoon, we gaan het proberen.

Het achtbaantje gaat lekker hard, maar nergens wordt het te spannend voor mijn jongste dochter van 7. Voor de oudste is dit eigenlijk geen uitdaging. Toch wil ze er enthousiast nog een keer in. “Het is zo leuk dat hij wel drie keer rondgaat”.

In de meeste attracties die meer voor haar leeftijd en lengte bedoeld zijn, heeft ze geen zin. Veel te bang om misselijk te worden. Dus gaat haar jongere broer maar alleen in een gevaarlijk uitziende Disk-O, waarbij hij alle kanten opdraait. Ik word al draaierig als ik er naar kijk. Met een dikke glimlach op zijn gezicht komt hij er weer uit. Misselijk? “Ik heb wel zin in friet!”.

Het all inclusive concept van Wunderland Kalkar

Goed plan, we zoeken het horecagedeelte van het park op. De friet wordt vers gebakken waar je bij staat en in bakken geschept. We mogen dit zelf in kleine bakjes scheppen. Ik probeer een klein beetje frietsaus op mijn friet te pompen, meestal vind ik de Duitse mayonaise niet zo lekker. Een dikke klodder bedekt de knapperige patat. Gelukkig is het ‘gewone’ Remia, die hartstikke Hollands smaakt.

Oudste dochter gaat voor iedereen drinken halen. Na de nodige friet moet er natuurlijk ijs getapt worden. Het zijn kleine bakjes, dat doen we vast nog een keer vandaag. “Mogen we echt zoveel ijs eten als we willen?” Mijn kinderen vinden het all you can eat principe best bijzonder.

Genoeg gegeten, we gaan weer op zoek naar leuke attracties. “Kijk een springkussen!” Terwijl onze jongste kinderen zich uitleven met het springen, gaat mijn man voor een stoere attractie. Het karten. Jammer dat je hiervoor moet bijbetalen, maar de karts zijn wel supersnel. Prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde. “Ik ben nu wel een beetje doof”, reageert onze tienerdochter na afloop.

Nu mag ik een attractie uitkiezen en ik wil graag in reuzenrad. Eens goed van boven bekijken welke attracties we nog niet gehad hebben. Het uitzicht is mooi. Ik zie op de grote koeltoren een zweefmolen. Daar heb je vast nog mooier uitzicht.

Vanuit het reuzenrad hebben we mooi uitzicht.
Vanuit het reuzenrad hebben we mooi uitzicht.
De zweefmolen is echt spectaculair!
De zweefmolen is echt spectaculair!

We gaan op zoek naar de ingang van dit avontuur op hoogte. “Ik wil ook!” Helaas, jongste dochter is wel groot genoeg, maar er staat dat je 10 jaar moet zijn. Grote zus durft niet. Onze zoon wel, en dat het nog een paar weken duurt voordat hij 10 wordt, zal vast niemand controleren. Ik twijfel, zal ik meegaan? De hoogte lijkt me geen probleem, ik hou alleen niet zo van hard draaien. “Kom op mam, ik wil liever niet alleen.”

Samen nemen we plaats op de plekken tegen de paal aan. Het echte zweven in de schommelstoeltjes laat ik aan anderen over. We gaan langzaam omhoog, naar 58 meter! Ik kijk strak voor me uit, mijn zoon doet hetzelfde. Als we boven de rand van de enorme krater uitkomen wordt onze dapperheid beloond. “Daarom wilde ik hierin mam, om dit uitzicht!”.

Gratis koffie, thee en limonade in Wunderland

Weer terug op de grond ben ik wel toe aan een koffiepauze. We spreken af dat de kinderen bij elkaar blijven en gaan spelen in de jungle town, een soort binnenspeeltuin. Wij zoeken het kleine strand op en kijken heerlijk uit over het water.

Leuke plek om bij te komen.
Leuke plek om bij te komen.

“Alsjeblieft!” Trots komt onze jongste dochter ons een ijsje brengen. Lekker voor bij de koffie. “Gaan we nu in de bootjes?” Bij de jungle town is ook een bumper-bootjes baan. De rij is wat langer dan bij andere attracties, dit komt doordat de bootjes tergend langzaam door het water bewegen. Geduldig gaat mijn kroost in de rij. Om meteen daarna de snelheid weer op te zoeken in de achtbaan.

Spelen kun je op heel veel plekken in Wunderland Kalkar.
Spelen kun je op heel veel plekken in Wunderland Kalkar.

We pakken nog een draaierig rondje in de theekopjes mee en hebben dan wel genoeg gedraaid. “Zullen we nog een keer frietjes halen, dan hoeven we vanavond niet meer te eten!” Goed plan, en we nemen natuurlijk weer een ijsje als toetje. “Het allerlaatste ijsje”, zucht mijn zoon. Hij kan er wel aan wennen, dat all inclusive principe.

Het was een heerlijk dagje in Wunderland Kalkar.
Het was een heerlijk dagje in Wunderland Kalkar.

Ligging Wunderland Kalkar

Je vindt Wunderland Kalkar net over de grens in Duitsland, ter hoogte van Arnhem en Nijmegen. Vanaf Utrecht slechts een uurtje rijden.

Praktische informatie

De openingstijden verschillen per seizoen, het beste check je de website van tevoren. Voor kinderen tot 1.30 meter betaal je als je online een ticket koopt 16,95, voor volwassenen en kinderen vanaf 1.30 meter 23,95 euro. Dit is zoals eerder gezegd inclusief koffie, thee, frisdranken, frietjes en softijs.

Er is ook een groot hotel naast het pretpark, er zijn verschillende arrangementen mogelijk, kijk hiervoor op de website.

Wij kunnen Wunderland Kalkar aanraden voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Voor pubers zijn en er maar weinig spectaculaire attracties.

Zou een dagje Wunderland Kalkar met het all inclusive concept ook iets voor jou zijn?

Meer lezen

Wij zijn fan van leuke uitjes net over de grens. Wil je hier meer over lezen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Op zoek naar leuke pretparken specifiek voor peuters en kleuters? Lees hier ons overzicht van alle pretparken in Nederland en net over de grens specifiek voor peuters en Kleuters. 

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wunderland Kalkar. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.