Ardoer Camping Ackersate met kleine kinderen: daar wil je zijn

0
315
Ook in deze speeltuin van Camping Ardoer Ackersate vermaken de kinderen zich goed.
Ook in deze speeltuin van Camping Ardoer Ackersate vermaken de kinderen zich goed.

Maartje ontdekt tijdens een familieweekend een camping die ideaal is voor kleine kinderen. Op Ardoer Camping Ackersate in Voorthuizen had Maartje een paar fijne dagen, ook al is ze geen grote campings gewend. Dat kwam natuurlijk door de familie, maar ook door de camping. Wil je weten waarom Ardoer Camping Ackersate met kleine kinderen een ideale keuze is? Lees dan vooral verder.

Bekijk hier direct de prijzen van een accommodatie of een staanplaats op het vakantiepark

Ontdek hier andere leuke reisaanbieders voor een vakantie naar het vakantiepark

Aankomst bij Ardoer Camping Ackersate

Inmiddels is het een traditie dat we met de familie een weekendje weg gaan. Meestal boeken we een huisje. Nu lijkt het ons leuk om te gaan kamperen. Mijn schoonzusje boekt Ardoer Camping Ackersate in Voorthuizen. Voor ons niet ver rijden, slechts een half uurtje. We komen aan en worden vriendelijk ontvangen. We krijgen de plattegrond, inrijkaarten en een tag mee om het sanitair mee te openen. Daarna rijden we naar onze plekken. We hebben er twee naast elkaar met een tent en een caravan.

Een speeltuintje voor de deur: ideaal met kleine kinderen.
Een speeltuin voor de deur: ideaal met kleine kinderen. Met zicht op je kinderen kun je voor de tent of caravan zitten.
Lekker wat ruimte om onze tent. De hofjes geven je het gevoel dat je niet op een mega-camping staat.
Lekker wat ruimte om onze tent. De hofjes geven je het gevoel dat je niet op een mega-camping staat. Overzichtelijk!

Ardoer Camping Ackersate is een ‘hofjescamping’: ideaal voor kleine kinderen

Terwijl de camping over meer dan 400 plekken beschikt, heb je dat niet door als je er kampeert. Ardoer Camping Ackersate bestaat uit verschillende hofjes. Daardoor krijgt de camping een knus effect. Zeker in ons geval. Naar ons idee hebben we de beste plek, want midden in ons hofje ligt een zandbak met speeltuin. Een schot in de roos voor kampeerders met kleine kinderen. Zo kan je kleine zelf op ontdekkingstocht terwijl je toch een oogje in het zeil houdt.

Elk hofje heeft een eigen sanitairgebouw. Dat maakt dat je nooit ver hoeft te lopen. Handig voor kleine kinderen die soms op het aller-allerlaatste moment moeten… Onze jongens (5 en 3 jaar) gaan met hun grote neef en nicht op pad, de camping ontdekken. Dat vind ik zelf best spannend, je weet het toch nooit (loslaten, moeders!). Een groot voordeel: er rijden geen auto’s in de hofjes. Parkeren doe je aan de rand van de hofjes. En iedereen rijdt er stapvoets.

Ook in deze speeltuin van Camping Ardoer Ackersate vermaken de kinderen zich goed.
Ook in deze speeltuin van Ardoer Camping Ackersate vermaken de kinderen zich goed.

Ardoer Camping Ackersate: alles om het je als ouder gemakkelijk te maken

Terwijl onze jongens dus in een nieuwe fase komen, kan ik me levendig herinneren hoe het was toen ze jonger waren. Ten eerste sleep je enorm veel mee. Van campingbedje tot flesverwarmer. Van kinderwagen tot bolderkar. Daarnaast ben je er gewoon best heel druk mee. Eten, slaapje, luiers, spelen, douchen… Vakantie wordt een net andere beleving. Als ik toen had geweten van het bestaan van een camping met zoveel faciliteiten, dan had ik die direct geboekt.

Ardoer Camping Ackersate heeft veel zeer handige faciliteiten voor kampeerders met kleine kinderen. Zo hebben ze familiedouches (twee douches naast elkaar zodat je ze tegelijk kan douchen). Er is een speciale kinderwasplek, met handige kinderbadjes. In elk sanitairgebouw is een magnetron en zelfs een vaatwasser (laatste tegen betaling). Want wees nou eens eerlijk. Daar word je als ouder van kleine kinderen toch heel gelukkig van! Het sanitair is zeer schoon. Sommige delen, zoals de kinderwasplek, zijn alleen te betreden met een tag.

Elk hofje op Camping Ardoer Ackersate beschikt over een sanitairgebouw en parkeerplaatsen. De plaatsen zelf zijn autovrij. Zo kun je de kinderen daar rustig laten spelen.
Elk hofje op Camping Ardoer Ackersate beschikt over een sanitairgebouw en parkeerplaatsen. De plaatsen zelf zijn autovrij. Zo kun je de kinderen daar rustig laten spelen.
Ook de andere hofjes zijn goed toeven. Maar kun je een voorkeur aangeven? De plekken 1-10 zijn erg leuk om te staan.
Ook de andere hofjes zijn goed toeven. Maar kun je een voorkeur aangeven? De plekken 1-10 zijn erg leuk om te staan.

Zwemmen bij Ardoer Camping Ackersate met kleine kinderen

Er is een animatieteam op de camping die verschillende activiteiten onderneemt. Onze kinderen zijn niet geïnteresseerd. Ze spelen liever in de speeltuinen of tent of gaan naar het zwembad. Om het zwembad binnen te komen, heb je een vingerscan nodig. Die halen wij bij de receptie. Iedereen met een zwemdiploma krijgt er een. Zoon J. heeft net zijn diploma gehaald, toch nog maar geen scan. Ik vind het wel een fijn idee dat ze niet zomaar naar binnen kunnen.

Het zwembad zelf bestaat uit drie baden. Een peuterbadje, een groot dieper bad en een tussenvariant. Die vindt J. gaaf. Dat bad, en die zie je niet vaak, is fijn voor kinderen die net wel of net niet hun zwemdiploma hebben. Te groot voor het peuterbad, te klein voor het diepe. Een hit dus. Neef F. en nicht L. vinden vooral de twee glijbanen gaaf. Ook is recreatieplas Zeumeren erg dichtbij. Altijd een plek om te zwemmen dus.

Bekijk hier direct de prijzen van een accommodatie of een staanplaats op het vakantiepark

Meer faciliteiten op Ardoer Camping Ackersate

Uiteraard beschikt de camping over andere faciliteiten zoals elke dag warme broodjes, een supermarkt en restaurant. Maar ook elke comfort-plek is voorzien van elektriciteit en water. Je hoeft dus niet ver te sjouwen voor de kraan. Het zijn precies die kleine dingen die Ardoer Camping Ackersate tot een relaxte vakantieplek maken. Stephan is vooral zeer te spreken over z’n skottel-wasplek. Mannen…

Nog een tip als uitsmijter. Even geen zin om te koken op de camping? Breng dan een bezoek aan familierestaurant De Wildebras op de Veluwe. Wij, maar vooral de kinderen, hebben zich daar prima vermaakt. Jolinda schreef er al eerder een leuk blog over.

Aan de mannen is ook gedacht op Ardoer Camping Ackersate: een slottel-wasplek.
Aan de mannen is ook gedacht op Ardoer Camping Ackersate: een skottel-wasplek.
De receptie, supermarkt en restaurant van Camping Ardoer Ackersate.
De receptie, supermarkt en restaurant van Ardoer Camping Ackersate. Je merkt aan alles dat je op de Veluwe bent!
Ook zijn er glamping-mogelijkheden op Camping Ardoer Ackersate.
Geen zin om je eigen tent of caravan mee te slepen? Er zijn chalets, bungalows en glamping-mogelijkheden op Ardoer Camping Ackersate.

Handig om te weten

Ardoer Camping Ackersate heeft zowel ruimte voor kampeerders die met eigen kampeermiddel komen als bezoekers die een accommodatie willen huren. Van eenvoudige stacaravan tot een echte vakantievilla en alles wat er tussen zit. Een compleet overzicht van alle huuraccommodaties is hier te vinden. Kampeerders kunnen kiezen uit een Comfortplaats, Comfortplaats XL en Comfortplaats XL+. Deze kampeerplekken kan je hier direct reserveren.

Ben jij al eens bij Ardoer Camping Ackerstate geweest?

Bekijk hier direct de prijzen van een accommodatie of een staanplaats op het vakantiepark

Ontdek hier leuke reisaanbieders voor een vakantie naar het vakantiepark

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer op de Veluwe te beleven is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter) en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.