Spelen op zolder bij familierestaurant De Wildebras op de Veluwe

De grootste speelzolder van Nederland vind je bij familierestaurant De Wildebras op de Veluwe. Blogger Jolinda kreeg met moeite haar kinderen aan tafel, het spelen op die zolder was veel te leuk! Nieuwsgierig naar dit kindvriendelijke restaurant? Lees dan verder.

Familierestaurant De Wildebras op de Veluwe

Uit eten gaan met kinderen vind ik nog wel eens een uitdaging. Ik ben daarin niet alleen, collega Karijn schreef er al eens een grappig blog over. Nu weet ik best hoe het heurt met kinderen in een restaurant, maar ik vind het wel eens lekker om te gaan eten in een restaurant waarbij de andere gasten niet raar opkijken van een rennend kind. Of twee. Familierestaurant De Wildebras in Garderen is zo’n restaurant.

Tijdens ons weekendje op zoek naar de Romeinen in Gelderland strijken we neer in Garderen. Het familierestaurant De Wildebras is te vinden vlakbij camping de Hertshoorn en tegenover het Klimbos. In de vakantieperiode en in het weekend kan het druk zijn, reserveren is dan aan te raden.

Het houten treintje trekt de aandacht.
Het houten treintje trekt de aandacht.

Vanaf de ruime parkeerplaats huppelen mijn kinderen alvast vooruit. We hebben ze verteld dat we ergens gaan eten waar je ook goed kunt spelen. Ze duiken op het houten treintje vlakbij de ingang. “Kom jongens, straks mogen jullie buiten spelen.” Na onze klimavonturen heb ik wel trek gekregen.

De speelzolder

Er is een gezellige ronde tafel voor ons gereserveerd, maar daar hebben mijn kinderen weinig aandacht voor. De vriendelijke medewerkster geeft ons een een kleine rondleiding, met als belangrijkste onderdeel: de speelzolder.

Spelen doe je in familierestaurant De Wildebras op het Wildebras plein.
Spelen doe je in familierestaurant De Wildebras op het Wildebras plein.
De grote speelzolder.
De grote speelzolder.

Mijn man en ik kunnen rustig bijpraten, onze kinderen zien we voorlopig niet meer. Er is op de speelzolder namelijk een 170 vierkante meter beschikbaar voor kinderen. Er is een game-café, een kapperswinkeltje, een kledingshop, een bioscoop, knutselruimte en genoeg Lego om mijn zoon uren te boeien.

Mijn zoo krijgt geen genoeg van het gamen.
Mijn zoon krijgt geen genoeg van het gamen.

Mijn meiden spelen kappertje en mijn zoon wisselt het bouwen met Lego met gamen af. Af en toe komen ze even naar beneden om te melden dat ze het hier ‘echt heel leuk vinden’. Dat hadden wij al door. Ondertussen bestellen we onze voor- en hoofdgerechten. Voor onze kinderen kiezen we een broodplankje als voorgerecht, hebben zij ook wat te knabbelen als wij genieten van onze carpaccio en gerookte eend.

Biologische dreumeshapjes

De menukaart met hoofdgerechten voor kinderen is behoorlijk uitgebreid, maar dat mag je ook wel verwachten van een familierestaurant. Zelf zou ik er dan voor kiezen om speciale kindervoorgerechten op de kaart te zetten, maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek dat ik kan bedenken.

Mijn saté is heerlijk.
Mijn saté is heerlijk.

Er zijn zelfs biologische baby- en dreumeshapjes, dus je eigen potje kun je thuis laten. Wij zijn die leeftijd al lang ontgroeid, mijn kinderen eten hun borden met patat en kipnuggets met veel smaak leeg.

Ook wij genieten van onze hoofgerechten. Je krijgt bij De Wildebras geen culinaire hoogstandjes, maar wel verse en lekkere gerechten. De prijs- kwaliteit verhouding vinden wij prima in orde.

Sfeervol restaurant voor het hele gezin.
Sfeervol restaurant voor het hele gezin.

Buiten spelen

Na het hoofdgerecht verdwijnen mijn kinderen weer naar de zolder. “Straks gaan we ook nog buiten spelen toch mam?” Er is namelijk een speeltuin buiten. Helaas is het niet zulk mooi weer als wij er zijn, de rotswaterspeeltuin is vast een heerlijke plek met een zonnetje erbij.

Simpel waterijsje

Ook al is het niet zo warm, een ijsje gaat er altijd in. Het leuke van De Wildebras is dat de kinderen ook een ijsje uit het assortiment van de cafetaria mogen kiezen, dus een simpel raketje mag. Met gevulde buikjes en moe gespeeld willen we afscheid nemen van de bediening. “Jullie mogen nog wat uitzoeken!” Mijn kinderen duiken in de grote schatkist. De twee stoelen ernaast staan er niet voor niks. Wij wachten totdat een keuze is gemaakt uit de grote voorraad kleine cadeautjes.

Echt een restaurant voor kinderen

“Dit was nou echt een restaurant voor kinderen”, is de eindconclusie van mijn zoon. Ik ben het niet helemaal met hem eens. Ouders genieten hier van het lekkere eten. En niet te vergeten een goed gesprek, terwijl de kinderen op zolder spelen.

Ga jij wel eens uit eten met je kinderen? En kies je dan voor een kindvriendelijk restaurant?

Wat je verder nog moet weten

Familierestaurant De Wildebras is gelegen naast camping De Hersthoorn. Kinderen van de camping hebben gratis toegang tot de speelzolder. In de zomervakantie kan het hierdoor wel eens gezellig druk zijn op de zolder. In het weekend is het aan te raden om te reserveren bij De Wildebras.

Meer informatie over het het restaurant vind je op de website.

Meer lezen

Heb je ook zin om op pad te gaan in de mooie provincie Gelderland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Gelderse streken. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.