Camping Muhlenbach, een rustige kindvriendelijke camping in de Vogezen

Op een half uurtje rijden van de grens met Duitsland, midden in de bossen en bergen vind je Camping Muhlenbach in Strurzelbronn in de Franse Vogezen. De camping ligt rondom een prachtig meer waarin gezwommen kan worden. Daphne ging samen met haar dochters naar deze rustige kindvriendelijke camping.

Camping Muhlenbach

Na een voorspoedige reis vanuit een ander deel van Franrijk rijden we via allemaal slingerwegen naar de Camping Muhlenbach. Het uitzicht is steeds prachtig, ik ben erg benieuwd waar we terecht komen. Eenmaal bij de camping aangekomen is het even zoeken naar de receptie. Deze bevindt zich niet bij de ingang van de camping, maar een stukje verder op de camping. Via een bel kan je laten weten dat je er bent. Als wij aankomen is de receptie gesloten, maar we worden netjes te woord gestaan. We mogen de camping op en kunnen spelen bij het meer of in de speeltuin. Dat hoef je de meiden geen twee keer te zeggen. Ze duiken meteen de trampoline op terwijl ik de zwemspullen uit de auto pak.

Ben jij nu al nieuwsgierig hoe Camping Muhlenbach eruit ziet? Kijk dan het filmpje dat ik heb gemaakt:

We zijn er!
We zijn er!
Meteen lekker spelen in de speeltuin
Meteen lekker spelen in de speeltuin
Ook voor Elin is er genoeg te doen
Ook voor E. is er genoeg te doen
Wow, wat is het hier mooi!
Wow, wat is het hier mooi!
Zo is wachten tot je in je tent mag niet vervelend
Zo is wachten tot je in je tent mag niet vervelend

Onze Cotonlodge

Nadat we de speeltuin en het strandje bij het meer hebben verkend is de receptie open en kunnen wij ons gaan melden. De ontvangst is erg vriendelijk en we kunnen naar onze tent toe. Ik ga met de auto en de meiden mogen mee met het golfkarretje. J. staat te glimmen als zij als grootste achterop mag staan.

Bij onze tent gaan de meiden meteen op onderzoek in de omgeving. Al snel hoor ik E. roepen: “Mama, hier is ook een speeltuin”. Terwijl de meiden spelen in onze achtertuin/speeltuin ruim ik de auto leeg. Goed begin van de vakantie! De tent is compleet ingericht en ziet er keurig uit. In onze tuin staat een klein huisje, met daarin een douche, wasbak en toilet. Wat een luxe!

Speciaal vervoer naar onze tent
Speciaal vervoer naar onze tent
Onze Cotonlodge op Camping Muhlenbach
Onze Cotonlodge op Camping Muhlenbach
Hier slapen Elin en ik
Hier slapen E. en ik
De bedden van Jeli en Namé
De bedden van de grote meiden
Handig, bij het beddengoed staat erop voor welk bed het is
Handig, bij het beddengoed staat erop voor welk bed het is
Ons keukentje
Ons keukentje
Onze badkamer
Onze badkamer
Best fijn een eigen toilet
Best fijn een eigen toilet

Le Petit Village

Onze tent komt met de achtertuin uit op een grote speeltuin met kampvuurplek en er is plek voor je hangmat. De 12 andere accommodaties maken ook gebruik van deze tuin. De accommodaties staan in een soort kring om de tuin heen, aan de achterzijde van de camping. Een soort klein dorpje op de camping.

Naast de Cotonlodge tenten zijn er verschillende andere speciale accommodaties te vinden, bijvoorbeeld een tipi en een woonwagen. Naast Le Petit Village is de Spa te vinden waar je, tegen betaling, gebruik van kan maken. Voor gebruik van de Spa voor 1 t/m 4 personen betaal je voor een sessie van 2,5 uur 48 euro (prijspeil 2017).

Le Petit Village
Le Petit Village
De tipi
De tipi
Een woonwagen
Een woonwagen
Een romantisch klein schuurtje
Een romantisch klein schuurtje
De Spa
De Spa

Rust op Camping Muhlenbach

Op verschillende plekken op de camping en ook in de tenten zelf staat aangegeven dat er op bepaalde momenten rust op de camping verwacht wordt. Op de aankomstdag vind ik het al zo rustig op het strandje. De meeste mensen op de camping houden zich hier dus goed aan. ’s Avonds is dit heerlijk, maar ’s morgens heb ik hierdoor soms wel het gevoel dat ik mijn kinderen stil moet laten zijn, zij slapen namelijk nooit tot 9 uur.

Naast deze rusttijden is er ook een bewuste keuze gemaakt met de WiFi op de camping. Ontvangst is er alleen voor de receptie. Door de wat afgelegen plek van de camping heb ik de meeste tijd ook geen 3G of 4G bereik op mijn telefoon. Dat wordt een paar dagen vrijwel niet appen en bellen, afkicken, maar ook best lekker. Ik slaap in ieder geval een stuk vroeger.

Rust op de camping tussen 13-15h en 22h-9h
Rust op de camping tussen 13-15h en 22h-9h

Kamperen op Camping Muhlenbach

Camping Muhlenbach heeft 170 vaste staanplaatsen, 40 plekken voor caravans, vouwwagens en tenten en 13 glamping accommodaties. De kampeerplekken voor de caravans, vouwwagens en tenten bevinden zich rondom het meer en vrij vooraan op de camping. Helemaal aan de achterzijde van de camping zijn de huuraccommodaties. Daartussen zijn de vaste staanplaatsen.

Aan het begin van de camping is een ruime plek om te vissen. En vis is er genoeg. Tijdens het zwemmen zien we de vissen soms op een paar meter afstand omhoog springen uit het water. Ook zijn er sporttoestellen te vinden op de camping, sportvelden en een plek om jeu de boules te spelen.

In de omgeving is er van alles te doen, er zijn prachtige wandelingen te maken. Tepacap, een leuk avontuurlijk klimpark bezoeken en naar Bitche, bijvoorbeeld naar de Jardin pour la Paix.

Campingplaatsen aan het begin van de camping
Campingplaatsen aan het begin van de camping
Plaats voor caravans of tenten
Plaats voor caravans of tenten
Sanitair
Sanitair
Sporten maar
Sporten maar
Iedere dag zijn hier vissers te vinden
Iedere dag zijn hier vissers te vinden

Praktische informatie

Wanneer je op zoek bent naar een camping op een prachtige plek, met een genoeg te doen in de omgeving ben je bij Camping Muhlenbach aan het juiste adres. Wanneer je je huisdier wil meenemen is dat geen probleem, ook zijn er accommodaties waar je je eigen paard kan stallen vooraan op de camping.

Er is een campingwinkeltje, waar je broodjes en croissantjes kunt bestellen voor de volgende ochtend. Deze is een aantal uur per dag open. ’s Avonds kun je pizza’s, patat en nog wat andere kleine gerechten afhalen, voor als je een avondje niet wilt koken.

Voor een Cotonlodge voor 4 personen betaal je in het hoogseizoen 503 euro per week (prijspeil 2017, exclusief belasting en borg). Nieuwsgierig geworden naar deze camping? Neem dan een kijkje op de website van Camping Muhlenbach.

Ligging van de camping

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar leuke uitjes in de Vogezen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Toerisme-Lorraine. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.