Genieten van een weekend op Landal Het Vennenbos

Een weekendje naar Landal Het Vennenbos in Brabant. Blogger Daphne ontdekt wat daar allemaal te doen is op het park en of dit voldoende is om je een weekend te vermaken. Nieuwsgierig hoe snel het weekend voorbij ging?

Landal Het Vennenbos

Even eruit, daar hebben we zin in. We gaan twee nachtjes slapen in een huisje op het park van Landal Het Vennenbos.

Het huisje is eenvoudig, maar voldoet prima. Er is voor de jongste een babybedje, ook is er een kinderstoel in het huisje aanwezig en zijn er traphekjes boven en beneden.

De eettafel in het huisje
De eettafel in het huisje
Een kleine, maar complete keuken
Een kleine, maar complete keuken
De bank is groot genoeg voor ons allemaal!
De bank is groot genoeg voor ons allemaal!
De slaapkamer beneden
De slaapkamer beneden
Een slaapkamer boven
Een slaapkamer boven

Het zwembad op Landal Het Vennenbos

Meer dan een zwembad hebben de kinderen eigenlijk niet nodig. Bij Landal Het Vennenbos is er een erg leuk zwembad, een subtropisch zwemparadijs. Vanaf het moment dat we het park oplopen hoor ik: “Wanneer gaan we zwemmen? Wanneer gaan we zwemmen? Gaan we nu zwemmen?”. We besluiten zaterdagochtend vroeg meteen te gaan. Een kleine teleurstelling bij de grote meiden als ze op vrijdagavond zien dat er discozwemmen is, maar met de belofte dat we de volgende ochtend meteen gaan is die teleurstelling snel vergeten.

We komen om 9 uur bij het zwembad aan en zien dat het zwembad zo goed als leeg is. We kunnen meteen doorlopen naar alle glijbanen en gaan als eerste van de wildwaterbaan. Na een half uurtje begint het iets drukker te worden, maar zolang je de hoge glijbaan niet af wilt heb je daar totaal geen last van. De wildwaterbaan start binnen en we duiken daarna meteen naar buiten toe. Ondanks dat we hier en daar een blauwe plek oplopen doordat de wildwaterbaan soms best snel gaat (en wij misschien ook wat wild er vanaf gaan) is deze absoluut favoriet bij alle kinderen. Ook de volgende ochtend zijn ze hier niet weg te slaan.

Het doolhof zonder uitgang

Na de lunch, als we zijn bijgekomen van ons zwemavontuur, besluiten we een rondje over het park te gaan maken. Het doolhof gaan we als eerste opzoeken. Al snel zitten we midden in het doolhof met hoge en dikke heggen. Wanneer we na een goede 10 minuten de uitgang nog steeds niet gevonden hebben, gaan we weer op zoek naar de ingang. Dat het een goed doolhof is blijkt nu wel, de ingang kunnen we namelijk ook niet meer vinden. Uiteindelijk kruipen we met z’n allen door een gat heen in de heg, inclusief buggy (wat best een uitdaging is) en vinden we de weg naar de ingang. De meiden rennen vervolgens een rondje om het doolhof heen en zeggen geen uitgang te zien. Dan klopt het in ieder geval dat wij die niet gevonden hebben. Gelukkig de ingang wel weer!

Activiteiten op Landal Het Vennenbos

Landal staat bekend om de activiteiten die aangeboden worden. Uiteraard moet Bollo de Beer even geknuffeld worden. De meiden knutselen vetbollen voor de vogeltjes in de tuin. Dat is flink kneden en vieze, vette handjes, maar zeer trots op het resultaat dat nu bij opa in de tuin hangt. De kleinere dames laten zich schminken op zondagmiddag. De overige aangeboden activiteiten hebben we overgeslagen, we waren te druk met andere dingen!

De kinderboerderij is vooral leuk voor jongste. De speeltuin ernaast spreekt de grote meiden meer aan. Ook de binnenspeeltuin vinden ze enorm leuk. Op sommige momenten is het wel wat druk, maar de meiden hebben daar geen last van. Op weg van de binnenspeeltuin naar huis komen we langs een trekvlot, dat uiteraard wordt uitgeprobeerd.

Als we ’s ochtends de gordijnen van het huisje open doen komt er een aantal eenden aan waggelen. Het is de simpelste activiteit die er is, maar voeren van de eendjes blijft leuk. Zeker als er zoveel eenden zijn. E. is er van overtuigd dat alle eenden op Landal Het Vennenbos zijn gebleven, want thuis zijn er maar twee eenden om te voeren.

Een leuke speeltuin naast de kinderboerderij
Een leuke speeltuin naast de kinderboerderij
Een hoekje voor de kleinere kinderen
Een hoekje voor de kleinere kinderen
Eendjes voeren
Eendjes voeren

Een weekendje Landal Het Vennenbos

Vanaf vrijdagmiddag tot zondagmiddag hebben we ons prima vermaakt op het park zelf. We hadden graag de speurtocht op het park gedaan, maar daar hadden we geen tijd meer voor. Als de kinderen mochten kiezen dan hadden we nog langer in het zwembad gelegen!

Na het laden en lossen van de auto moeten de auto’s op een parkeerplaats buiten het park. Hierdoor kunnen de kinderen lekker buiten spelen zonder dat je bang hoeft te zijn voor ongelukken met auto’s. Wat ons betreft is het park een aanrader. Wanneer je langer dan een weekend gaat is het natuurlijk leuk om activiteiten in de buurt te doen, maar voor een weekendje is er op het park meer dan genoeg te doen.

Meer informatie over Landal Het Vennenbos is hier te vinden. Boek er direct je eigen weekendje weg!

Ben jij al eens op Landal Het Vennenbos geweest?

Meer lezen

Op zoek naar leuke uitjes in Brabant? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.