Wunderland Kalkar: een dag all inclusive genieten net over de grens

Ken jij Wunderland Kalkar al? Een kleinschalig familiepark net over de grens in Duitsland. Blogger Jolinda test voor KidsErOpUit voor welke leeftijden het park het meest geschikt is. Haar eindoordeel? Lees snel verder en kijk ook meteen even haar filmpje.

Wunderland Kalkar: onze ervaringen

Een pretpark in een voormalige kerncentrale. Het maakte mij jaren geleden al nieuwsgierig, toen ondernemer Henny van der Most de kweekreactor kocht en deze ombouwde tot hotel, vergader- en attractiepark. Het kwam er alleen nooit van om er te gaan kijken. Daar komt nu verandering in.

De locatie van Wunderland Kalkar is bijzonder!
De locatie van Wunderland Kalkar is bijzonder!

We hebben zin in een dagje attractiepark. Niet ver rijden en liever niet te druk. Een klein familiepark zoals Slagharen, Hellendoorn of Julianatoren. Alleen zijn we daar allemaal al vaker geweest. Wunderland Kalkar, voor ons nog geen uur rijden moet het worden. Het all-inclusive concept spreekt mij voor een keer wel aan. Hoef ik geen broodjes te smeren voor we op pad gaan. Lekker makkelijk.

Op de ruime parkeerplaats is nog genoeg plek. En dat op een prachtige zonnige nazomerdag. We lopen nieuwsgierig het park binnen. Het valt mij meteen op dat het park ruim is opgezet. Fijn, ik vind een dagje pretpark vaak druk. Lange wachtrijen, kinderen die daar niet goed tegen kunnen, het is allemaal niet mijn hobby. Dit treffen we in Kernie’s familiepark niet aan.

Een van de attracties die wat oudere kinderen zeker waarderen: de wildwaterbaan.
Een van de attracties die wat oudere kinderen zeker waarderen: de wildwaterbaan.
Dikke pret, hoe natter hoe beter.
Dikke pret, hoe natter hoe beter.
Mogen we nog een keer?
Mogen we nog een keer?

We beginnen met op het eerste gezicht een van de meest spannende attracties. De wildwaterbaan. Ik offer me op en ga met de jongste, de oudste twee kunnen samen. Het is een kort tochtje in de welbekende kano’s, maar we zijn flink nat. Iets om rekening mee te houden als het wat kouder is. Wij laten ons in de zon opdrogen. “En zullen we in de achtbaan gaan, die gaat vast hard en dan waaien we ook droog!” Slim bedacht van onze zoon, we gaan het proberen.

Het achtbaantje gaat lekker hard, maar nergens wordt het te spannend voor mijn jongste dochter van 7. Voor de oudste is dit eigenlijk geen uitdaging. Toch wil ze er enthousiast nog een keer in. “Het is zo leuk dat hij wel drie keer rondgaat”.

Deze gaat het snelste, een achtbaantje. Maar echt heel erg spectaculair is het niet.
Deze gaat het snelste, een achtbaantje. Maar echt heel erg spectaculair is het niet.
We gaan meerdere keren in de achtbaan.