Speeltuin Elckerlyc, een avontuurlijke speeltuin in Oss

De eerste mooie lentedagen zorgen ervoor dat iedereen lekker naar buiten wilt. Daphne ontdekte in het Brabantse Oss speeltuin Elckerlyc waar kinderen zich de hele middag kunnen vermaken. En als het zonnetje schijnt de ouders uiteraard ook.

Speeltuin Elckerlyc

Tijdens ons weekendje in vakantiepark Dierenbos is het prachtig lenteweer. Wat is er dan leuker dan buiten spelen in een mooie speeltuin. We rijden naar Oss en gaan eens kijken hoe leuk speeltuin Elckerlyc is.

Speeltuin Elckerlyc
Speeltuin Elckerlyc

Spelen in kastelen

Bij binnenkomst duiken de meiden meteen de speeltoestellen in. Wat ziet het er hier leuk uit! Overal zijn kastelen om in te klimmen. Touwbruggen om van de ene plek naar de andere te komen en glijbanen om weer beneden te komen. Ook zijn er op verschillende plekken zandbakken waar de kinderen kunnen spelen.

Klimmen en glijden
Klimmen en glijden
Spelen maar!
Spelen maar!
Speeltuin Elckerlyc
Speeltuin Elckerlyc
Over de touwbrug
Over de touwbrug
Omhoog via een touwbrug
Omhoog via een touwbrug

Kruipen en sluipen

In de kastelen kan je omhoog, maar op verschillende plekken ook naar beneden. Door kleine gangetjes en sluitroutes. Iedere keer is het weer een verrassing waar je uit komt. Pas wel goed op voor je hoofd!

Overal zijn leuke tunneltjes
Overal zijn leuke tunneltjes
Kruipen en sluipen
Kruipen en sluipen

Spelen in de boot

Achteraan in het park staat een grote houten boot waar de kinderen in kunnen spelen en klimmen. Ook deze heeft verschillende trappetjes en tunneltjes.

Spelen in een boot
Spelen in een boot

Verder zijn er in de speeltuin uiteraard wipwappen, schommels en kabelbanen te vinden. Ook aan de ouders is gedacht. Er staan picknicktafels waar je aan kan zitten en ook bij de zandbak zijn plekjes waar je kunt zitten terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. In de zomermaanden kan er ook met water gespeeld worden, daarvoor was het nu nog niet warm genoeg.

Praktische informatie

De entree voor speeltuin Elckerlyc is 2 euro voor iedereen vanaf 2 jaar oud. Voor actuele openingstijden en overige informatie kan je kijken op de website van speeltuin Elckerlyc. Er is een klein winkeltje waar je iets te eten en drinken kunt kopen. Op een warme lentedag kan een ijsje natuurlijk niet ontbreken!

De speeltuin is leuk vanaf het moment dat kinderen goed kunnen lopen en klimmen. Je kan als ouder op de meeste plekken komen, dus met de kleinste kan je gewoon meedoen. Tot welke leeftijd het leuk is, is natuurlijk erg afhankelijk van het kind, maar de meeste kinderen tot een jaar of 8 zullen zich hier prima vermaken.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke speeltuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.