Vakantie in Niedersachsen: Ostfriesland met kinderen

0
280
Vakantie in Niedersachsen

Herinneren jullie de oproep nog waarbij er testgezinnen werden gezocht voor een vakantie in Niedersachsen in Duitsland? Afgelopen zomer gingen er twee gezinnen op pad en nu kan je je nog opgeven voor de herfstvakantie van 2015. Hoe dat precies werkt lees je hier.

Nieuwsgierig hoe het met een van de testgezinnen is gegaan? Ik wel en dus vroeg ik een van de winnaars om haar ervaringen te delen. Mocht je nog twijfelen of je testgezin wil zijn, dan kan het verhaal van Monique, Gerrit-Jan en Boris je misschien helpen.

Even voorstellen… wie mocht er als testgezin op vakantie in Niedersachsen?

Wij zijn pappa Gerrit-Jan van 43 jaar, Boris van 5 jaar en mamma Monique van 46 jaar. Wij wonen in het o zo mooie Medemblik,  stadje aan het IJsselmeer met diverse jachthavens, een kasteel en een gezellig centrum. Bij ons gezin hoort ook nog Sterre, 17 jaar, maar zij kon door omstandigheden helaas niet mee met ons op vakantie naar Duitsland.

Waarom hebben jullie gereageerd op de oproep van Niedersachsen voor testgezinnen?

Ik (Monique) zag de oproep op Facebook via de pagina Vakantieland Duitsland. Die had ik een keer geliked nadat ik had gelezen dat Duitsland onder Nederlanders het meest populaire vakantieland is. Dat verbaasde me en daar wilde ik wel meer van weten. Toen las ik dat er gezinnen gezocht werden voor het testen van een familievakantie in Niedersachsen. Wij hadden eigenlijk net besloten eens een jaartje thuis te blijven, maar dit sprak me aan dus ik heb gereageerd op de oproep. Het leek mij echt leuk om eens te testen hoe dat is om niet zo ver van huis te gaan naar een voor ons onbekend vakantieland. Ik was ook wel benieuwd of er genoeg te doen zou zijn voor ons allemaal. Gerrit en ik willen graag dingen doen en ondernemen, Boris houdt natuurlijk van kleuterdingen en Sterre gaat voor stadsavontuur.
Ik had echt het idee dat wij geschikt waren voor deze test en wij vonden het dan ook ontzettend leuk dat wij, uit meer dan 500 aanmeldingen, zijn geselecteerd om te gaan testen.

Hoe was het om testgezin te zijn?

We vonden testgezin zijn een belevenis! Je hoeft aan voorbereiding vrijwel niks te doen (ook wel eens fijn) want locaties en programma zijn geregeld. Dat is natuurlijk één grote verrassing: waar komen we terecht, wat gaan we precies doen én vinden we het leuk? Het was ook af en toe wel ‘druk’. Drie programma onderdelen op een dag is bijvoorbeeld best veel en zorgt ervoor dat je continu de tijd in de gaten moet houden. We hebben ook regelmatig gehad dat we ergens nog wel langer hadden willen blijven, een goed teken natuurlijk, maar dat ging dan niet. Daar moeten we dus nog een keer terugkomen, ha ha! Maar, door het drukke programma, hebben we in onze zesdaagse vakantie wel voor 14 dagen lol gehad.

Naar welk gedeelte van Niedersachsen ging jullie reis?

Wij hebben Ostfriesland verkend, het noordelijkste deel van Niedersachen, pal naast onze provincie Groningen en voor ons maar 2,5 uur rijden. We hebben een rondreis gemaakt en hebben verschillende plaatsen in de streek aangedaan. De overnachtingen waren voornamelijk in prima (familie-)hotels en één keer in een blokhut.

Wat voor uitstapjes hebben jullie gemaakt in Ostfriesland?

Pfieuw, dat waren er een heleboel! Maandag Miniaturland en het Teemuseum in Leer, dinsdag zeehonden kijken, een Segway tour (en knutselen voor Boris), bezoek aan boerderij Tomtes Hof en tot slot de festiviteiten van Norddeicher Open Air, in Norddeich dus. Op woensdag via het Energie Bildungs und Erlebniszentrum in Aurich naar Bensersiel om de boot naar Langeoog te pakken waar we ’s middags hebben gefietst met gids. Donderdag all-inclusive Dorf Wangerland en lekker vis gegeten en gevliegerd bij schollenbraten im Watt in Schillig. Vrijdag in Wilhemshaven een stukje wad gelopen en ’s middags gepeddeld van Sande naar Friedeburg met overnachting in de blokhut. Op zaterdag via Forest4fun in Wiefelstede weer terug naar huis.

Een foto impressie van Ostfriesland:

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Welk uitstapje vonden de kinderen het allerleukste?

Boris vond het Leeraner Miniaturland erg leuk. Daar is Ostfriesland in het klein en tot in detail nagebouwd. Er staan overal opstapjes voor de kleintjes en met knopjes kunnen dingen als lichtjes, hijskranen en autootjes worden bediend. Nou, bijna alle knopjes zijn ingedrukt! Ook het Norddeicher Open Air was leuk. Het bestond uit een openlucht bioscoop/muziektheater met daar omheen onder meer eettentjes, een vliegerevenement en verschillende kinderactiviteiten. We troffen het met erg mooi weer dus dat was genieten voor jong en oud.

Wat viel bij jullie als ouders het meest in de smaak?

Gerrit en ik vonden Norddeich en waddeneiland Langeoog wel de hoogtepunten. Dat zijn beide erg leuke plekken waar veel te doen is en waar je zeker wel een paar dagen zoet kunt brengen. Wij hadden daar wel langer willen blijven. Heel verrassend vonden we de Segway. Je moet er even aan wennen, maar als je het door hebt is het geweldig om daar op rond te zoeven. Super toll!

Heb je leuke tips voor gezinnen die naar Ostfriesland gaan?

De eerste tip: ga er vooral eens heen! Het is dichtbij, wij vonden het goed betaalbaar en er is van alles te doen. Wij zijn niet heel veel andere Nederlanders tegengekomen, er waren voornamelijk Duitse toeristen, maar wij denken dat deze bestemming een leuk alternatief is voor een vakantie in eigen land.
De tweede tip: bezoek vooral ook de seizoensevenementen die georganiseerd worden. Bijvoorbeeld Norddeicher Open Air en Schollenbraten im Watt daar hebben wij alledrie echt van genoten.
Tot slot: voor tieners zijn het Energiezentrum in Aurich, een peddeltocht en het Forest4fun heel leuk. Educatief én actief.

Monique, dank je wel voor het delen van je enthousiaste verhaal! Het vergroot voor ons de voorpret, want wij gaan in de herfst op vakantie in Niedersachsen. We bezoeken dan de regio Emsland, dat programma ziet er ook al zo geweldig uit.

Meer lezen

We horen alleen maar enthousiaste verhalen over Duitsland, gelukkig kunnen we binnenkort meer verhalen delen over vakantie vieren in ons buurland.

Klik & kijk voor nog meer Duitse inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.