Weekendje weg: Buitenplaats Gerner in Dalfsen

0
255

Genieten van ons eigen mooie land is heerlijk voor een weekendje weg of langer. Blogger Daphne ontdekte de omgeving van Dalfsen in Overijssel vanuit Buitenplaats Gerner. Nieuwsgierig naar dit onbekende bungalowpark? Lees dan verder.

Weekendje weg: Buitenplaats Gerner in Dalfsen

Samen met de meiden vertrek ik op een vrijdagmiddag naar Dalfsen. Bij aankomst op Buitenplaats Gerner is het eerste dat de meiden zien het springkussen. Ze zijn meteeen enthouasiast en beginnen over een spelletje dat ze altijd in Denemarken op het springkussen deden. Helaas regent het, dus ze kunnen er nu niet op. We besluiten eerst het huisje eens te gaan bekijken.

Onze Bosvilla.
Ons vakantiehuis op Buitenplaats Gerner.

Vakantiehuis op Buitenplaats Gerner

We slapen in een vakantiehuis, achter in het park. Het park heeft verschillende soorten vakantiehuisjes en boschalets. Het deel waar we zitten is rustig en de meiden weten na 1 keer lopen zelf de weg naar het huisje toe. Er zit een grote tuin bij het huisje, met 2 leuke zitjes en voldoende ruimte om te spelen en zelfs verstoppertje te doen. De tuin loopt rondom het hele huisje, waardoor er vrijwel geen inkijk is van andere huisjes.

Als we het huisje binnen komen staan we verbaasd over de ruimte. Wat een ruime woonkamer en wat ziet het er gezellig uit. De bungalow is heel sfeervol ingericht, we voelen ons er meteen thuis. Aan werkelijk alles is gedacht: dekens voor op de bank, kaarsjes, leuke spelletjes, mooie verlichting. Hier gaan we ons wel vermaken!

Ook boven ziet alles er netjes uit. Er zijn 4 bedden boven. De grote 2 meiden willen graag de kamer met de tv en stereo. Beneden is er een mooie slaapkamer met 2 bedden. De badkamer is netjes ingericht, met douche, wastafel en zelf een wasmachine en droger. Die laatste blijkt later nog van pas te komen.

De sfeervolle woonkamer.
De sfeervolle woonkamer.
De zithoek.
De zithoek met open haard.
Een slaapkamer boven.
Een slaapkamer boven.

Tot slot blijkt ook de keuken zeer compleet ingericht te zijn. Er zijn zelfs een fondueset en grillplaat aanwezig. Enige nadeel wat de meiden kunnen bedenken is dat er aardig wat vliegen in huis zijn. Vooral de jongste vindt dat maar eng, dus we hebben regelmatig een rondje door het huis gemaakt om wat vliegen te vangen (of eigenlijk plat te slaan). Daarnaast vind ik de trap naar boven toe enorm steil, maar de meiden zijn dat niet met mij eens en gaan zonder problemen naar boven en beneden. Bovenaan de trap zit een hekje, dus ook de jongste kan veilig boven spelen.

De complete keuken.
De complete keuken.

Buitenplaats Gerner en omgeving verkennen

Wanneer het na het eten droog is, besluiten we het park even te gaan verkennen. Bij de receptie is naast het springkussen ook een leuke speeltuin. Onderweg komen we nog een speeltuin tegen. Het springkussen is nat en zorgt voor grote hilariteit bij de meiden. Ze glijden continu uit en zijn binnen vijf minuten doorweekt. Geukkig is het niet koud. Na het spelen stappen ze thuis lekker onder de douche en kan de droger aan. Na een uurtje is alle kleding weer droog.

 

De volgende dag gaan we de omgeving verkennen. We ontdekken leuke plekken in Dalfsen en net daar buiten. Daarover zal ik meer vertellen in een apart blog.

Aan het einde van de middag willen we gaan zwemmen in het zwembad net naast het park. Hiervoor krijg je gratis toegangskaartjes. Helaas is er die middag afzwemmen, dit was bij de receptie niet bekend. In plaats van zwemmen wordt het een ijsje eten en springen op het springkussen.

De receptie en het springkussen op Buitenplaats Gerner.
De receptie en het springkussen op Buitenplaats Gerner.

Faciliteiten op Buitenplaats Gerner

Bij de receptie is een winkeltje waar je wat spullen kan kopen en verse broodjes kan bestellen. Ook is er een cafetaria. Leuke bijkomstigheid is de kast met boeken en spelletjes waar je iets kunt lenen.

Er zijn op het park verschillende soorten 2, 4 en 6 persoons vrijstaande vakantiehuizen en boschalets. Het park is ruim opgezet, je hebt voldoende privicy op de meeste plekken. In de huisjes is een goed werkende WIFI verbinding. Naast het zwembad zijn er sport en sauna voorzieningen. Er is een restaurant op het terrein aanwezig. Tot slot is er een mooie vijver om te vissen.

Voor een 6 persoonshuisje betaal je in het hoogseizoen 459 euro voor een weekend (prijspeil 2016). Neem voor actuele prijzen en mogelijkheden een kijkje op de website.

 

De visvijver.
De visvijver.
Restaurant Auberge 't Asje.
Restaurant Auberge ’t Asje.

Na twee heerlijke nachten moeten we helaas naar huis. Wanneer we het over het blog hebben zegt de oudste: “Mama, zet er maar in dat het heel leuk was en de bedden lekker slapen!”.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Overijssel allemaal te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Buitenplaats De Gerner. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.