Moeder dochter weekend: Kiind-festival en beautybehandeling

3
267

Moeder dochter weekend, dat zou Saskia na haar weekendje weg met Maureen wel vaker willen doen!

Moeder dochter weekend: plannen maken

Vroeger, toen ik zelf nog kind was, is mijn moeder met elk van haar kinderen weleens een weekendje of een korte vakantie weg geweest. Nu ben ik zelf moeder en zet ik dit graag voort. Maureen en ik hebben in september ons eerste moeder dochter weekend gehad en het was heerlijk!

Eerst wilde ik naar een stad in het buitenland met haar, maar waarom eigenlijk ver weg beginnen? Met een volle gezinsagenda is dat helemaal niet praktisch en dichtbij kan je net zoveel plezier hebben. Ik ging dus op zoek naar een agenda-technische handige combinatie en zag dat we op zaterdag 13 september het Kiind-festival in de agenda hadden staan.

Het Kiind-festival was in Amersfoort, dus zochten we daar een leuke overnachtingsplek. Via booking.com vonden we Jamila Suites, een B&B aan de rand van het centrum. Daarna begon het nadenken over een activiteit voor de zondag, totdat het me te binnen schoot dat ik dringend toe was aan een gezichtsbehandeling en Maureen ook van tutten houdt. Even zoeken naar een beautycentrum waar we op zondag terecht kunnen en ons moeder dochter weekend was gepland!

Kiind-festival

Het zonnetje deed goed z’n best om er een stralende dag van te maken. We reden naar Amersfoort waar het eerste Kiind-festival op het terrein van Panta Rhei plaats ging vinden. Ik ben geen vaste lezer van het Kiind Magazine, maar heb een paar enthousiastelingen op Facebook die er regelmatig iets van delen. Zij hebben mij ook weten te porren voor dit festival. Het programma sprak Maureen en mij erg aan: theater, muziek, kraampjes, knutselen en nog veel meer activiteiten. Dat alles in een natuurlijke omgeving.

We liepen eerst langs de kraampjes. Kochten een brei-vork voor Maureen, een boekje voor Camiel en de gids van Natuurkampeerterreinen voor mij. Ontdekten de Veldgids-ap en probeerden deze te winnen. Bij een groot deel van de kraampjes werden vooral producten voor kleine kinderen aangeboden, dat was voor mijn portemonnee gunstig. We verkenden de rest van het terrein. Luisterden bij de boshut naar een verhalenverteller, aten een heerlijke hamburger net voordat er een gigantische rij voor de hamburgerkraam kwam te staan en keken naar de voorstelling met Raaf. We lagen te relaxen in het gras en genoten van het mooie weer. We hadden een heerlijk ontspannen middag.

Een uitgebreid programma op het Kiind-festival.
Een uitgebreid programma op het Kiind-festival.
Maureen doet goed haar best om de VeldgidsApp te winnen. Helaas, ze hd pech....
Maureen doet goed haar best om de VeldgidsApp te winnen. Helaas, ze had pech….
Theater van Theaterbureau Vanaf Twee met o.a. Raaf.
Theater van Theaterbureau Vanaf Twee met o.a. Raaf.

B&B Jamila Suites

Aan het einde van de middag reden we naar het centrum van Amersfoort, op zoek naar B&B Jamila Suites. We werden gastvrij ontvangen en kregen suite 3 op de tweede verdieping. Onze kamer had een comfortabel tweepersoonsbed, tv en de mogelijkheid om een kopje thee te zetten. De badkamer moesten we delen met een andere kamer.

Maureen wist heel goed waar ze wilde eten: met die stokjes en die iPad. ShabuShabu dus. Voor mij helemaal geen straf. Er zit een vestiging vlakbij Jamila Suites, dus daar hebben we gegeten. Terug bij onze B&B hebben we vanuit ons bed naar Hollands Got Talent gekeken. Maureen werd eindelijk moe en viel tegen mij aan in slaap. ’s Ochtends werden we pas gewekt toen de wekker ging. Even douchen en daarna genoten we van het heerlijke ontbijt.

De planning was om na het ontbijt een wandeling door Amersfoort te maken, alleen had Maureen daar geen zin in. Plannen dus omgegooid en met de auto naar Soestdijk gereden. Even cultureel gedaan en Paleis Soestdijk vanaf de buitenkant bekeken. Daarna was het tijd om naar het beautycentrum te gaan.

Beautycentrum Sauna Soesterberg

Bij het beautycentrum van Sauna Soesterberg werden we ontvangen met iets te drinken. Maureen vond de hele sfeer wat onwennig, maar de vriendelijke ontvangst stelde haar op haar gemak. Maureen kreeg de Little Princess-behandeling en mocht kiezen of ze dit bij haar voeten of bij haar handen wilde. Ze koos voor haar handen en werd heerlijk verwend met allerlei smeerseltjes en natuurlijk prachtig gelakte nageltjes. Ik lag in de kamer naast haar voor de gezichtsbehandeling en hoorde haar kletsen. Stralend kwam ze na afloop naar me toe, ze had genoten en ik ook. Dit willen we vaker!

Ons moeder dochter weekend is voorbij gevlogen en zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet wordt het de volgende keer een moeder zoon weekend, een vader dochter weekend of vader zoon weekend. We gaan het zien.

Lees tips voor een moeder-zoon uitje bij onze collega blogger

Meer lezen

Op zoek naar andere leuke uitjes om met je zoon of dochter alleen te doen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

3 REACTIES

  1. Leuk verhaal!
    Wij doen dit sinds Bram 4 is en zullen het vanaf volgend jaar ook met Sara gaan doen.
    Het is ontzettend leuk om 1 op 1 weg te gaan. Je kind krijgt alle aandacht, voelt zich groot en stoer. Dit jaar is Bram met zijn papa gaan kamperen een weekend. Kunst voor mama was ook om zich niet te bemoeien met de voorbereidingen en dat bleek super uit te pakken (leermoment voor mij zullen we maar zeggen) Ze hebben onwijs genoten!
    Sara zou die behandeling van Maureen zeker waarderen want ze is een kleine tut. Helaas zal dat nog een paar jaar duren!

    • Wat leuk om te lezen dat jullie dit ook doen! Kamperen met 1 kind lijkt me ook erg leuk, al zal ik dan misschien eerder kiezen voor een weekendje glamping, dat scheelt heel wat meenemen. Die behandeling die Maureen heeft gehad is vanaf 4 jaar, maar ik kan me voorstellen dat je een 4-jarige niet zo snel een uur alleen laat. Ik had er vooraf al even moeite mee, maar aan de telefoon hadden ze me al gerustgesteld. Ze hebben bij Beautycentrum Sauna Soesterberg duidelijk de ervaring met kinderen en ze voelen zich echt een prinsesje :-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.