Challenge 3 uitjes voor 25 euro: de goedkope uitjes in de winter van Daphne

Gaat het blogger Daphne lukken om 3 uitjes te vinden die samen niet meer dan 25 euro kosten? Onze Challenge om op zoek te gaan naar gratis en goedkope uitjes in de winter zorgt voor heel wat hersengekraak bij alle bloggers. In dit blog lees je de drie afwisselende tips van Daphne en ontdek je of het haar gelukt is.

Nieuwsgierig naar onze zelf opgelegde spelregels van deze challenge? Lees dan even hier.

goedkope uitjes in de winter

Goedkope uitjes in de winter: ontbijten bij IKEA

Ergens anders ontbijten dan thuis geeft altijd meteen een soort van vakantiegevoel, alsof je er even uit bent. Nu moet je als je bij IKEA zit wel iets beter je best doen dat gevoel je krijgen vanwege de drukte, maar gezellig is het wel! Iedere jaar gaan we wel een keer in een vakantie ontbijten bij IKEA. Met een family pas ben je 1 euro per ontbijtje kwijt. Hiervoor krijg je een kopje thee of koffie, een croissantje, een broodje, plakje kaas, ei, bakje jam en boter. De meiden vinden dit altijd echt een leuk uitstapje. Daarna gaan we nog even door de winkel van IKEA heen, daar komen ze van alles tegen om te spelen. Mocht je in de buurt van de kust wonen, kan je het ontbijtje combineren met een lekkere strandwandeling daarna.

Kosten: 4 euro

Goedkope uitjes in de winter: Klimmen bij de Uithof

Iedere eerste woensdag van de maand wordt er door Klimmuur De Uithof een evenement georganiseerd waarbij de kinderen kunnen klimmen voor 5 euro per kind. Dit is inclusief instructie en materiaal. Wel moet er een ouder mee als begeleider. Mijn dochters vonden de eerste keer klimmen geweldig en we gaan ook zeker nog een keer terug op zo’n woensdagmiddag. Zie voor meer informatie ons blog over het klimmen en de site van de Klimmuur.

Kosten: 10 euro voor 2 kinderen

Name klimt helemaal naar boven.
Name klimt helemaal naar boven.

Goedkope uitjes in de winter: Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos

Ook in de herfst en winter hebben we gelukkig droge dagen waarbij het heerlijk is om er even op uit te gaan. Het Amsterdamse Bos is voor ons om de hoek en daar zijn we vaak te vinden. De Geitenboerderij blijft favoriet bij de meiden, ook al zijn ze stiekem een beetje bang voor de geiten. Het eerste wat ze altijd doen is voor 50 cent een flesje halen voor de geiten. Wanneer je later op de dag komt willen de kleintjes niet altijd meer drinken. De grote willen meestal wel, dus de flesjes gaan altijd op. Daarna is het tijd om te spelen. Voor we naar huis gaan is het leuk om eieren te rapen. Dan kan je verse eitjes mee naar huis nemen. Meer informatie is te vinden in het blog over de Geitenboerderij dat eerder op KidsErOpUit verscheen.

Kosten: 4,75 voor 3 flesjes en eitjes rapen

Bij de Geitenboerderij.
Bij de Geitenboerderij.

Challenge geslaagd?

Met deze 3 uitjes blijven we onder de 25 euro. Om precies te zijn: 18,75 euro geven we uit. Nu zal ik er eerlijk bij vertellen dat we bij de geitenboerderij meestal wel een ijsje kopen en dan komen we ongeveer rond de 25 euro uit.

Wat vind jij van deze gratis en goedkope uitjes in de winter? Zit er iets bij dat jouw kinderen leuk vinden?

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke gratis of goedkope uitjes in de winter? Kijk dan voor inspiratie eens op:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.