Berlijn vanuit luchtballon Die Welt bekijken

Soms kom je iets tegen tijdens een vakantie waarvan je denkt: “Dat is gaaf!”. Dat hebben Maureen, Camiel en ik als we luchtballon Die Welt in Berlijn zien. Gerard is niet zo enthousiast: “We gaan toch ook al vanaf de Reichstag Berlijn van boven kijken? En heb je gezien wat het kost?”. Eh ja, maar een luchtballon is leuk…

Wie wil daar nu niet in?
Wie wil daar nu niet in?

Met de kinderen in luchtballon Die Welt

Gerard blijft dus beneden en ik ga samen met de kinderen in luchtballon Die Welt (alles voor het blog he 😉 ). We kopen de kaartjes en kunnen een kwartier later al mee naar boven. Het is een koude, bijna gure, winterse dag. Alle jassen gaan goed dicht en ik vertel alvast aan de kinderen dat het boven nog kouder is. Opeens vinden ze het best spannend. Met aan elke hand een kind stap ik de ring onder de luchtballon in.

Iedereen is een beetje lacherig als ze een plekje zoeken. Blijkbaar vinden ook grote mensen het spannend. Ik ook, met mijn hoogtevrees houd ik me het liefst stevig vast aan de reling. Tja, de kinderen willen nog steeds een hand vasthouden. Ik doe dus heel relaxed.

Daar gaan we....
Daar gaan we….
Voordat we het weten komen we boven de gebouwen uit.
Voordat we het weten komen we boven de gebouwen uit.

Dan komt de luchtballon in beweging en gaat de ring die onder de luchtballon hangt mee omhoog. We zwaaien even naar Gerard en zijn dan al snel boven de huizen. Wow, wat kunnen we ver kijken. Wat is het gaaf om zo hoog te zijn, zeker op het moment dat de zon al langzaam onder gaat. We zien de lichtjes in de stad. Herkennen ons hotel en de televisietoren. We zien de Reichstag en de rivier de Spree.

Wat kunnen we ver kijken.
Wat kunnen we ver kijken.
Erg leuk om gebouwen te zien waar we eerder zijn geweest.
Erg leuk om gebouwen te zien waar we eerder zijn geweest.
Wat is Berlijn een grote stad.
Wat is Berlijn een grote stad.
We kunnen aan alle kanten om ons heen kijken.
We kunnen aan alle kanten om ons heen kijken.
Ik hou er van: overzicht hebben.
Ik hou er van: overzicht hebben.
We zien de zon achter de luchtballon weg zakken.
We zien de zon achter de luchtballon weg zakken.

De ballonvaart duurt 15 minuten. Precies lang genoeg met kinderen, zeker op zo’n koude winterse dag. De ballon zakt langzaam vanaf 150 meter hoogte naar beneden. Nog even gluren we over de daken. We zijn het er alle drie over eens. Berlijn vanuit luchtballon Die Welt bekijken lijkt niet alleen gaaf, het is echt bijzonder.

Praktische informatie

Luchtballon Die Welt is te vinden aan de Zimmerstrasse 95-100, vlakbij Checkpoint Charlie. Met 2 volwassenen en 2 kinderen tussen 3 en 10 jaar oud betaal je 49,90 euro voor de ballonvaart. Een los kaartje voor volwassenen kost 19,90 euro en een kinderkaartje (3-10 jaar) kost 6,90 euro, prijspeil 2016. Meer informatie is te vinden op de website van Die Welt.

De luchtballon gaat alleen omhoog met windstil weer. Je koopt een kaartje voor een vast tijdstip. Als het druk is in Berlijn kan het de moeite waard zijn om eerst een kaartje te kopen en daarna eerst enkele bezienswaardigheden in de directe omgeving te bezoeken. Die Welt is goed te combineren met Topographie des Terrors (niet geschikt voor jonge kinderen), The Wall, Trabi Museum, Checkpoint Charlie en/of het Mauer Museum. Meer over deze bezienswaardigheden lees je in het blog “De restanten van de Berlijnse Muur bezoeken met kinderen“.

Zou jij Berlijn vanuit luchtballon Die Welt willen bekijken?

Meer lezen

Wij werden verliefd op Berlijn tijdens onze citytrip. Het is zo’n fijne stad voor een stedentrip met kinderen. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.