Tekenen met takken: een natuurlijk knutselboek

0
95
Een mobiel met bloemen maken.
Een mobiel met bloemen maken.

Sleept jouw kind ook van alles mee uit het bos? En heb je geen idee wat je met die prachtige natuurvondsten moet doen? Lees dan snel verder. Blogger Jolinda mocht het boek ‘Tekenen met takken’ testen.

Tekenen met takken

Tekenen met takken. De titel van een voor mij nieuw knutselboek spreekt me meteen aan. We zijn graag in de natuur en mijn kinderen zijn echte knutselfanaten. Die twee zou ik vaker willen combineren. Al was het alleen al om alle stenen, veren, dennenappels en stokken een plek te geven. Want de keren dat ik “deze is echt te mooi om te laten liggen mam”, hoor zijn niet meer op 1 hand te tellen. Ik blader het boekje dan ook nieuwsgierig door.

Tekenen met takken, een creatief boek voor natuurliefhebbers.
Tekenen met takken, een creatief boek voor natuurliefhebbers.

Handzaam boek

De fijne vormgeving valt me meteen op. Logisch voor een boek over creativiteit met kinderen, maar toch mooi meegenomen. Het formaat is goed, lekker handzaam. Minpuntje is wel dat het boek niet lekker open blijft liggen op een pagina. Dat lijkt mij tijdens het knutselen niet zo prettig, met verf- of lijmvingers aan het boek zitten is zonde. Hoewel, misschien wel beter dan aan het schermpje van mijn smartphone, tot nu toe knutsel ik altijd met google 😉

Voor in het boek vind je algemene informatie en tips over knutselen met kinderen. Nu knutsel ik al sinds mijn oudste de klei niet meer opeet, dus ik weet inmiddels wel dat je met wat verf, lijm en allerlei materiaal dat je standaard in huis hebt een heel eind komt. Eierdozen gooi ik bijvoorbeeld nooit weg, net als wc-rollen.Wat dit boek mij vooral biedt is inspiratie om wat mijn kinderen in de natuur vinden, te combineren met het knutselmateriaal dat wij al hebben. Ik zie de leukste knutsels voorbij komen in het boek. Wat een leuke inspiratiebron!

Het boek is aantrekkelijk vormgegeven.
Het boek is aantrekkelijk vormgegeven.

Voorjaarsbloemen maken

Ik verklap een van onze favoriete knutseltips uit het boek. Voorjaarsbloemen maken. Wij maken er een mooie mobiel van. Met natuurlijk de mooiste tak die mijn jongste dochter kan vinden in het bos. Alles wat je nodig hebt is verf, een eierdoos, wat touw en een mooie tak. Wil je helemaal natuurlijk gaan, dan kun je proberen om zelf verf te maken van natuurlijke materialen. Maar wij gaan voor lekker makkelijk.

Bij elke knutsel staat een duidelijke materialenlijst. Zo zie je in 1 oogopslag wat je nodig hebt. De beschrijving is duidelijk, zowel met tekst als met foto’s. Het is dat mijn jongste dochter nog niet kan lezen, anders zou ze het helemaal zelf kunnen. Voor de oudere kinderen is dit wel goed te doen, maar mijn tienerdochter haalt haar inspiratie om te knutselen liever van youtube. Jammer, zo mist ze echt leuke tips van ‘Tekenen met taken’.

Een mobiel met bloemen maken.
Een mobiel met bloemen maken.
De eierdozen schilderen.
De eierdozen schilderen.

Alle seizoenen

Het boek is heel handig opgedeeld in de 4 seizoenen. Zo kun je in elk jaargetijde je inspiratie uit de natuur halen, die elke keer anders is. Er staan ook leuke natuurweetjes in het boek. Om tijdens het knutselen ook nog wat te vertellen over het natuurlijke materiaal waar je mee aan de slag gaat. De knutselopdrachten zijn makkelijk, je kunt ze in 1 middag uitvoeren. Ideaal voor de woensdagmiddag. Zeker nu het weer voorjaar is, gaan wij eerst even lekker het bos in om mooi materiaal te verzamelen. En dan aan de tuintafel kunstwerken maken. Ik zie het al helemaal voor me. Kom maar op met dat voorjaar!

Praktische informatie

Het boek ‘Tekenen met takken‘ is geschreven door Saskia Koper, kunstzinnig therapeut, kunstenaar en docent en Barbara Rijpkema, bioloog, projectleider bij de gemeente Utrecht en freelance auteur. Het boek kost 19,95 euro en is geschikt voor ouders, docenten en kinderen van 4 tot 12 jaar.

Meer lezen

Wil je vaker genieten van de natuur met je kinderen of ben je op zoek naar creatieve uitjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.