Het Boskabouterpad in het Amsterdamse bos

Wanneer je het Amsterdamse Bos om de hoek hebt is dat een fijne plek om de kinderen even uit te laten. Het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos had Daphne nog nooit gelopen. Dat wordt dus de hoogste tijd!

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos

Op zoek naar een uitje in de buurt kom ik het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos tegen. Samen met mijn zus en haar twee dochters gaan we op pad. De oudste zijn eigenlijk al wat te groot voor deze wandeling, maar samen met de nichtjes hebben ze er toch zin in! 

De Boswinkel

Na het parkeren, wat de eerste 2 uur gratis is, wandelen we naar de Boswinkel in het Amsterdamse Bos. Hier kan je voor 1,50 euro de boskabouteropdrachten kopen, deze wisselen ieder seizoen. Voor 7,50 euro koop je een tasje met deze opdrachten, een kaboutermuts en een loeppotje.

Wij kopen alleen de opdrachten van het Boskabouterpad en gaan op zoek naar het begin van de wandeling. Deze wandeling is vooral geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.  

Het Boskabouterpad
Het Boskabouterpad

De opdrachten van het Boskabouterpad

Met de opdrachtenkaart van het Boskabouterpad, de zomereditie, in onze handen gaan we op zoek naar de eerste kabouter. Gelukkig vinden we die snel en onderweg stampt de jongste nog flink door het gras om te kijken of er regenwormen omhoog komen. Dat hebben we hier gedaan toen we bij een schooluitje met de boswachter op pad waren.

Bij iedere kabouter die we tegenkomen is er een stukje tekst om voor te lezen en een opdracht om uit te voeren. De grote meiden die mee zijn vinden het leuk om de opdrachten voor te lezen, terwijl de kleinste goed zoeken naar het volgende paaltje. Een mooie taakverdeling!

De eerste kabouter hebben we gevonden
De eerste kabouter hebben we gevonden
Samen springen als een kikker
Samen springen als een kikker
Zoeken naar het kleine kabouterhuisje
Zoeken naar het kleine kabouterhuisje
Een hut bouwen blijft leuk voor alle leeftijden
Een hut bouwen blijft leuk voor alle leeftijden
De opdrachtenkaart van het Boskabouterpad
De opdrachtenkaart van het Boskabouterpad

De Boswinkel, Bos op zolder

Na het wandelen van het Boskabouterpad, waar we iets meer dan een uurtje over doen en waarbij we alle opdrachten hebben gedaan, nemen we een kijkje in de Boswinkel tentoonstelling.

De tentoonstelling gaat over romantiek en passie bij dieren, ‘Love is in the air’. Naast opgezette dieren en wat plekken om te spelen, is er van alles te zien en te lezen over dieren en romantiek. Dit zorgt hier en daar voor wat hilariteit bij de grote meiden. De kleine dames hobbelen er tussen door en vinden een bootje om in te spelen. Een leuke plek om na de wandeling even te spelen en rond te kijken. 

Bos op zolder
Bos op zolder
Tentoonstelling over de liefde
Tentoonstelling over de liefde
Kijken naar de opgezette dieren
Kijken naar de opgezette dieren
Romantiek en passie bij dieren
Romantiek en passie bij dieren
Spelen in het bootje
Spelen in het bootje

Klimmen in een touwenparcours

Het kost wat moeite om de kinderen weer mee naar buiten te krijgen, maar met de belofte dat ze mogen klimmen gaan ze mee. Tegenover de Boswinkel is een klein touwenparcours waar ze, soms met wat hulp, kunnen klimmen.

Verderop in het bos is Fun Forest, waar je gezekerd een klimparcours kan doen. We spreken af dat we dat de volgende keer in het bos gaan doen, als de twee kleine dames groot genoeg zijn om mee te mogen.

Klimmen, een Boskabouterpad wandelen en leren over liefde en passie bij dieren. Een zeer geslaagde middag zo!

Spelen in het touwparcours in het bos
Spelen in het touwparcours in het bos
Klimmen is altijd leuk!
Klimmen is altijd leuk!

Locatie van de Boswinkel


 

Meer lezen

Op zoek naar meer tips over wandelen met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.