Camping du Mettey in Vagney, een groene kindvriendelijke camping in de Vogezen

Heerlijk in de natuur zijn, een zwembad met natuurwater, bijzondere accommodaties en een grote moestuin, dit vind je allemaal bij Camping du Mettey in de Vogezen. Daphne sliep twee nachten in een ecologîte met haar dochters.

Camping du Mettey in de Vogezen

Na een file vrije reis vanuit Noord-Holland komen we rond het middaguur aan bij de camping. Vanuit het centrum van Vagney staat Camping du Mettey goed aangegeven. Via een weg die omhoog loopt tussen de huizen door, komen we aan bij de camping. Ik parkeer de auto en via een smal weggetje tussen de bosjes door lopen we naar de receptie.

 

Een gastvrij onthaal op de camping

Hoewel we vrij vroeg zijn, worden we direct naar onze ecologîte gebracht. Ons beddengoed is nog niet droog, dat krijgen we later vanmiddag. Voor we naar ons huisje lopen krijgen we uitleg over de camping. Voor 19 uur ’s avonds kunnen we stokbroodjes en croissantjes bestellen die de volgende ochtend op te halen zijn bij de receptie. Vanuit de groentenbak kun je groenten uit de eigen tuin kopen. Er staat een bakje met geld, dan kun je zelf bepalen hoeveel je het waard vindt. Ook voor het huren van fietsen mag je je eigen prijs bepalen.

Onze ecologite
Onze ecologîte

Een autovrije camping

De auto mag Camping du Mettey niet op. Alleen bij aankomst en vertrek mag de auto tot aan de receptie om de spullen uit te laden, die je vervolgens met een bolderkar naar je plekje brengt. De meiden kunnen haast niet wachten tot we de spullen kunnen gaan halen. Met twee bolderkarren vol spullen lopen we vanaf de auto naar ons plekje. De jongste past er gelukkig nog net bij, die ziet een ritje met de bolderkar wel zitten!

Wij zitten aan de andere kant van de receptie. Hierdoor komt er geen enkele auto langs ons huis. De meiden kunnen heerlijk spelen en zelf naar de speeltuin zonder op auto’s te hoeven letten.

Alle spullen passen in de bolderkar
Alle spullen passen in de bolderkar

Onze ecologîte

Wanneer we langs de receptie lopen zien we ons huis liggen, we slapen in nummer 9. De meiden duiken het huis in en besluiten dat ze wel op de vide willen slapen. Helaas voor hen wordt dat mijn plekje, zij gaan beneden in het stapelbed.

Het uitzicht vanuit het huis is prachtig, alsof je alleen op de camping staat.  Wat een heerlijke plek. De ‘poefzakken’ zoals E. ze noemt, worden meteen in beslag genomen. Overdag zijn er verschillende kinderen aan het spelen, maar als ik de eerste dag om 22 uur mijn bedje in duik hoor ik helemaal niks. Wat een rust heerst er.

De keuken en trap naar boven
De keuken en trap naar boven
Mijn slaapplek
Mijn slaapplek
Hier slapen de meiden
Hier slapen de meiden
Leuk zon uitzicht vanaf boven
Leuk zo’n uitzicht vanaf boven
Het lijkt alsof we alleen op Camping du Mettey staan
Het lijkt alsof we alleen op Camping du Mettey staan

Zwembad met natuurwater

Hoewel de thermometer maar 20 graden aan geeft, willen de meiden zwemmen. Er zijn twee kleine zwembaden tegenover de receptie. Een waar het water ongeveer een halve meter diep is en in het andere zwembad kunnen volwassenen net staan. Om het zwembad heen staat een hek en het deurtje heeft een kinderslot. Ook kleine kinderen kunnen veilig op de camping rondlopen zonder in de buurt van het water te komen. De zwembaden zijn natuurbaden en er mag geen ‘gewone’ zonnebrand gebruikt worden. Biologische zonnebrand is te koop bij de receptie.

De meiden komen er al snel achter dat de bodem van het kleine zwembadje erg glad is. Met de grote bal die in het water ligt spelen ze zowel in het ondiepe als in het diepe bad. Als N. blauwe lippen krijgt van de kou, gaan we snel terug naar het huisje om onder de douche weer lekker warm te worden.

De zwembaden
De zwembaden

Spelen op de camping

Naast het zwembad is een groot grasveld met daarop wat speeltoestellen en een wip. De meiden vermaken zich op de wip en spelen even, maar met hun 8 en 9 jaar biedt de speeltuin weinig uitdaging voor mijn oudste twee dochters. Ondanks dat spelen ze hier met andere kinderen heerlijk buiten tot het tijd is om te gaan slapen.

Er is een tafeltennistafel en een jeu de boulesbaan. Wanneer het slechter weer is, kunnen de kinderen in een plastic koepel spelen. Daar staat ook een vriezer en koelkast, waar je gebruik van kan maken als je op de camping staat.

Naast een grote groentetuin zijn er ook kippen en een schaap op de camping. Iedere keer als we er langs lopen ligt er brood klaar en worden de kippen even gevoerd. Die komen dit weekend in ieder geval niets te kort.

De koepel waar je kan spelen met slecht weer
De koepel waar je kan spelen met slecht weer
Wat speelgoed, boeken en tafels
Wat speelgoed, boeken en tafels
De moestuin
De moestuin
Lekker spelen in de speeltuin
Lekker spelen in de speeltuin

Bijzonder overnachten op Camping du Mettey

Naast de ecologîte zijn er meer bijzondere accommodaties te vinden op Camping du Mettey. J. roept bij een soort ei: “Mam, waarom slapen wij niet hier?”. N. vindt een bijzondere opblaasbare tent met een doorzichtig dak geweldig, daar kun je vanuit je bed naar de sterren kijken. Kleine schattige hutjes, een soort pipowagen, er is werkelijk van alles te vinden op de camping.

Ook zijn er plekken waar je met je eigen kampeermiddel kunt staan. De accommodaties hebben allemaal voldoende privacy en ruimte om de tent of het huisje heen, net als de gewone kampeerplaatsen.

Namé wil liever een nachtje naar de sterren kijken
N. wil liever een nachtje naar de sterren kijken
Een leuke pipowagen
Een leuke pipowagen

Wandelen naar de waterval

Vanaf de camping is er een wandelpad naar de waterval, Cascade du Bouchot. Het is een prachtige wandeling vanaf de camping. Meer hierover vertelde ik al in het blog over de wandeling naar Cascade du Bouchot.

 

Praktische informatie Camping du Mettey

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar Camping du Mettey? Neem dan een kijkje op de website. Tarieven zijn afhankelijk van welke accommodatie je wilt boeken en of je in het hoogseizoen of daarbuiten wilt gaan. In het dorp dat op de fiets goed bereikbaar is, zijn bakkerijen, slagers en wat kleine restaurantjes te vinden. Voor een grote supermarkt moet je iets verder met de auto naar een volgend dorp.

Ligging van de camping

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer ideeën voor Frankrijk? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met toerisme-lorraine. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.