Het Aardbeienterras in Rijsbergen, ontdek van alles over aardbeien!

Wie lust er nou geen aardbeien? De kinderen van blogger Daphne zijn er in ieder geval dol op en ontdekken maar al te graag wat je allemaal kunt doen op het Aardbeienterras in Rijsbergen.

Het Aardbeienterras in Rijsbergen

Het is een heerlijke dag in de zomervakantie als wij een dagje in Breda zijn. Voor de middag hebben we nog geen plannen. Wanneer we horen over het Aardbeienterras zijn we het meteen eens dat we daar een kijkje gaan nemen.

Het aardbeienterras
Het Aardbeienterras

We parkeren de auto op een groot en gratis parkeerterrein. Het is meteen duidelijk waar we moeten zijn. Het zijn alleen niet de aardbeien die als eerste opvallen. Het is een enorme speeltuin. De meiden duiken direct de speeltuin in, schommels, springkussens, karren, het is er allemaal.

Aardbeien plukken

Na een tijdje spelen willen ze graag aardbeien gaan plukken. Naast het terras is een grote schuur, daar kunnen we betalen en krijgen we een schaartje en doosje mee voor de aardbeien. Er staan op het terrein verschillende kassen, al snel vinden we waar wij moeten zijn. Daar krijgen we een korte uitleg over het aardbeien knippen. De grote, rode aardbeien mogen we met het schaartje eraf knippen. Zo blijft het plantje goed en kunnen de kleine, groene aardbeien doorgroeien. We nemen plaats op ons karretje en gaan aan de slag. Wat is dit leuk om te doen!

Als het doosje vol zit rijden we het karretje terug naar voren. In de schuur leveren we het schaartje in en laten we het doosje met aardbeien zien. Hebben we het goed gedaan? Gelukkig wel en de meiden krijgen alle drie een aardbeienknipdiploma.

Een aardbeienplantje planten

Als de meiden horen dat je naast aardbeien knippen ook zelf een plantje kan planten, willen ze dat meteen doen. Wie weet hebben we dan volgende zomer zelf aardbeien in de tuin. We lopen naar een andere kas en krijgen daar uitleg over het plantje. Er zijn op dat moment geen andere kinderen, dus er is alle tijd voor de meiden. Ook de jongste doet goed mee en maakt haar eigen plantje.

Na het aardbeien knippen en plantje planten willen de meiden graag de speurtocht doen. De jongste wil echter niet meer mee. Dus E. en ik duiken de binnenspeeltuin in. De oudste 2 gaan zelf de speurtocht halen en doen. Over het terrein heen staan letters die ze moeten vinden. Met soms wat hulp van andere kinderen of volwassenen die daar rond lopen doen ze de speurtocht verder zelf. Samen puzzelen we met de gevonden letters een woord in elkaar. Met het goede woord kan je nog een kleine, lekkere verassing halen in de schuur.

Tot slot eten we een ijsje en dan is het tijd om te gaan. We zijn het unaniem eens, wat een heerlijke middag hebben we gehad op het Aardbeienterras!

Letters zoeken voor de speurtocht
Letters zoeken voor de speurtocht
Binnen kun je ook spelen
Binnen kun je ook spelen

Wat je verder nog wilt weten

Het Aardbeienterras is open vanaf eind maart. Zelf aardbeien knippen is mogelijk vanaf eind mei tot november. Je betaalt 1,95 euro voor 1 doosje aardbeien en 5 euro borg voor het schaartje. Je eigen plantje planten kost 2 euro (prijspeil 2017). Dit kan tot de tweede week van augustus. De speurtocht kan je gratis ophalen en doen. Daarnaast zijn er allemaal lekkere dingen om te eten. Bijvoorbeeld een wit broodje met aardbeien of een wafel met aardbeien. Kijk voor actuele openingstijden en informatie op de website van het Aardbeienterras.

Mocht je dit lezen en denken, zo’n leuke pluktuin hebben wij ook in de buurt, dan horen wij dat graag.

Ga jij deze zomer ook naar het Aardbeienterras?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke plekken waar je zelf mag plukken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.