LEGOLAND Waterpark in Italië

LEGOLAND Waterpark in Italië is het eerste Europese waterpark met LEGO-thema. In de zomer van 2021 werd dit zwemparadijs geopend en dus ging Saskia er met haar kinderen heen. In dit blog lees je of een bezoek de moeite waard is.

LEGOLAND Waterpark in Italië

LEGO House en LEGOLAND Billund in Denemarken, LEGOLAND in Duitsland en meerdere LEGOLAND Discovery Centres hebben we al bezocht. LEGO blijft leuk. Toen ik las dat het eerste Europese LEGOLAND Waterpark in 2021 geopend zou worden, wist ik één ding zeker: daar wil ik heen!

Het LEGOLAND Waterpark is onderdeel van pretpark Gardaland aan het Gardameer, in het noorden van Italië. Je kunt het waterpark alleen bezoeken als je al naar Gardaland gaat en daar bovenop een entreekaartje koopt voor het LEGOLAND Waterpark. Best een minpunt vind ik.

Gelukkig blijkt ons kaartje voor Gardaland twee achtereenvolgende dagen geldig te zijn, dus er is toch genoeg tijd voor het pretpark. Dat geeft wat rust en zo kunnen we optimaal de tijd nemen voor het LEGOLAND Waterpark. Het waterpark mogen we alleen bezoeken op de eerste dag van ons entreeticket van Gardaland. Dus daar beginnen we de dag.

We verblijven trouwens vlakbij Gardaland. Via Eurocamp hebben we de luxe stacaravan Azure op Camping Del Garda Village. Een goede keuze als je twee dagen naar Gardaland (incl het LEGOLAND Waterpark) wil gaan.

Wat is er te doen in LEGOLAND Waterpark?

LEGOLAND Waterpark heeft net als de andere LEGO attracties een miniatuurland. Deze keer met bekende Italiaanse gebouwen die zijn nagemaakt van LEGO. Ook pretpark Gardaland vinden we hier terug. Het miniatuurgedeelte is best klein, met een paar minuten zijn we er doorheen. Hier en daar zijn wat interactieve mogelijkheden ingebouwd, maar deze blijken het niet allemaal te doen. Misschien wat opstartproblemen in het eerste jaar?

We kleden ons om en stoppen de kleding en tassen in een kluisje. De handdoeken leggen we op een van de vele strandstoelen die door het hele waterpark te vinden zijn. Daarvan zijn er meer dan genoeg voor alle gasten. Heel fijn.

LEGOLAND Waterpark. Met natuurlijk bekende Italiaanse gebouwen.
Miniatuurpark in het LEGOLAND Waterpark. Met natuurlijk bekende Italiaanse gebouwen.
Op de lazy river langs Venetië van LEGO dobberen.
Op de lazy river langs Venetië van LEGO dobberen.
We zijn vaker in Italië geweest en dus herkennen ook de kinderen de meeste bouwwerken.
We zijn vaker in Italië geweest en dus herkennen ook de kinderen de meeste bouwwerken.
Het interactieve gedeelte werkt niet overal even goed...
Het interactieve gedeelte werkt niet overal even goed…

Lazy river in LEGOLAND Waterpark

De lazy river hebben we op alle reclame van LEGOLAND Waterpark al gezien. Liggend op een zwemband en ondertussen met grote LEGO-stenen bouwen op de zwemband. Al dobberend komen we langs de miniatuur LEGO-versie van Gardaland. Ik hou van lazy rivers. Lekker relaxed wat dobberen. De kinderen vinden het vooral leuk dat ze met LEGO op de zwemband kunnen bouwen.

In het midden van de lazy river is ruimte om met LEGO te bouwen. Een doek zorgt voor voldoende schaduw in de warme Italiaanse zomer. 

De lazy river van LEGOLAND Waterpark.
De lazy river van LEGOLAND Waterpark.
In het midden van de lazy river is een gedeelte waar je met LEGO kunt bouwen.
In het midden van de lazy river is een gedeelte waar je met LEGO kunt bouwen.

Zwembaden in LEGOLAND Waterpark

Het valt ons al snel op dat LEGOLAND Waterpark niet heel erg groot is. Voor de kleine kinderen is er een Duplo-zwembad, met een glijbaan in een winterthema. Er is een eenvoudiger zwembad met piratenthema. Natuurlijk is alle thematische versiering van LEGO, soms gebouwd van blokjes, soms zijn het sterk vergrote LEGO-figuren. Van mij had de decoratie wel wat meer mogen zijn.

De themagebieden in LEGOLAND Waterpark.
De themagebieden in LEGOLAND Waterpark.
Het Duplo-bad voor de allerkleinsten.
Het Duplo-bad voor de allerkleinsten.
Het zwembad met piratenthema.
Het zwembad met piratenthema.
Een LEGO-decoratie bij het piratenzwembad.
Een LEGO-decoratie bij het piratenzwembad.

Glijbanen in LEGOLAND Waterpark

LEGOLAND Waterpark heeft een glijbaantoren met drie grote glijbanen. Hier ga je met een 1- of 2-persoons band vanaf. Er gelden hier wel restricties qua lengte en gewicht, maar als je kinderen langer dan 120 cm zijn dan mogen ze er sowieso vanaf.

De glijbaantoren in het waterpark.
De glijbaantoren in het waterpark.
Alle 'glijers' komen met een lach naar beneden.
Alle ‘glijers’ komen met een lach naar beneden.

Waterspeeltuinen 

Naast de glijbaantoren is een kleine waterspeeltuinen. Hier komen op onverwachte plekken op onverwachte momenten waterstralen uit de grond. Een leuke plek om even te spelen met jonge kinderen als grotere kinderen van de glijbaantoren af willen.

Helemaal achterin LEGOLAND Waterpark is de grote ‘waterspeeltuin’ te vinden, de ‘Beach Party’. Een stellage met meerdere korte glijbanen en natuurlijk de bekende emmer. Deze kiept om de circa 5 minuten om en zorgt voor een heerlijk waterballet. Bij mijn 12-jarige zoon is dit gedeelte van het LEGOLAND Waterpark favoriet.

Klein spraypark naast de glijbaantoren.
Klein spraypark naast de glijbaantoren.
De 'Beach party'
De ‘Beach party’
Hier vinden we vooral de kortere glijbanen.
Hier vinden we vooral de kortere glijbanen.
Mijn 12-jarige vindt dit het leukste gedeelte.
Mijn 12-jarige vindt dit het leukste gedeelte.

LEGOLAND Waterpark is onderdeel van pretpark Gardaland

Pretpark Gardaland doet mij qua grote en pretparkattracties denken aan de Efteling, alleen dan zonder de sprookjesachtige sfeer. De attracties zijn wel vergelijkbaar. Sommige attracties of delen van het park hebben wel een thematische decoratie.

Voor de liefhebbers zijn er verschillende achtbanen die ik er best eng uit vind zien, maar ja, wij gaan allemaal niet in van die snelle achtbanen die over de kop gaan. De kinderen zijn net te oud voor de echte kinderattracties en vallen daarmee een beetje tussen wal en schip. We kiezen vooral voor de waterattracties. Heerlijk op een warme zomerse dag!

Praktische informatie LEGOLAND Waterpark in Italië

LEGOLAND Waterpark is niet heel groot. Na ons bezoek snap ik beter waarom het onderdeel is van een groter pretpark. Het is een leuk zwemparadijs om 2-3 uur door te brengen, maar daarna waren wij wel uitgekeken. 

Voor welke leeftijd is LEGOLAND Waterpark leuk?

Ik merkte ook dat mijn tieners van net 12 jaar en bijna 14 jaar oud niet meer de primaire doelgroep zijn van LEGOLAND Waterpark. De oudste miste dingen als bubbelbaden en een golfslagbad, de jongste vermaakte zich alleen in de lazy river, het piratenzwembad en de grote waterspeeltuin ‘Beach party’. Onze conclusie is dat het waterpark vooral geschikt is voor kinderen in de basisschoolleeftijd, dus van 4 tot 12 jaar.

Verplicht drijfmiddel

Kinderen t/m 7 jaar moeten verplicht een drijfmiddel dragen. Deze hangen in het waterpark en zijn gratis te gebruiken. Natuurlijk kun je ook je eigen zwembandjes of andere fijne drijfmiddelen meenemen. Let er wel op dat deze verplichting er ook is voor kinderen die in deze leeftijdscategorie vallen en hun zwemdiploma al hebben. Voor mijn kinderen was dat op die leeftijd regelmatig een punt van frustratie en dat snap ik heel goed als je je ABC al hebt.

Drijfmiddel verplicht voor kinderen t/m 7 jaar. Je kunt ze hier lenen of zelf meenemen.
Drijfmiddel verplicht voor kinderen t/m 7 jaar. Je kunt ze hier lenen of zelf meenemen.

Entreetickets en overige kosten LEGOLAND Waterpark

Een entreeticket voor LEGOLAND Waterpark koop je in combinatie met een ticket voor Gardaland. Met dit combinatieticket mag je op dag 1 het waterpark en het pretpark bezoeken, op dag 2 alleen het pretpark. Voor Gardaland zijn diverse tickets te koop, bekijk de mogelijkheden vooraf op de website van Gardaland. Daar zijn ook de actuele prijzen te vinden.

Voor parkeren betaal je 6 euro. Kluisjes in LEGOLAND Waterpark kosten 5 euro, dit geld krijg je na gebruik niet terug. Wel kun je tot sluitingstijd van het waterpark erbij om spullen te pakken.

Overnachten in de buurt van LEGOLAND Waterpark

Aan de zuidkant van het Gardameer zijn er heel veel overnachtingsmogelijkheden. Wij verbleven op Camping Del Garda Village in Peschiera. Vanaf deze camping is het 10 minuten rijden naar Gardaland. Ideaal hiervoor, zeker als je twee dagen wil gaan. 

Camping Del Garda Village is een middelgroot vakantiepark. Het wordt een camping genoemd, maar het is eerder een glamping/vakantiepark. Langs groene straatjes staan hier luxe stacaravans. Wij verblijven in de Azure stacaravan van Eurocamp. Heerlijk met airco en goed buitenmeubilair op de veranda. Een van de voordelen van Eurocamp is dat je zelf kunt kiezen op welke dag je aankomt, zo ontwijk je makkelijk drukke wisseldagen zoals de zaterdag. Aanrader dus!

Lees hier ons blog over Camping Del Garda Village

Waar is LEGOLAND Waterpark in Italië?

Op onderstaande kaart is te zien waar in Italië het LEGOLAND Waterpark te vinden is:

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een vakantie in het noorden van Italië of voor LEGO-fans? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is mede tot stand gekomen in samenwerking met Eurocamp. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.