Legoland Discovery Centre en Sealife Oberhausen met oudere kinderen: een aanrader?

0
221

Een dagje uit met het hele gezin kan met kinderen van verschillende leeftijden nog wel eens een uitdaging zijn. Voor blogger Jolinda is het regelmatig zoeken naar een leuke bestemming of activiteit. Ze vroeg zich af of Oberhausen met oudere kinderen ook leuk is. Is er in Legoland Discovery Centre en Sealife genoeg te doen voor haar jongste dochter van 7, haar tienerzoon en haar puberdochter van 12?

Oberhausen met oudere kinderen: is er genoeg te doen?

“Gaan we nog naar een kerstmarkt in Duitsland?” Mijn man kijkt me vragend aan. Ik heb er wel zin in, net over de grens alvast in kerststemming komen. “Daar is niks te doen!” Mijn jongste dochter heeft weinig trek in doelloos slenteren. De oudste vraagt of er dan ook wel echt geshopt gaat worden.

“Die kerstmarkt bij dat winkelcentrum was wel leuk, misschien kunnen we nu ook naar die grote Lego-winkel?” Aan het geheugen van mijn zoon mankeert niks. Een paar jaar geleden zijn we naar de kerstmarkt bij CentrO in Oberhausen geweest. Hij kan zich de enorme giraffe van Lego voor de ingang van het Lego Discovery Centre nog herinneren. Omdat zijn zusje nog zo klein was zijn we daar toen niet naar binnen gegaan.

Legoland en Sealife in Oberhausen

We hebben onze bestemming voor een dagje uit gevonden. We gaan kerstshoppen in Oberhausen en eerst ook nog wat leuks doen voor de jongste. Een combinatie van Legoland Discovery Centre en Sealife. Of dat ook leuk is voor onze andere, net iets oudere kinderen? We gaan het beleven!

Het is een grijze dag, in de stromende regen rijden we Nederland uit. Hoe dichter we bij Oberhausen komen, des te grijzer het wordt. En ineens is er ook sneeuw. Dat past wel bij een kerstmarkt! We gaan eerst naar Legoland Discovery Centre. Collega-blogger Suzanne was er enthousiast over. Maar ja, zij heeft twee jongere jongens.

Legeland Oberhausen: ook leuk voor meiden?

Onze meiden blijken bij binnenkomst Lego ineens erg leuk te vinden. “Mogen we daar gaan bouwen?” De jongste kijkt verlangend naar de Lego Friends hoek. En de oudste wil proberen of een duplohuis tegen een aardbeving bestand is. Wij willen eerst de “Koninklijke Tour” beleven. Vanuit een karretje schieten we met een lasergunpistool op spinnen, vleermuizen en rondvliegende stenen.

Na afloop moeten we natuurlijk de scores vergelijken. “We gaan straks nog een keer!” Eerst nog even verder kijken naar de mooie bouwwerken van LEGO. Het verbaast mij dat ook mijn oudste dochter zo enthousiast is. Blijkbaar is de magie van LEGO bij haar nog niet uitgewerkt. “Kijk, daar is Hagrid! Maak je een foto?” De Harry Potter LEGO is in trek.

De bijbehorende attractie moet ook uitgeprobeerd worden. Daarna gaan we nog naar de 4D film. Geen een keer hoor ik dat iets te kinderachtig is. Ook het bouwen met LEGO wordt tenslotte door alledrie mijn kinderen enthousiast gedaan. Een prima uitje dus voor ons hele gezin. We zijn de hele ochtend onder de pannen in LEGOland Discovery Centre.

Stempels verzamelen! Vinden onze oudere kids ook nog leuk.
Stempels verzamelen! Vinden onze oudere kids ook nog leuk.

Sealife Oberhausen met oudere kinderen

Ik ben benieuwd of Sealife Oberhausen met oudere kinderen net zo’n succes is. Als we naar buiten gaan zien we al snel waar we moeten zijn. Handig dat dit zo dichtbij elkaar is. Collega-blogger Lineke heeft eerder al eens geschreven over Sealife Oberhausen. Zij deed een stempeltocht met haar jongens. Omdat wij ook nog naar de kerstmarkt willen, slaan we de stempeltocht over.

Genoeg souvenirs te koop bij Sealife.
Genoeg souvenirs te koop bij Sealife.

Wel is er een speciale kerstopdracht die vooral de jongste leuk vindt om te doen. Het aantal door de kerstman verloren cadeautjes tellen en de voorwerpen benoemen die hij heeft achter gelaten. Mijn zoon is ondertussen gefascineerd door de haaien die hij ziet zwemmen. Onze oudste dochter is aan het vergelijken geslagen. Zij is net met school naar Sealife Scheveningen geweest.

“Dit aquarium is wel veel groter.” Ze is onder de indruk van de roggen die boven haar hoofd zwemmen. Het allerleukste vindt ze de zoutwatergarnalen. In een grote bak kunnen kinderen hier hun handen in doen en dan scharrelen de garnalen daar over heen. “Het kriebelt!”

Nog dichterbij!
Nog dichterbij!
De otters buiten zijn nieuwsgierig.
De otters buiten zijn nieuwsgierig.
Het kriebelt!
Het kriebelt!

Grote kerstmarkt bij CentrO

Als we alles bekeken hebben, zijn we wel toe aan een snack. Er is een groot restaurant in Sealife, maar wij besluiten om de kerstmarkt op te zoeken. Daar is vast genoeg lekkers te vinden. En zo snuiven we ook nog wat van de Duitse kerstsfeer op. Dat de winkels in het grote winkelcentrum op zondag dicht zijn, is geen grote teleurstelling voor onze oudste. LEGOLAND en Sealife vond zij hartstikke leuk. Mijn missie om een leuke dag uit voor alledrie mijn kinderen te verzinnen is geslaagd. Oberhausen met oudere kinderen is een aanrader!

Praktisch

Je kunt voordelige combinatietickets kopen voor Sealife en Legoland Discovery Centre Oberhausen. Online kan je diverse kaarten en combikaarten kopen tegen gereduceerd tarief. Kijk op de website van Sealife of Legoland Discovery Centre voor meer informatie. Online je kaartjes kopen loont zeker.

Parkeren doe je in een van de gratis parkeergarages vlakbij CentrO

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke activiteiten in Duitsland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Legoland Discovery Centre en Sealife Oberhausen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.