Jeepsafari in de Auvergne, een onvergetelijk avontuur met kinderen

Blogger Suzanne maakte samen met haar gezin een echte jeepsafari in de Auvergne, dwars over de vulkanen, langs diepe afgronden en over ruige paden. Een onvergetelijk avontuur waar nog langer over nagepraat werd. Nieuwsgierig naar deze jeepsafari? Lees dan verder.

Jeepsafari in de Auvergne

Op de terugreis van onze vakantie in de Auvergne vraag ik mijn kinderen wat ze het allerleukste vonden tijdens de vakantie. “De jeepsafari!” roepen ze allebei uit volle borst. “Want die was supercool!” Ik kan ze geen ongelijk geven. Het was een onvergetelijke ervaring. Dat zie je ook in het filmpje dat ik maakte over de jeepsafari in de Auvergne:

Centre Tout Terrain de Sancy in Saint-Nectaire

Om 9 uur ’s ochtends melden we ons bij Centre Tout Terrain de Sancy in Saint-Nectaire voor onze jeepsafari in de Auvergne. Hier staat een kolonne 4×4 Suzuki-jeeps klaar. Samen met een ander gezin, een groep vrienden en een echtpaar krijgen we uitleg van eigenaar Alain.

Alain is een zeer ervaren rallycoureur met een flinke staat van dienst. Hij reed al rally’s over de hele wereld en deed meerdere keren mee met Dakar. Zijn uitleg over de jeepsafari is in het Frans en we krijgen weinig mee. Daarna geeft hij ons kort een aantal aanwijzingen in het Frans in combinatie met gebrekkig Engels. “Le premier part is very stiff and bumpy! Drive in first gear.” meldt hij.

Wij mogen in de eerste volgauto. Onze jongens gaan met een smile van oor-tot-oor op de achterbank zitten. Ze hebben er heel veel zin in, maar ook wel wat gezonde spanning. Vervolgens krijgt iedereen een walkie-talkie en gaan we onderweg.

Deze twee hebben er heel veel zin in!

Met de jeep over wandelpaden en mountainbikeroutes

Direct in het dorp nemen we een steile smalle asfaltweg omhoog. Deze leidt naar het begin van de moeilijke mountainbikeroute een paar honderd meter verderop. “Ohhh neeee!!!” roept Steef al snel. We draaien de mountainbikeroute in. Hij kent deze route die hij een week daarvoor nog heeft gefietst (voor zover dat kon). “Dit is de zwarte route en die is heel steil en vol grote keien”, waarschuwt hij ons alvast. Na 50 meter snap ik ook de opmerking van Alain dat het very bumpy is. We worden enorm door elkaar geschud en de auto kraakt en piept aan alle kanten. De kinderen achterin hebben de grootste lol en lachen heel hard. Ik vind het niet zo grappig en grijp me vast aan de beugels. En ondertussen vraag ik me af hoe lang dit gaat duren.

Steil en vol kuilen (hier nog zonder keien).
Sommige stukken zijn “very bumpy”.

Avontuurlijke en gevarieerde route vol obstakels

Het bumpy gedeelte lijkt lang te duren. Net als ik me begin af te vragen of ik dit wel 3 uur lang ga volhouden houdt het op. We komen op een iets rustiger pad. Het genieten kan beginnen. We rijden over smalle landweggetjes, bospaden, langs steile afgronden, over dikke boomwortels, afgewisseld met enkele beter begaanbare stukken over asfalt of split. Over de weg hangende takken komen de open auto in en dwingen ons af en toe om weg te duiken.

We genieten van de uitzichten (onder andere chateau Murol) en het prachtige landschap. Diepe kuilen en grote keien zorgen ervoor dat de auto soms op drie wielen blijft hangen en diepe plassen zorgen voor hilariteit op de achterbank.

Smalle paadjes met overhangende struiken.
Van alles te zien onderweg.