Amsterdam Pets Cruise van Blue Boat Company, Bluebees vangen tijdens een rondvaart

0
219
Het spelletje spelen
Het spelletje spelen

Blue Boat Company gaat met z’n tijd mee en heeft een nieuwe leuke manier om voor kinderen een rondvaart tot een succes te maken, de Amsterdam Pets Cruise. Daphne gaat samen met haar dochters mee op de rondvaartboot om dit nieuwe spel met app uit te proberen.

Amsterdam Pets Cruise

Een dagje Amsterdam vinden wij altijd leuk en een rondvaart zien de meiden helemaal wel zitten. Als we met de tram vlakbij het Leidseplein komen zien we de vlaggen van Blue Boat al. Dat is handig, zo zien we direct waar we moeten zijn.

Thuis heb ik de app Pets Cruise op mijn telefoon gezet, die hebben we nodig om onderweg Bluebees te vangen. We zijn er klaar voor en hoeven alleen maar aan boord te gaan.

De app Pets Cruise

Wanneer we op de boot stappen moeten we de QR-code scannen die op de tafel staat, daarmee start de app. Het zeepaardje Bluebee vertelt ons hoe het spel werkt. In de app staat op de kaart met paarse rondjes het leefgebied van de Bluebees aangegeven. Zodra de boot zo’n gebied invaart kun je beginnen met zoeken naar een Bluebee. Je schakelt in de app over naar de camera en je gaat in de boot op zoek naar de Bluebee. Deze moet je een tijdje in je scherm houden om hem te vangen. Vervolgens moet je een spelletje doen, waarbij je gekleurde ringen moet vangen. Als dat goed gaat heb je de Bluebee gevangen en kun je een selfie met de Bluebee maken. Let op: deze moet je wel downloaden en je moet de app toestemming geven voor toegang tot je filmrol.

Deze code moet je scannen
Deze code moet je scannen
Deze bluebees kan je vangen
Deze bluebees kan je vangen
Het zeepaardje geeft uitleg
Het zeepaardje geeft uitleg
Dit is de kaart
Dit is de kaart

Bluebees vangen

Vol spanning staren Jeli en Namé naar het scherm van mijn telefoon. Zodra we een paarse cirkel invaren gaan ze op zoek naar de Bluebee. Het blijkt soms best lastig om deze in je scherm te houden, maar het lukt iedere keer weer.

Namé heeft wel moeite met het spelletje: “Het gaat veel te snel! Ik wil hem zo graag vangen”. Gelukkig heb je genoeg tijd om meerdere keren te proberen voordat het diertje weer verdwijnt, dus zowel Jeli als ikzelf spelen de spelletjes zodat we zoveel mogelijk beestjes kunnen vangen.

Zodra je het diertje hebt, kun je iets lezen over het gebied waar ze leven. Wisten jullie bijvoorbeeld dat er meer fietsen dan mensen in Amsterdam zijn? Het zijn veelal korte weetjes die de Bluebees vertellen.

Hou hem goed in beeld!
Hou hem goed in beeld!
Het spelletje spelen
Het spelletje spelen
Gevangen bluebees vertellen iets over hun leefomgeving
Gevangen bluebees vertellen iets over hun leefomgeving

Helaas zijn we alweer terug

De meiden hopen dat ze alle Bluebees kunnen vangen en hebben allebei al een favoriet gevonden op het blaadje zodra we instappen. Namé hoop dat we Foxy Orange vangen want “die is echt zo schattig”. Helaas vangen we ze niet allemaal op onze rondvaart, de meiden vinden de rondvaart echt veel te kort!

Op de kaart staan wat bezienswaardigheden aangegeven, dit zorgt ervoor dat ze af en toe naar buiten kijken. De meeste tijd kijken ze echter op het schermpje om te zien of we alweer een beestje kunnen vangen. Het hele spel gaat aan Elin van bijna 4 voorbij, zij staat op haar stoel naar buiten te kijken, speelt met de knopjes van de audio tour en rommelt wat aan.

Jeli van 10 kan het spel volledig zelf spelen en Namé van 8 heeft soms wat ondersteuning nodig bij het spel, maar snapt als eerste waar alle icoontjes voor zijn.

Elin kijkt lekker naar buiten
Elin kijkt lekker naar buiten

Praktische informatie

De Amsterdam Pets Cruise kun je spelen op iedere rondvaart, zowel overdag als ’s avonds. De meeste rondvaarten duren 75 min. In het zomerseizoen, maart – oktober, vertrekt er ieder half uur een boot. In het winterseizoen, november-februari, vertrekt er ieder uur een boot. Volwassenen betalen voor online bestelde kaarten 15 euro, voor kinderen van 5 tot 12 jaar betaal je 7,50 euro. Voor een familieticket van 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je 42,50 (prijspeil 2017).

Let op: de app is alleen beschikbaar voor iOS.

Kijk voor alle actuele tijden, prijzen en mogelijkheden op de website van Blue Boat Company.

Ligging van de Blue Boat Company

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor activiteiten in Amsterdam? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking Blue Boat Company. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.