Snoezelen met baby

Snoezelen, ooit van gehoord? Misschien ken je deze term omdat je werkzaam bent in de gehandicaptenzorg en je weleens met cliënten bent gaan snoezelen. Bij het Snoezelcentrum in Amsterdam kan je ook met je baby terecht. Wat mij betreft het enige uitje waar een baby écht van geniet. Met M. zijn we in de oude locatie van het Snoezelcentrum geweest toen ze 3, 4 en 9 maanden oud was.

Snoezelen in het Snoezelcentrum

Snoezelen is een activiteit waarbij de zintuigen geactiveerd worden. In een speciale snoezelruimte vind je gedempt licht, zachte muziek en meubilair dat alleen gebruikt kan worden in een ontspannen houding.

Het Snoezelcentrum is het grootste verhuurbare snoezelparadijs in Europa en sinds half november 2014 op de nieuwe locatie geopend. Er zijn 7 verschillende ruimtes. Elke ruimte heeft een eigen thema waarbij de inrichting, de decors, het spelmateriaal en de activiteiten zijn gericht op zintuiglijke stimulering. Je kan samen met je baby zelf kijken welke ruimte jullie prettig vinden.

Klinkt het nog een beetje vaag? Lees dan onze ervaring en laat de foto’s voor zich spreken.

Snoezelen met een baby

De eerste keer ging ik samen met schoonzus Paula en M.. In de snoezelruimte troffen we meerdere sferen. Een beetje onwennig keken we de eerste keer om ons heen. Gaat dit leuk zijn? In de iglo vinden we een ballenbak, er worden winterse foto’s geprojecteerd en er klinkt zachte muziek. Paula gaat met M. in de ballenbak zitten en M. kijkt met grote ogen naar de foto’s. Ze houdt een zachte zeehond knuffel vast en we zien dat M. zich helemaal ontspant. Wow, wat bijzonder! Later lig ik met M. op een warme waterbed, deze keer komen er mooie lentebloemen voorbij op een scherm. Op het bed liggen lampjes die meteen de aandacht van M. trekken. We genieten er beide van en komen helemaal tot rust.

Een paar maanden later besluiten we met de moeders van mijn zwangerschapsgroepje te gaan snoezelen met onze 9 maanden oude baby’s. Inmiddels kunnen ze zitten en beleeft M. het snoezelen weer anders. Deze keer is ze helemaal in de ban van een kolom met water, bubbels en licht. Omdat er spiegels bijstaan lijkt het net alsof er heel veel bubbels en licht is. Ze blijft er maar naar kijken. Erg leuk om te zien is dat iedere baby anders reageert op het snoezelen. De een ontspant heel erg bij de ene sfeer en de andere bij een ander sfeerhoekje.

Een impressie van het snoezelen is te zien in onderstaande foto’s. Deze ervaring is bijna niet te beschrijven, ga het gerust eens zelf proberen met je baby.

Met de mannen werd het een dolle boel ;-).
Met de mannen werd het een dolle boel ;-).
En dan heb je opeens een vierling!
En dan heb je opeens een vierling!

 Meer lezen

Nieuwsgierig naar andere activiteiten om met (oudere) kinderen te ondernemen? Klik & kijk hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelUit de oude doos: Madurodam in 1985
Volgend artikelCamping Nonna Stella in Toscane
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.