Dino dagen bij Burgers Zoo: ontdek de dino’s in het donker

Heb jij dino-fans in huis? Overweeg dan een bezoekje aan de Dino dagen bij Burgers Zoo. Maar kijk uit, want je komt oog in oog te staan met imposante dino’s. Ze zijn er in alle soorten en maten, veel kunnen er bewegen en sommige zijn wel 7 meter groot! Blogger Jolinda ging met haar kinderen op onderzoek uit.

Spannend: Dino dagen bij Burgers Zoo

Dierentuin in het donker. Doe daar dan ook nog dino’s bij en je hebt een spannend uitje. “Hebben ze echte dino’s in Burgers mam?” Kleuterdochter kan het bijna niet geloven. Oudste dochter haalt  haar snel uit de droom. “Natuurlijk niet, die bestaan toch niet echt! Het is net als in de kerstvakantie, toen er allemaal beelden van dieren waren, die licht gaven. Maar nu zijn er nepdino’s.” Echt of nep, de verwachtingen zijn hooggespannen. Zoonlief rent voorop, snel de toegangshekjes Burgers Zoo door, kom maar op met die dino’s!

Dino dagen bij Burgers Zoo

We hoeven niet ver te lopen of we komen de eerste dino al tegen. En een plattegrond waar op aangegeven staat waar we de verschillende, knap gemaakte beelden kunnen vinden. “Ik wil ze allemaal zien!” Mijn zoon is vastberaden, hij wil niks missen. Ik kijk op mijn horloge, het is eigenlijk etenstijd. Met de belofte dat we echt alle dino’s gaan bekijken, strijken we neer in het parkrestaurant. De keuken gaat eigenlijk net sluiten, maar er wordt gelukkig nog snel wat voor ons geregeld. Echte dino burgers :-).

Dino dagen bij Burgers Zoo

Net echte dino’s

Inmiddels is het donker buiten en zijn de beelden van de prehistorische monsters spannend verlicht. We lopen langs een dino-moeder met jong. ‘Schattig’, meent onze jongste dochter. Totdat moeder ineens vervaarlijk begint te grommen en bewegen! Snel grijpt ze mijn hand, dat voelt een stuk veiliger.

dino dagen bij burgers zoo

Het is bijzonder om door het donker in het Arnhemse dierenpark te lopen. Slapen de leeuwen binnen of zouden ze nog ergens in het safari-gedeelte rondlopen? Na 18 uur ’s avonds kun je in ieder geval niet veel echte dieren meer zien. Er zijn paden afgezet waar je niet mag lopen, wat goed te begrijpen is met het oog op de rust voor de dieren. In de Ocean zien we wel echte vissen en haaien. Door de Bush en Desert in het donker struinen is een belevenis. Ook daar zijn de dino’s te vinden.  Er zijn borden met informatie geplaatst bij elke dino. Gretig neemt de grootste dino-liefhebber van ons gezin dit in zich op. “Deze weegt wel 35 ton!”

Dino dagen bij Burgers Zoo

Slaap lekker!

We komen langs de stallen van de giraffen. Een vrijwillige gids spreekt ons aan. We mogen de giraffen van heel dichtbij zien. Vanachter het raam zien we hoe de imposante dieren de nacht ingaan. Ik word aan mijn arm getrokken. “Kom nou mam, we hebben ze nog niet allemaal gezien.”

Dino dagen bij burgers zoo

Stevige wandeling

Het is nog een flinke wandeling om echt alle beelden te zien. Maar, beloofd is beloofd, dus we stappen stevig door. De dierentuin gaat in de herfstvakantie om 21 uur dicht en als je zoals wij pas na 18 uur het park betreedt, heb je die tijd ook wel nodig om alle dino’s te kunnen zien. Wil je het wat relaxter doen, ga dan ’s middags al, er is ook een leuke speurtocht. Maar blijf wel tot het donker is, dan zijn de dino’s spectaculair verlicht. Het grote voordeel van na 18 uur gaan is de prijs, voor 10 euro ben je binnen.

Wij gaan vijf minuten voor sluitingstijd richting uitgang. Nog een keer bij de grote dino die voor het park staat poseren. Dag dino’s, dag dierentuin in het donker!

dino dagen bij burgers zoo

dino dagen bij burgers zoo

Dino dagen bij burgers Zoo

Dino dagen bij burgers zoo

Praktische informatie Dino dagen bij Burgers Zoo

De dino’s zijn nog tot 1 november 2015 te zien in Burgers Zoo. Een dagkaartje voor volwassenen kost aan de kassa 20,50 euro, online bestel je een kaartje voor 19 euro. Kinderen betalen 18,50 euro aan de kassa, 17 euro online. Vanaf 18 uur krijg je flinke korting, je betaalt 10 euro per persoon. Je kunt dan niet overal in het park komen, maar wel alle dino’s zien. Ook de Ocean, een deel van de Bush, de overdekte Kids Jungle én het restaurant zijn open tot 21 uu. Parkeren kost 5 euro.

Meer informatie is te vinden op de website van Burgers Zoo.

Ga jij in de herfstvakantie ook naar de Dino dagen bij Burgers Zoo?

Meer lezen

Op zoek naar leuke dierentuinen? Of een ander leuk uitje in de herfstvakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.