Kampeerhoeve Bussloo met kinderen

Kamperen op loopafstand van een recreatieplas en toch een rustige camping? Het leek me een onmogelijke zoektocht en toch vond ik een camping die aan deze wensen voldoet. We kampeerden in de zomer van 2015 een paar nachten op Kampeerhoeve Bussloo met kinderen. Nieuwsgierig naar deze camping? Lees dan verder.

Kampeerhoeve Bussloo: de ligging

Kampeerhoeve Bussloo ligt vlakbij het dorpje Posterenk en op loopafstand van recreatiegebied Bussloo. Zegt je dat niets? Bussloo ligt midden in de stedendriehoek Zutphen, Apeldoorn, Deventer en is dus een ideale uitvalsbasis om deze steden te bezoeken en de Veluwe te verkennen.

De camping is gevestigd op een voormalige boerderij en ligt in agrarisch gebied. Op korte afstand ligt snelweg A1. Ik ken deze omgeving best goed (mijn woon-werkverkeer gaat over dit stukje van de A1) en ik had hier van tevoren helemaal niet bij stil gestaan. Toen we de camping opreden zagen we de snelweg liggen. Daar schrok ik eerlijk gezegd wel even van, want hoeveel last zouden we hiervan hebben? Dat viel gelukkig reuze mee. Bij zuidwestelijke wind (komt het meeste voor in Nederland) hoor je de snelweg niet tot nauwelijks. Als de wind vanuit het noorden komt dan hoor je de snelweg wel, maar al snel valt het geluid niet meer op. Je went er aan en ’s nachts vond ik het constante geluid zelfs rustgevend.

Het woonhuis van Kampeerhoeve Bussloo.
Het woonhuis van Kampeerhoeve Bussloo.
Kampeerhoeve Bussloo is een voormalig boerenbedrijf.
Kampeerhoeve Bussloo is een voormalig boerenbedrijf.

Overnachten op Kampeerhoeve Bussloo

Op Kampeerhoeve Bussloo zijn er twee kampeervelden. Beide zijn geschikt voor caravans en tenten. Daarnaast kunnen ook campers terecht op deze camping en is er een caravan te huur. Het ene kampeerveld is langwerpig van vorm en heeft geen extra voorzieningen, toen wij er kampeerden stonden daar vooral de senioren. Het andere kampeerveld is vierkant met in het midden een zandbak en speeltoestellen, logischerwijs kampeerden de gezinnen op dit veld. Ook wij hadden hier een plekje.

Het veld met vooral senioren.
Het veld met vooral senioren.
Onze tent op het kampeerveld met speeltoestellen.
Onze tent op het kampeerveld met speeltoestellen.
Voor de kinderen is er een zandbak, trampoline en schommel.
Voor de kinderen is er een zandbak, trampoline en schommel.

Sanitair en overige voorzieningen

Het sanitair heeft een plekje gekregen in een van de oude schuren en is buitengewoon netjes en schoon. Daar kunnen veel campings een voorbeeld aan nemen. De toiletten zijn direct vanuit buiten toegankelijk, de douches en wasbakken voor de dames en heren hebben in twee aparte ruimtes een plek gekregen. Heel fijn is het muziekje dat op de achtergrond aanstaat. Afwassen kan aan de buitenkant van de voormalige schuur.

Naast het sanitair is er een kleine recreatieruimte met informatie over de omgeving en boeken die je mag lenen. Je kan er zelfs gebruik maken van een keukentje.

Een van de zitjes bij het gemeenschappelijke gebouw. Op de achtergrond is de afwasplek te zien.
Een van de zitjes bij het gemeenschappelijke gebouw. Op de achtergrond is de afwasplek te zien.
Het 'woonkamertje' met informatie over de omgeving.
Het ‘woonkamertje’ met informatie over de omgeving.
Het keukentje mag gebruikt worden door gasten.
Het keukentje mag gebruikt worden door gasten.
Campinggasten mogen ook uit de moestuin oogsten. Achteraf betaal je hiervoor een kleine bijdrage.
Campinggasten mogen ook uit de moestuin oogsten. Achteraf betaal je hiervoor een kleine bijdrage.

Kampeerhoeve Bussloo met kinderen

Wij kampeerden bij Kampeerhoeve Bussloo met kinderen van 6 en 7 jaar oud. Ze hebben heerlijk gespeeld in het speeltuintje en vooral de zandbak was favoriet. Ook de trampoline is veel gebruikt. Ik vind de speelgelegenheid geschikt voor kinderen t/m 8 jaar, voor oudere kinderen is het te beperkt.

Er zijn nog wat dieren op de boerderij. De schapen liepen in een wei achter onze tent, maar omdat er hoog groen tussen het kampeerveld en de wei staat merkten we daar niet veel van. Eigenlijk wel jammer… Ook zijn er nog kippen en konijnen.

In de grote schuur kunnen gasten hun fietsen neerzetten, er staat een tafeltennistafel en je kan er een bolderkar lenen. Zo’n bolderkar is heel handig als je vanaf de camping naar Bussloo loopt. We gooiden alle spullen in de kar en liepen in 10 minuten naar het strandje. Helaas was het door allerlei paaltjes niet mogelijk om met de bolderkar op het dichtstbijzijnde strandje te komen, maar als je nog een stukje verder loopt lukt dat wel.

De schaapjes.
De schaapjes.
We kregen een doosje met verse eieren van deze kippen.
We kregen een doosje met verse eieren van deze kippen.
Met de bolderkar naar recreatieplas Bussloo.
Met de bolderkar naar recreatieplas Bussloo.

Praktische informatie

Wij betaalden in het hoogseizoen voor een gezin met 2 kinderen 21 euro per nacht. Voor de electra betaal je 0,50 euro per kWh en er komt natuurlijk ook milieuheffing (1,15 euro per nacht) en toeristenbelasting (0,94 euro p.p.p.n.) bij. Als je 3 nachten of meer blijft krijg je een leuk welkomsttasje met informatie over de omgeving en verse eitjes.

Meer informatie over de verschillende prijzen en over de camping is te vinden op de website van Kampeerhoeve Bussloo.

Ben jij al eens bij Kampeerhoeve Bussloo geweest? Deel je ervaring in een reactie hieronder.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er allemaal te doen is in de omgeving van Kampeerhoeve Bussloo? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelDino dagen bij Burgers Zoo: ontdek de dino’s in het donker
Volgend artikelReview: IXXI collage met vakantiefoto’s
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.