Muursticker Europa

9
218
De randjes van de muursticker nog even extra aandrukken.
De randjes van de muursticker nog even extra aandrukken.

Op een grote kaart punaises prikken van plekken waar je al bent geweest. Dat vind ik er altijd zo leuk uit zien. Maar met de kinderen ligt onze focus op Europa, wat moet je dan met een wereldkaart? Toen kwam ik een muursticker Europa tegen bij Tenstickers….

Muursticker Europa

Tenstickers.nl heeft een uitgebreid aanbod aan muurstickers. Niet alleen de kaart van Europa waar onze keuze op gevallen is, maar ook wereldkaarten, vlaggen en skylines. En dan beperk ik me alleen nog maar tot het travel gedeelte, ze hebben nog veel meer.

Europa dus. Maar eerst moesten we thuis een muur uitzoeken waar deze sticker een plekje kon krijgen. Omdat we beide onze fotolijsten met foto’s van reizen uit het pré-kindertijdperk zat waren, was de keuze snel gemaakt. De lijsten gingen van de muur. De gaten werden gevuld en de muur opnieuw geschilderd.

We hebben de muur opgemeten en gekeken welke maat sticker daar het beste past. De Europa muursticker is in verschillende kleuren leverbaar en de keuze was snel gemaakt: KidsErOpUit-oranje in de maat 120 x 100 cm! Ook bestelden we aanwijsstickers die we op de kaart kunnen plakken. Leuk, dan kunnen we zien waar we allemaal geweest zijn met z’n allen. Omdat het een contourkaart is wordt dat wel een beetje gokken c.q. goed kaart lezen, maar dat kunnen we. M. wist bijvoorbeeld Zweden direct aan te wijzen toen de sticker op de muur zat.

De muursticker bevestigen….

In een stevige koker werd de muursticker bezorgd. Gelukkig inclusief beschrijving voor het opplakken van de sticker. Ik heb de beschrijving een paar keer moeten lezen voordat ik begreep wat er stond, volgens mij is deze in Belgisch-Nederlands geschreven en daar stonden een paar woorden tussen die ik nooit gebruik.

Het is belangrijk om de sticker goed aan te drukken op de folie voordat je deze aan de muur gaat bevestigen. Dit hebben we niet goed gedaan (dankzij de Belgisch-Nederlandse uitleg) en dus scheurde Engeland later bijna in tweeën. Oeps, onze fout. Opeens begrepen we ook wat ze bedoelden in de uitleg en was ons duidelijk wat wij niet goed hadden gedaan. Gelukkig was Engeland weer aan elkaar te plakken en zie je bijna niet dat daar een breuklijn zit.

Voorzichtig verwijderen we de folielaag.
Voorzichtig verwijderen we de folielaag.

Bij het opplakken van de sticker op de muur moet je opletten dat er geen lucht onder komt. Goed aandrukken dus. Vooral bij het grote sticker oppervlak in het midden van Europa viel dat niet mee en is er toch wat lucht onder gekomen. Later heb ik dit zachtjes proberen weg te wrijven en dat is aardig goed gelukt.

De randjes van de muursticker nog even extra aandrukken.
De randjes van de muursticker nog even extra aandrukken.

Het aanbrengen van de muursticker is een precisie werkje. Zorg ervoor dat de kinderen je niet storen en doe het geconcentreerd. Een eenmaal opgeplakte muursticker kan je niet verwijderen en opnieuw opplakken, bedenk dus goed waar je je sticker plakt en maak er geen haast klusje van.

Op de 1e verdieping op de overloop (en dat bleek een slechte plek om een foto van het eindresultaat te maken....).
Op de 1e verdieping op de overloop (en dat bleek een slechte plek om een foto van het eindresultaat te maken….).

We moeten alleen nog de aanwijsstickers er opplakken. Daar gaan we binnenkort met de kinderen mee aan de slag en we laten jullie het resultaat daarvan nog zien.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke en handige reisgadgets? Klik & kijk verder voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen opFacebook en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Tenstickers.nl en bevat onze eigen en eerlijke mening.

9 REACTIES

 1. Ja! Wat een geweldige sticker! En ook helemaal mijn ding!
  Waarom? Allereerst omdat wij nu ook met een kale overloop “zitten” en dit een perfect idee is voor op die ene kale muur.
  Daarnaast ook omdat reizen (dus: op reis gaan, dromen over op reis gaan en plannen om op reis te gaan) verweven is met wie ik ben.
  Verder (want als ik de bon win, koop ik ook die kaart) weet ik zeker dat onze oudste, die volgend jaar naar groep 5 gaat, in ieder geval lekker kan oefenen voor haar topografie! Gewoon thuis. Op de overloop.

 2. Gaaf zo’n muursticker, die zou ik erg leuk vinden voor Jiska. Zeker ook handig om straks ermee te oefenen voor aardrijkskunde als ze wat ouder is.

 3. Heel leuk voor Julia die volgend jaar aardrijkskunde krijgt. Maar eigenlijk voor het hele gezin tof om te laten zien ewaar we geweest zijn en te dromen waar we heen willen!

 4. Omdat mijn zoontje van 7 erg geïnteresseerd is in aardrijkskunde. Hij zou dit geweldig vinden op zn kamer! Wat een verrassing zou dat zijn. Hij heeft al een puzzel van Europa,kent veel vlaggen van de wereld en heeft van tiptoi een wereldbol waarop hij al veel landen kan aanwijzen. Zo leuk om te zien!!!!

 5. Wow, die is geweldig voor mijn neefje! Hoe blij kun je een kind maken met iets wat eigenlijk heel eenvoudig is. Hij kan er veel van leren, da’s mooi meegenomen.

 6. Superleuk voor op de slaapkamer van mijn zoontje Aron! Volgend schooljaar krijgt hij voor het eerst topografie, maar hij is nu al heel erg bezig met landen en plaatsen, vooral nu de vakantie er aan staat te komen. Mochten wij deze superleuke muursticker mogen winnen, dan willen we vlaggetjes prikken in de landen waar we geweest zijn, maar of die ooit vol komt??? Lekker dromen blijven toch? 😉

 7. Leuk voor mijn dochter.
  Ga haar kamer opknappen en volgend jaar krijgt ze aardrijkskunde dus een muur sticker zou leuk zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.