Dublin met kinderen in vogelvlucht? Ga mee met Viking Splash Tours

Op een snelle en kindvriendelijke manier de highlights van Dublin zien? Blogger Jolinda ontdekte dat je heel goed Dublin met kinderen in vogelvlucht kunt zien als je een tour boekt bij Viking Splash Tours. Vaar je mee?

Een paar uur in Dublin met kinderen

We hebben een uitdaging. In een paar uur willen we zoveel mogelijk van Dublin zien. We zijn voor onze Ierland vakantie aan het eind van de ochtend geland in Dublin, blijven 1 nachtje in een hotel vlakbij de stad en vertrekken pas de volgende ochtend verder naar het Zuid-westen. En nu we er toch zijn, is het zonde om niet even de sfeer van deze bruisende stad te proeven.

Viking Splash Tours in Dublin

Dus sturen we onze huurauto naar hartje Dublin, uitdaging nummer 2 met links rijden, parkeren in een parkeergarage bij Stephen’s Green Shopping Centre. Dan gaan we op zoek naar het vertrekpunt van de Viking Splash Tours. Op internet kwamen we dit grappige alternatief voor de bekende hop-on-hop-of bussen tegen en reserveerden een plekje voor de middagtour. “Maar ik doe echt niet zo’n rare helm op!” Tienerdochter heeft er ook zin in 😉

Na een korte wandeling door het drukke Dublin, zien we de vrolijke gele bussen al staan. Ik meld me bij de ‘kapitein’. “Oh no, you have to go to the office to get a stamp first. The office is that way, about 3 miles.” Ik kijk wanhopig naar mijn man, een stempel halen, dat gaan we nooit meer redden voordat de bus vertrekt! “Ha, ha, don’t worry, just kidding, the office is right there!” De kapitein wijst naar een collega 1 meter verderop. Opgelucht lachen we mee. De toon is gezet, die Ieren houden wel van een geintje.

Wij zijn niet de enigen die zin hebben in een originele tour door Dublin.
Wij zijn niet de enigen die zin hebben in een originele tour door Dublin.

We mogen een plekje uitzoeken en automatisch zet iedereen de vikinghelm op die op zijn of haar stoel ligt. Inclusief tienerdochter. We gaan ongegeneerd de toerist uithangen! De kapitein stelt zichzelf voor. We hebben te maken met lolbroek Pat. Hij wil weten waar we allemaal vandaan komen en blijft even hangen bij onze zoon. “What’s your name?” Hij verstaat het niet helemaal goed, maar vanaf dit moment is het Benzi voor en Benzi na. Hoewel zoonlief er niet veel van begrijpt, lacht hij vrolijk mee. De bus trekt op, na het bespreken van enkele belangrijke regels. Zoals bijvoorbeeld ‘by the count of three, roar like a viking’, waar wij braaf naar zullen luisteren.

Tja, dan kan ik zelf niet achter blijven.
Tja, dan kan ik zelf niet achter blijven.

Al grappend en grollend manoeuvreert Pat de bus door de stad. Dat is al een prestatie op zichzelf, maar er dan ook zo relaxed onder blijven, petje af. Of eigenlijk vikinghelm.

De rit brengt ons in korte tijd langs alle bezienswaardigheden. Dit is een prima manier om te kunnen bepalen waar je nog wat langer zou willen kijken tijdens een citytrip. Of zoals in ons geval, om snel toch wat van Dublin te zien.

Snel de sfeer proeven.
Snel de sfeer proeven.
Mooie gebouwen.
Mooie gebouwen.
We zien genoeg wat we eigenlijk beter willen bekijken.
We zien genoeg wat we eigenlijk beter willen bekijken.

Langs de mooiste gebouwen in Dublin

In hoog tempo komen we langs allerlei mooie gebouwen, zoals Christ Church Cathedral, St. Patricks Cathedral en Dublin Castle. Het liefste zou ik even uitstappen om bijvoorbeeld Trinity College in te gaan voor het oudste boek ter wereld, maar daar is geen tijd voor. Pat vertelt honderduit, voor de kinderen is dat lastig te volgen. We vertalen zoveel als we kunnen, maar sommige grappen zijn moeilijk uit te leggen in kindertaal. Dat hoeft ook niet, de kinderen hebben genoeg te zien.

Dublin als een viking ontdekken.
Dublin als een viking ontdekken.
Dublin is een mooie, bruisende stad.
Dublin is een mooie, bruisende stad.

Ondertussen zijn we aangekomen bij de Dublin Docklands voor het meest spannende gedeelte van de tour, de bus verandert in een boot! Pat doet net alsof hij zo het water in wil rijden, hilariteit alom. “Just kidding folks, safety first!” We krijgen allemaal een reddingsvest. “Benzi, get over here son, and help me out!” Zoonlief is weer de klos en mag Pat helpen bij de veiligheidsinstructies. Eerst wordt uitgelegd hoe het vest aan moet. Dan pakt Pat de armen van ‘Benzi’ en wijst de zogenaamde nooduitgangen aan. Dikke pret op de boot.

Spannend, blijven we drijven?
Spannend, blijven we drijven?

Eindelijk is het zover, we rijden het water in! De kinderen vinden dit onderdeel fantastisch. Zelf vind het stukje water waar we op varen weinig spectaculair, totdat Pat vertelt dat we links van ons de studio’s van U2 zien. Kijk, dat vind ik als fan van het eerste uur wel erg gaaf. Volgens Pat heeft Bono recentelijk een van de penthouses aan de overkant van de studio’s gekocht, maar dat is niet helemaal zeker. “But last week I saw someone walking over the water to the other side, that must have been Bono. Or Jezus.” De eerste en zeker niet de laatste grap over Bono. Op de een of andere manier zijn de Ieren trots op U2, maar steken ze wel graag de draak met Bono. Mij maakt het niet uit, ik vind het gaaf om de studio’s te zien.

Dublin vanaf het water.
Dublin vanaf het water.
We zien een hele andere, moderne kant van de stad.
We zien een hele andere, moderne kant van de stad.

Na ons boottochtje rijden we weer terug richting opstapplek. Als we langs een pub komen en Pat ziet daar enkele dames met groene hoedjes, roept hij of ze ook kunnen dansen. Een wat oudere dame twijfelt geen moment en begint te springen als een Ierse danseres. Luid applaus van de vikingen is haar beloning. Wat een heerlijke stad is Dublin toch, overal vrolijke mensen en muziek.

Ook onze kapitein houdt van muziek. Als hij geen grappen maakt, zingt hij wel. Wat een entertainer. Mocht je ooit in Dublin een Viking Splash tour gaan maken, zorg dat je bij Pat in de bus terecht komt, dan heb je gegarandeerd pijn in je kaken van het lachen. Wij waarderen zijn rondleiding en geven hem een fooi na afloop. “We accept goats, but money is also welcome” is het advies over tips. En bij gebrek aan een geit, stoppen we hem dan maar een paar euro’s toe.

Tip: vlakbij de opstapplaats van de Viking Splash Tours is een groot park, St. Stephen’s Green. Het park ligt direct aan een van de drukste winkelstraten van Dublin, Grafton Street. Daar kunnen we heerlijk bijkomen van alle indrukken. Even op het gras liggen bij mooi weer, een wandeling door het mooie park maken of spelen in de speeltuin. Onze kinderen doen het laatste. Fijn zo’n park in een grote stad, ideaal als je met kinderen op stap bent!

Praktisch

Wil je ook zo’n leuke excursie bij Viking Splash Tours maken tijdens je stedentrip Dublin met kinderen? Het is dan handig om van te voren te reserveren, de tours zijn populair zo hebben wij gezien. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op deze site.

Een familiekaartje voor twee volwassenen en 3 kinderen kost 70 euro. Een los kaartje voor volwassenen kost 22 euro (in juli en augustus 25 euro), voor kinderen van 2 tot 12 jaar kost dit 12 euro. De tour is niet geschikt voor kinderen jonger dan 2 jaar.

Had jij ooit van Viking Splash Tours gehoord?

Meer lezen

Wij zijn gek op citytrips met kinderen. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Ierland Toerisme. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.