Natuurcamping De Harskamperdennen met kinderen

Bloggers Daphne en Suzanne kampeerden beide bij natuurcamping De Harskamperdennen met kinderen. Daphne was er een weekend en Suzanne had een paar jaar geleden een voorseizoensplek. Hoe leuk voor jullie, want nu kunnen we een dubbele ervaring delen. Lees dus verder om te ontdekken of deze camping ook iets voor jou is.

Een weekend op natuurcamping de Harskamperdennen met kinderen

Daphne: Mooi weer op komst en een vrij weekend… Tijd om een weekendje weg te gaan! Het wordt camping de Harskamperdennen in Kootwijk. Na telefonisch overleg krijgen we een mooi plekje toegewezen naast een speeltuintje, we zijn benieuwd. Met een volgeladen auto gaan we op weg.

Bij het inchecken krijgen we ook 2 sleutels voor warm water, hier wordt meteen wat geld opgezet en wat je niet opmaakt krijg je uiteraard weer terug bij het uitchecken. Voor 2 nachten (2 volwassenen, 2 kinderen en 1 dreumes) kamperen betalen we 70 euro. Daarnaast moeten we 30 euro betalen voor de borg van de sleutels en zetten we 6 euro op de sleutels voor warm water (dit is een half uur warm water per sleutel).

Na het inchecken zoeken we snel ons plekje op. Het veldje waar we staan is op 1 caravan na vrij en inderdaad direct naast een speeltuintje en heel dicht bij de wc en douche. Dat is prettig, want dan kunnen de grote meiden daar zelf heen.

Uitzicht vanuit de tent.
Uitzicht vanuit de tent.

We zetten de tent op, eten buiten lekker pannenkoeken en maken nog een rondje over de camping. Na een lekker ijsje bij de receptie, mogen de meiden nog even badderen en dan is het bedtijd. Er is een kinderbadje met een kinderdouche in 1 ruimte, dus terwijl Elin in bad zit gaan de grote 2 meiden even onder de douche. In één van de andere doucheruimtes is een familiedouche met 2 douches naast elkaar. Ook handig, kan je tegelijkertijd met je kind douchen.

De volgende ochtend zijn we vroeg wakker, helaas moeten we nog even wachten voor we brood kunnen halen bij de receptie. Gelukkig is het mooi weer en kunnen de meiden al lekker even buiten spelen. De een na de andere eekhoorn komt te voorschijn en rent over het veldje. Sommige komen behoorlijk dichtbij en de meiden kijken hun ogen uit. Om 9 uur gaan de grote 2 meiden samen brood halen. Gelukkig is het lekker weer en kunnen we buiten ontbijten. Om 10 uur is er een knutselactiviteit en de meiden willen wel meedoen. Samen met een stel andere kinderen gaan ze het bos in waar ze samen een mooi bosmozaïek maken. Als ze terugkomen nemen ze ons mee het bos in om het te laten zien. Helaas kunnen we niet verder het bos in, want we hebben allemaal dorst en honger. Het is echter wel een enorm mooie plek om te wandelen!

Bosmozaiek.
Bosmozaiek.

Daarna besluiten we meteen een skelter te huren voor de meiden. Er zijn 3 maten skelters en die kan je voor 2 uurtjes huren (voor 2 tot 4 euro, afhankelijk van de maat). Terwijl ze over de camping heen skelteren, gaat de jongste even slapen. Naast heel veel kleinere speeltuinen op de diverse veldjes is er een leuke waterspeeltuin op de camping. Heerlijk om op deze warme dag te spelen, zand, water en schommels… wat wil je als kind nog meer?

Als Elin wakker wordt gaan we nog even naar Zeumeren, daar kunnen ze heerlijk spelen in een meertje, met zand of in een van de speeltuinen. Voor de grotere kinderen en volwassenen is er een soort kabelbaan waarmee ze kunnen waterskiën. Dat was leuk om naar te kijken. De meiden hebben hier heerlijk gespeeld.

Bij aankomst op de camping is het tijd om te eten. We hadden mazzel, ‘de reizende koekenpan’ stond op de camping en dus bestelden we patat en pannenkoeken. Na het eten zijn de meiden gaan dansen bij de minidisco. Ook alle papa’s en mama’s hebben nog even meegedanst. Tot slot nog even onder de douche, die is op de camping veel leuker dan thuis!

Helaas worden we de volgende ochtend wakker met regen, maar tegen de tijd dat we wakker genoeg zijn om op te staan is het gelukkig droog. Na het ontbijt wordt het tijd alle natte spullen weer in te pakken. Terwijl Mike de laatste dingen in pakt, ga ik met de meiden nog even bij de receptie spelen. Daar is een leuk speelkamertje met spelletjes, een keukentje en diverse boekjes. Voor volwassenen liggen er boeken, tijdschriften en is er een WIFI verbinding. Ook kan je er koffie en thee halen, dus voordat we naar huis gaan drinken we nog een kopje koffie met een lekkere muffin erbij. Ondanks het natte einde hebben we een heerlijk weekend gehad, we gaan absoluut nog een keer terug!

Een voorseizoensplaats bij natuurcamping De Harskamperdennen met kinderen

Suzanne: Wij hebben in 2010 een voorseizoenplaats op de Harskamperdennen gehad. Onze jongens waren toen 1 en 3. De ideale camping voor dreumessen en peuters.

We stonden op een klein en overzichtelijk veldje rondom een aantal speeltoestellen. De kinderen hebben zich daar vele uren vermaakt. Het sanitair is prima voor kleine kinderen. En de camping is autovrij! Auto’s rijden via een aparte toegangsweg rondom het kampeerterrein naar de verschillende parkeerterreinen. De camping is prachtig gelegen midden in de natuur en bossen van de Veluwe en hoewel het een redelijk groot terrein is, is het toch heel overzichtelijk door de vele kleine veldjes. De vele speeltuinen (waterspeelplaats en mooie glijbanen) maken het een aantrekkelijk terrein om over rond te lopen. Wil je de natuur in? Dan is dat geen probleem. Via een aantal centraal gelegen uitgangen loop je zo het bos in. De kans om reeën te spotten is enorm groot, we hebben er verschillende gezien.

Kampeerplek bij natuurcamping De Harskamperdennen met speelplaats erbij.
Kampeerplek bij natuurcamping De Harskamperdennen met speelplaats erbij.
Lange glijbanen zijn altijd leuk.
Lange glijbanen zijn altijd leuk.
Er is een super leuke waterspeelplaats.
Er is een super leuke waterspeelplaats.

Op korte afstand liggen Radio Kootwijk en het Kootwijkerzand. Bij Kootwijkerzand is een enorme zandverstuiving met uitkijktoren. Superleuk voor kleine kinderen om lekker in te spelen, kruipen of rennen. We zijn een dagje naar de Julianatoren en Apenheul geweest. Maar bovenal biedt de camping en directe omgeving zelf zoveel speel- en wandelplezier, dat je echt geen dure uitjes hoeft te ondernemen om een geweldige vakantie te hebben. We hebben ons tijdens de vele weekenden in het voorseizoen geen moment verveeld. Het is een gezellige camping en heerlijk ongedwongen en relaxed. Absoluut een verblijf waard! In alle seizoenen van het jaar, want de camping is het hele jaar open.

Wandelen in de bossen rondom de camping.
Wandelen in de bossen rondom de camping.

Ook enthousiast geworden over natuurcamping De Harskamperdennen? Kijk dan op de website voor meer informatie.

Meer lezen

Op zoek naar de mooiste kindvriendelijke campings in Nederland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.