Pagina menu
TwitterRssFacebookKidseropuit InstagramKidseropuit PinterestKidseropuit Youtube
Categorie menu

Gepost op Aug 4, 2017 in Blogs, Daphne, Er op uit, Nederland, Overige leuke uitjes, Vakanties en dagjes uit in Overijssel met kinderen | 0 reacties

Fruit plukken bij Jopie’s Groene Wereld

In de lente en zomer kan je op verschillende plekken fruit plukken. Voor kinderen leuk om te doen. Daarnaast zien ze ook hoe verschillende soorten fruit groeien. Tussendoor proeven mag natuurlijk! Blogger Daphne ging fruit plukken bij Jopie’s Groene Wereld in Dalfsen.

Weekendje in Dalfsen

Het weekend dat wij op Buitenplaats Gerner zijn is het laatste weekend voor de schoolvakantie begint. Eigenlijk zijn we allemaal aan vakantie toe en we besluiten dit weekend vooral activiteiten in de buurt van het vakantiepark te doen. We beginnen met een bezoekje aan pluktuin Jopie’s Groene Wereld.

Pluktuin Jopie’s Groene Wereld

Naast een tuincentrum is er een bloemenpluktuin en een fruitpluktuin. Deze laatste besluiten we te gaan bezoeken. Als we aankomen rijden zien we allereerst het tuincentrum, met een grote hoeveelheid planten en bloemen. We zoeken de winkel op en wanneer de meiden vertellen dat ze fruit willen plukken, krijgen ze direct een leuk mandje om het fruit in te doen.

Na een stukje wandelen door de mooie theetuin komen we bij het fruit aan. We krijgen uitleg welke bessen we mogen plukken en dat de meiden zeker mogen proeven. De meiden gaan enthousiast aan de slag met de lekkere rode bessen. Daarna zijn de blauwe bessen en de frambozen aan de beurt.

Als de mandjes een goede laag bessen en frambozen hebben, gaan we naar de speeltuin. Samen springen op de trampoline. Ook lopen we langs de dieren. Bij de cavia’s zijn er kleintjes geboren. Soms laten ze zich even zien, wat zijn ze schattig!

Op weg naar de pluktuin bij Jopie's Groene Wereld

Op weg naar de pluktuin bij Jopie’s Groene Wereld

Plukken maar

Plukken maar

Besjes plukken is serieus werk

Besjes plukken is serieus werk

Al het geplukte fruit gaat in het mandje

Al het geplukte fruit gaat in het mandje

Even springen tussendoor

Even springen tussendoor

Aardbeien plukken

Vervolgens wordt ons de weg gewezen naar de aardbeien toe. De meiden gaan fanatiek aan de slag in het lekkere zonnetje. Er worden bergen aardbeien geplukt. Daarna is het tijd om het fruit te laten wegen. De meiden wegen zichzelf ook even. Het fruit gaat mee in een mooi doosje. Dan is het tijd om te gaan.

Aarbeien plukken

Aardbeien plukken

Hoe zwaar zijn we samen?

Hoe zwaar zijn we samen?

Het fruit gaan mee in een mooi doosje

Het fruit gaat mee in een mooi doosje

De theetuin

De theetuin

Praktische informatie Jopie’s Groene Wereld

Als je zelf ook wilt genieten van vers geplukt fruit kan je dit zelf plukken voor 3,50 euro per pond en proeven kost niets. Ook kun je genieten van thee, koffie en lekkernijen in de theetuin. Mocht je er een langer uitje van willen maken zou je ook nog een rondje kunnen maken op de midgetgolfbaan. Dit duurt ongeveer 2 uur en kost 6,50 euro voor een volwassene en 4,50 euro per kind. Voor actuele openingstijden en het overzicht van welk fruit er in welke periode te plukken is kan je een kijkje nemen op de website van Jopie’s Groene Wereld.

Ga jij deze zomer ook naar een pluktuin?

Meer lezen

Op zoek naar meer pluktuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *