Safaripark Beekse Bergen in het donker beleven tijdens BrabantNacht

Net als vorig jaar is KidsErOpUit weer present bij BrabantNacht. Tijdens de vorige editie heeft Daphne samen met haar dochter de Efteling bezocht. Deze keer is de bestemming een nachtelijk bezoek aan Safaripark Beekse Bergen. Blogger Lineke ging met haar oudste zoon dit spannende avontuur beleven.

Safaripark Beekse Bergen in het donker beleven tijdens BrabantNacht

“Slapen tussen de leeuwen? Gaan we dat echt doen?” Vol ongeloof kijkt mijn zoon me aan. We gaan samen een weekend naar Brabant. Het is het weekend van de BrabantNacht en dus zullen we overnachten in Safaripark Beekse Bergen. Tijdens BrabantNacht openen maar liefst 17 bijzondere Brabantse iconen hun deuren zodat je deze kunt ervaren tijdens de meest mysterieuze en spannende uren van de dag.

BrabantNacht-Safaripark-Beekse-Bergen (7)
Het safaripark is prachtig, hoe zou het in het donker zijn?

Op safari in het donker

Onderweg naar Hilvarenbeek vraagt Bram honderduit naar wat er gaat komen: “Welke dieren zijn er mam? Kan ik ze van dichtbij zien? Is het niet gevaarlijk om te slapen tussen de dieren? Slapen we in een tent?”. Er staat heel wat op het programma voor vanavond, vannacht en morgenochtend. Het meest spannende vindt mijn zoon toch wel het overnachten in het Rangercamp. Want hoe ziet dat er uit en is het veilig?

Aangekomen bij het safaripark parkeren we de auto. We melden ons bij de BrabantNacht stand. We krijgen een armbandje en een zaklampje. Nu wordt het spannend.

Wij gaan op avontuur, maar zou het veilig zijn?
Wij gaan op avontuur, maar zou het veilig zijn?

Bootsafari over het water

De eerste ranger neemt ons mee naar de bootsafari. Met een grote boot varen we even later over het water door het park. Aan beide kanten zien we dieren en Bram benoemd alle soorten op. Terwijl de ranger ons nieuwtjes en weetjes vertelt over de dieren die we zien, neem ik nog even een slok van mijn cocktail. Wat is dit relaxed zeg. De zon zakt langzaam achter de bomen. De dieren staan op hun gemak te eten. Mijn zoon kijkt zijn ogen uit.

ZIe ik al wat?
Zie ik al wat? [foto VisitBrabant]
Ja mam, ik zie yaks
Ja mam, ik zie yaks

Jeepsafari over de savanne

Bij de zeeleeuwen gaan we van boord. Sinds kort wonen er ook zeven Californische zeeleeuwen in Beekse Bergen. Ze laten goed van zich horen als we met zijn allen bij de rand van hun verblijf staan.

Dan verruilen we de boot voor een jeep. Onze safari gaat verder over de savanne. Houd je goed vast want dit is serieus terrein rijden. Met de wind in zijn haar hoor ik mijn zoon hardop lachen. Geweldig stoer zo’n jeepsafari. En wat kunnen we de dieren goed zien. B heeft nog nooit een giraf van zo dichtbij gezien.

Met de jeep over de savanne
Met de jeep over de savanne
Wauw, die giraf komt dichtbij
Wauw, die giraf komt dichtbij
Zou hij een kusje komen geven?
Zou hij een kusje komen geven?

In onze jeep rijdt de ranger mee. Bij ieder dier stoppen we even en vertelt zij wetenswaardigheden over de dieren. Er zijn veel jonge dieren geboren de afgelopen maanden. Het leuke is dat ze nu allemaal buiten lopen en we ze goed kunnen bekijken. Wat zijn de drie kleine leeuwen welpen prachtig. We wanen ons even in Afrika.

Dag zebra's, slaap lekker!
Dag zebra’s, slaap lekker!

Na een laatste zwaai naar de zebra’s verlaten we de savanne. De ranger vertelt dat de penseelzwijnen nog gevoerd moeten worden. Dat willen wij wel doen hoor. Binnen een mum van tijd is de emmer vol groenten helemaal leeg. De penseelzwijnen staan te smikkelen. We wandelen via de olifantenstal richting het Afrikaanse dorp.

Nog even de penseelzwijnen voeren voor ze gaan slapen
Nog even de penseelzwijnen voeren voor ze gaan slapen [foto VisitBabant]

Afrikaanse braai

Onderweg naar het Afrika dorp horen we al het geluid van Afrikaanse trommels. We lopen goed. Tijd om aan te schuiven bij een heuse braai (Afrikaanse barbecue). Mijn eigen kleine ranger heeft trek gekregen van al die enerverende ritjes. Hij vult zijn bord en gaat rustig aan een picknicktafel zitten smikkelen. Als toetje mag B marshmallows roosteren boven het kampvuur. Hij geniet met volle teugen.

Om de calorieën hoeven we ons geen zorgen te maken. Een workshop Afrikaanse dans staat op het programma. Dikke pret! Maar tegen 22 uur begint mijn zoon moe te worden. Nog even een beetje dromen bij het kampvuur en dan vertrekken we richting het Rangercamp.

Slapen in het Rangercamp

Door het donker, met allerlei vreemde dieren geluiden om ons heen, brengt de ranger ons wandelend naar het kamp. B heeft zijn zaklampje er bij gepakt. Tent nummer 5 is voor ons. Er staan twee keurig opgemaakte bedjes voor ons klaar. Nog snel tandenpoetsen, naar het toilet en dan naar bed. Het duurt niet lang voor we naar dromenland vertrekken.

Tip: ook gaaf, collega-blogger Joyce sliep op het Safari Resort.

Dat wordt lekker slapen in het Rangercamp
Dat wordt lekker slapen in het Rangercamp

Om half 8 de volgende morgen worden we gewekt door de ranger. Douchen, aankleden en aan het ontbijt. Een fijn bakje koffie voor deze moeder gaat er wel in. Wat was het koud vannacht. Maar wat een leuke ervaring.

BrabantNacht-Safaripark-Beekse-Bergen (7)
’s Morgens zien we het kamp pas goed. Gaaf zeg.
Ons tentenkamp van vannacht.
Ons tentenkamp van vannacht.

Kanosafari of autosafari?

Na het ontbijt staat er een kanosafari op het progamma. Maar B wil eigenlijk zoveel mogelijk dieren zien. En dus kiezen we in overleg met de ranger voor de autosafari. Met onze eigen auto rijden we door het park.

Op autosafari, met onze eigen auto door het park
Op autosafari, met onze eigen auto door het park

Halverwege, bij het Kongo deel, parkeren we de auto en lopen een deel van de wandelsafari. Wat veel dieren zien we hier. B loopt nog even over de loopbrug boven de beren. Best spannend. Dan is het laatste stukje van de autosafari ook voorbij en is het voor ons tijd om weer te vertrekken.

Ja hoor, daar liggen ze uit te buiken
Ja hoor, daar liggen ze uit te buiken

Moe maar voldaan zie ik dat B de foto’s op zijn camera zit te bekijken. Wat een geslaagd weekend. En wat is Brabant leuk!

Safaripark Beekse Bergen, praktische informatie

Het park is 365 dagen per jaar geopend van 10 tot 17 uur. De entreeprijs is 24 euro voor een dagkaart voor personen vanaf 10 jaar. Kinderen van 3 tot 10 jaar betalen 22,50. Dit zijn kassaprijzen. Online bestellen is goedkoper (prijspeil 2017).

Heb je interesse in een combi met het naastgelegen Speelland? Wil je er overnachten in een Jungalow? Of liever in het luxe Safari Resort (opening april 2018)? Of wil je net als onze BrabantNacht-beleving overnachten in het Rangercamp met bijbehorend safaripakket? Je vindt het allemaal op de website van Beekse Bergen.

Ook naar BrabantNacht?

Op de website van BrabantNacht kan je bekijken welke andere Brabantse iconen aan deze leuke nacht meegedaan hebben. Daarnaast zijn er verschillende arrangementen te vinden om dit zelf mee te gaan maken. BrabantNacht werd in 2017 voor de tweede keer in september georganiseerd. Wij duimen natuurlijk voor een volgende editie van dit gave evenement.

Ons safari avontuur is helemaal geslaagd. Of zoals B op de terugweg zei: “Dit was kei tof mam”.

Tip: collega-blogger Mary-Lou vertelt hoe je met korting naar Safaripark Beekse Bergen kan.

Ben jij al eens met je kinderen op safari geweest in Brabant?

Meer lezen

Op zoek naar meer Brabantse uitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Brabant. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.