Berenleuke camping Landgoed de Berenkuil

Kamperen in een paradijs voor kinderen met meer dan 25 speeltuinen, twee zwembaden, een zwemvijver, leuke animatie en midden in de natuur? Dat kan in Grolloo, in Noord-Drenthe, op camping Landgoed De Berenkuil. Deze grote camping is ideaal voor iedereen die van comfortabel kamperen houdt en waarde hecht aan rust, ruimte en natuur. Blogger Suzanne is zo enthousiast, dat ze al twee keer naar deze camping is geweest met haar gezin.

Berenleuke camping Landgoed de Berenkuil

Wij houden niet van grote kampeerterreinen. Meestal zoeken we een kleine camping van maximaal 60 plekken, rustig, zonder animatie en met veel ruimte. Overzichtelijk, gezellig en in een mooie omgeving. En toch zijn we al twee keer bij camping landgoed de Berenkuil geweest. Landgoed de Berenkuil is wat ons betreft de allerleukste en mooiste kindercamping van Nederland. Camping Landgoed de Berenkuil is berenleuk. En je hebt daar gegarandeerd een vakantie vol berenpret.

Camping met een prachtige ligging in natuurlijke setting

De Berenkuil is een prachtige camping met grote kampeerplekken midden in de natuur. Of je nu op een beschutte privéplek tussen de jeneverbessenstruiken of op een veldje tussen de jonge gezinnen met zicht op speeltoestellen wil staan. Het kan allemaal. Door de natuurlijke setting met hoogteverschillen is geen enkele plek hetzelfde. En dat maakt de camping uniek.

Ruime kampeerplekken op diverse veldjes
Ruime kampeerplekken in het groen op camping Landgoed de Berenkuil
Kamperen op een kindvriendelijk veld
Nog zo’n prachtige kampeerplek.

Een paradijs voor kinderen

De camping is ontzettend kindvriendelijk, een paradijs voor kinderen in alle leeftijden. Groot pluspunt is dat het terrein volledig autovrij is. Voor je boodschappen zijn er bagagekarretjes bij de ingang. Er zijn ontzettend veel speeltoestellen (verspreid over ruim 25 speelplekken) voor alle leeftijden, er is een overdekte speeltuin en een zwembad met apart peuterbadje met berenglijbaan. Daarnaast is er nog een basket- en volleybalveld (Bolkebeerveld), pannaveld, tafeltennistafels en voetbalveld. Achterop de camping is een natuurontdekkingspad aanwezig. Leuk voor het hele gezin.

Zandbakken en glijbanen in overvloed bij Camping Landgoed de Berenkuil.
Zandbakken en glijbanen in overvloed bij Camping Landgoed de Berenkuil.

Zwemvijver op de camping

Helemaal achterop het kampeerterrein vind je de zwemvijver. Mijn kinderen vonden dit het allerleukste van de hele camping. Heerlijk pootje baden, bootje varen of zwemmen in het water, spelen in de speeltuin of waterspeeltuin. In het water is zelfs een klimtoren met kabelbaan en een trekpontje aanwezig. Midden in de zwemvijver staat de Berenburcht. Een grote glijbaantoren waar de (grote) kinderen naar beneden kunnen glijden het water in.

Vlotvaren in de zwemvijver.
Vlotvaren in de zwemvijver.

Vakantie vol berenpret

Eerlijk gezegd houden wij niet van animatie. Maar de animatie op de Berenkuil is geweldig leuk. Geen disco en bingo, maar leuke spelletjes en creatieve activiteiten volgens een vast, maar afwisselend programma. Elke week een ander thema dat je kan lezen in het Berenvel. Speciaal voor de allerkleinsten begint elke dag om 9.30 uur met miniberentijd in de honingpot. En elke avond om 18.45 uur luidt de bel voorop het kampeerterrein. Tijd voor Berenpret! Stromen kinderen met ouders trekken dan naar het theater, waar elke avond een andere show wordt opgevoerd door acteurs. Zingen, dansen en gek doen, interactief en zelfs voor de ouders een genot om naar te kijken. Met meezingliedjes die zo leuk zijn, dat je ze de hele vakantie blijft zingen. En nog lang daarna omdat je de cd met liedjes koopt en die thuis nog eens grijs draait.

Tijd voor Berenpret!
Tijd voor berenpret!
Kinderen doen mee met de berenpret.
Kinderen doen mee met de berenpret.

Uitstekende voorzieningen

De voorzieningen op de camping zijn top. Er is prima sanitair met vloerverwarming, gratis warm water, gezinsdouches en prachtig kindersanitair. Op het terrein is een restaurant (het Bommelhoes) en een kampwinkel (Super de Beer) waar alle basisproducten te verkrijgen zijn, met elke ochtend vers gebakken brood(jes). Alle kampeerplekken zijn voorzien van 10 Ampère stroom, en een waterpunt. Meer informatie over camping Landgoed de Berenkuil lees je deze website.

Kindvriendelijke uitjes in de buurt

Drenthe is een ontzettend leuke en kindvriendelijke provincie. Er is enorm veel te doen. Een ideale vakantiebestemming met kinderen dus. Deze uitstapjes zijn kindvriendelijk, dichtbij en leuk om te doen:

  • Wildlands Adventurepark in Emmen. Hier lees je meer over Wildlands.
  • Attractiepark Drouwenerzand: een pretpark dat in de top 10 van best bezochte pretparken van Nederland behoort.
  • Boomkroonpad in Drouwen. Een wandeling tussen de boomtoppen, speeltuin en informatiecentrum. Hier lees je daar meer over.
  • Outdoor Grolloo, een klimpark voor kinderen vanaf 10 jaar. Speciaal voor kinderen tot 10 jaar is er kleintje klimpark. Outdoor Grolloo ligt op een kwartier fietsen vanaf de camping.
  • Neem je eigen fiets mee of huur fietsen. Drenthe heeft ontzettend veel veilige vrijliggende fietspaden. Ideaal voor kinderen die zelf willen fietsen. In Nationaal Park De Drentsche Aa zijn mooie tochten te maken.
  • Hunebedcentrum Borger. Het grootste hunebed van Drenthe zien en meer over de geschiedenis te weten komen? Hoe leefden ze vroeger en hoe kregen ze de stenen op hun plek? Dat zie je allemaal in het hunebedcentrum in Borger. Een leuk kindvriendelijk museum, waar wij al eerder een blog over schreven.
  • Kabouterland in Exloo. Speciaal voor de allerkleinsten is dit misschien wel het leukste kneuterigste en gezelligste themaparkje van Drenthe. Lekker spelen en naar de dieren kijken voor een leuke prijs.
  • Geopark De Hondsrug met informatiecentrum. Hier leer je alles over het ontstaan van de Hondsrug. Interessant voor kinderen en hun ouders. En daarna wandelen op de Hondsrug.
Fietsen in de natuur op de Hondsrug.
Fietsen in Nationaal Park de Drentsche Aa over prachtige fietsroutes.
Spelen bij één van de vele vennetjes die in de bossen liggen.
Spelen bij één van de vele vennetjes die in de bossen liggen.

Standplaatsen en huuraccommodaties

Op de Berenkuil zijn vooral heel veel kampeerplaatsen in allerlei soorten en maten aanwezig. Heb je geen eigen kampeermiddel, dan kun je een van de vier trekkershutten huren, een berenhut of een bommellodge. Ook zijn er twee vakantiehuisjes en drie stacaravans beschikbaar. Voor prijzen van deze verhuuraccommodaties verwijzen wij naar deze website. Een kampeerplaats kost in het hoogseizoen 43,70 euro per nacht voor vier personen (prijspeil 2016). Deze prijs is inclusief elektra, toeristenbelasting en een bijzettentje. Kinderen tot 1 jaar zijn gratis, evenals het warm water en de wifi. Honden zijn welkom, voor een meerprijs van 4,30 euro per nacht. Gelet op de hoeveelheid voorzieningen een prima prijs-kwaliteitverhouding dus.

Camping landgoed de Berenkuil is in 2012 gekozen tot ANWB kindercamping van Europa. Op Zoover scoort camping landgoed de Berenkuil een 8,8.

Ben jij wel eens op camping Landgoed de Berenkuil geweest?

Meer lezen

Op zoek naar meer kindvriendelijke (natuur)campings in Nederland of een leuke accommodatie in Drenthe? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.