Eerste keer geocachen met kinderen

0
251
Met de geocaching-app op zoek de eerste schat.
Met de geocaching-app op zoek de eerste schat.

Daphne ging voor het eerst geocachen met haar kinderen en deelt haar ervaringen op KidsErOpUit.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Eerste keer geocachen met kinderen

Soms heb je van die dagen… Te druk om er een hele dag op uit te gaan, maar geen zin om er een pyjamadagje van te maken.  Wat ga je dan doen? In onze zoektocht naar leuke activiteiten in de buurt kwamen wij geocaching tegen. Na het doorlezen van de geocaching-tips op KidsErOpUit en het stellen van nog wat praktische vragen aan een vriendin begonnen we aan de voorbereiding.

Allereerst moest er een app aangeschaft en gedownload worden: Geocaching.

De geocaching-app
De geocaching-app

Nadat dat gelukt was, konden we in de app op zoek naar verstopplaatsen bij ons in de buurt. Er zijn diverse moeilijkheidsgraden en ook de grootte van een schat varieert nog wel. We besloten met een vrij eenvoudige te beginnen en kozen een niet al te kleine schat. In de grotere schatten is de kans aanwezig dat er een kleinigheidje inzit voor de kinderen. De bedoeling is dat je er iets anders instopt als je er iets uit haalt. Dus op zondagochtend de meiden naar hun kamer gestuurd om daar wat kleine speelgoedjes te zoeken die ze wel wilden ruilen voor iets anders. Daarna de laarzen aangetrokken en het bos in gegaan.

Schat zoeken

De eerste schat was heel dichtbij en door de hints die gegeven werden konden we deze snel vinden. We moeten nog wel wat oefenen aan het ongezien en stil een schat vinden, de meiden zijn zo enthousiast dat ze nog net niet aan het andere kant van het bos te horen zijn ;-).

Aangezien de eerste schat zo snel gevonden was, durfden we nog voor een tweede op pad te gaan. Een stukje verder het bos in. Daar aangekomen konden we niets vinden. Ook de hints hielpen ons niet verder. Net op het moment dat we het op wilden geven, viel het oog van een van de kinderen ergens op en vonden we de zeer creatief verstopte schat toch nog! Net toen we hem vonden kwamen er andere mensen aanlopen die dezelfde schat aan het zoeken waren. Gelukkig vonden ze het niet erg dat wij deze net gevonden hadden en er voor hen dus niets meer te zoeken was.

Na deze leuke eerste ervaring besloten we een aantal weken later nog eens te gaan. Nu de wijk in, ook daar bleek van alles verstopt te liggen. Helaas ging het deze keer niet zo voorspoedig…. Met de telefoon in haar handen zocht de oudste naar de plek waar we moesten zijn.

Met de geocaching-app op zoek de eerste schat.
Met de geocaching-app op zoek de eerste schat.

Deze schat bleek echt goed verstopt! Het was flink zoeken in de bosjes. Ja, die bosjes waar de honden ook poepen. Gelukkig hebben we de drollen kunnen ontwijken. Toen we de schat gevonden hadden, bleek dat er alleen een briefje inzat. Bij het doorlezen van de informatie in de app stond dat inderdaad. In verband met vandalisme is de echte schat verplaats. We hoefden alleen de coördinaten opnieuw te berekenen. En daar ging het mis, want hoe doe je dat? We komen er niet uit en besloten op zoek te gaan naar een andere schat.

Op de fiets in het zonnetje door de wijk, helemaal niet zo verkeerd! Soms even stoppen om te kijken waar we heen moeten, onderweg even zwaaien naar een vriendinnetje die voorbij fietst, en zo komen we op de plek van bestemming. Na een stukje over het pad worden we opnieuw de bosjes ingestuurd, maar hoe we ook lopen, we komen niet dichterbij de schat. Hoe kan dat nou? Op het moment dat we het voor dit moment willen opgeven, loopt de middelste nog 1 keer een andere kant op, aan de andere kant langs het water. En ja hoor, daar vinden we eindelijk de goede boom. De meiden zijn helemaal blij, toch nog een schat gevonden! Ze ruilen een klein speeltje voor een ander speeltje en we stappen op de fiets naar huis.

Yeah, schat gevonden!
Yeah, schat gevonden!

Weer thuis

Onze schoenen doen we buiten uit, even controleren of we echt alle drollen ontweken hebben. Om je dan pas te realiseren dat je klakkeloos de schoenen aan hebt gedaan die je dreumes je kwam brengen en niet de laarzen die net wat leuker staan onder dat jurkje. Na een berichtje aan de vriendin komen we erachter hoe we de nieuwe coördinaten kunnen uitrekenen. Op het briefje dat we kregen stond +15 en -66, die cijfers moesten we optellen bij de laatste cijfers van de coördinaten en dan hadden we de nieuwe coördinaten. Met de app GCTools konden we daarna dat punt zoeken. Voor vandaag hebben we even genoeg gehad, maar de volgende keer gaan de absoluut terug om onze zoektocht af te maken. Waarschijnlijk lopen of fietsen we daarna nog even door op zoek naar een nieuwe schat. Want ondanks soms een tegenslag is het toch wel heel erg leuk om te doen!

Heb jij al eens aan geocachen met kinderen gedaan?

Meer lezen

Op zoek naar meer informatieve voor actieve uitjes met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.