Challenge 3 uitjes voor 25 euro: de goedkope uitjes in de winter van Suzanne

Drie goedkope uitjes in de winter en niet meer dan 25 euro. Blogger Suzanne moet diep graven. Heeft ze genoeg goedkope uitjes in de winter gedaan waarmee ze deze uitdaging aan kan gaan? Wandelingen genoeg. Maar dat vindt ze te standaard, hoewel er genoeg mooie en kindvriendelijke wandelingen te doen zijn. Na enig nadenken vindt ze drie leuke uitjes: Glowgolf, Kerstshow Intratuin en mountainbiken.

Nieuwsgierig naar onze zelf opgelegde spelregels van deze challenge? Lees dan even hier.

goedkope uitjes in de winter challenge

Goedkope uitjes in de winter: Glowgolf

Helemaal hip en een leuke variant op het al oude midgetgolf is glowgolf. Inmiddels zijn er aardig wat glowgolfbanen in Nederland te vinden. Wij bezoeken de glowgolfbaan in Apeldoorn. Er is, behalve de glow-in-the-dark sfeer, geen specifiek thema aan deze baan verbonden. Met blacklights worden de felgekleurde items op de baan verlicht. Het balletje uiteraard ook. Voor de liefhebbers is er (voor 1 euro extra) een 3D bril, die een extra effect geeft. Wij besluiten de 3D bril over te slaan. De glow in the dark baan alleen is al meer dan voldoende voor ons.

Het is een 18-holes baan en het parcours is zodanig ingericht dat de holes van elkaar gescheiden zijn met muren. Zo speel je het spelletje niet in een grote hal met blacklight-effecten, maar ga je langs een knusse en intieme route. De kinderen vinden het helemaal geweldig en vinden deze variant op midgetgolf helemaal top. Enige nadeel is dat je de baan in één keer moet afmaken, omdat de volgende groep er snel achteraan komt. Halverwege pauzeren en wat drinken is helaas niet toegestaan.

Dit uitje kost 6,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Ben je 13 jaar of ouder, dan betaal je 7,75 euro per persoon. Zie voor meer informatie hun website.

Wij spelen GlowGolf in Apeldoorn.
Wij spelen GlowGolf in Apeldoorn.
Een prachtige baan met black lights.
Een prachtige baan met black lights.
Midgetgolfen in het donker is cool.
Midgetgolfen in het donker is cool.

Goedkope uitjes in de winter: Kerstshow Intratuin

We proberen elk jaar wel even de Intratuin te bezoeken in de novembermaand. De Intratuin is dan omgetoverd tot een prachtig kerstlandschap. Bij voorkeur gaan we naar de vestiging in Duiven. Deze kerstshow is misschien wel één van de allergrootste van Nederland. Honderden vierkanten meters vol prachtige winterse creaties, met sneeuw, ijs, water en ook een stukje in het donker. Besneeuwde heuvels, skiërs, winterpret, rijdende treintjes. Er is van alles te zien in de miniatuurdorpjes en de kinderen raken niet uitgekeken. Overal waar je kijkt zie je weer iets nieuws te zien. Ben je na urenlang genieten uitgekeken op de begane grond, dan is er op de bovenverdieping ook nog veel te zien. Een kerstman in een grote arrenslee, prachtige kleurrijke kerstdecoraties en meer sprookjesachtige taferelen. Dit uitje kan bij elke Intratuinvestiging en kost helemaal niets (als je je niet laat verleiden tot het kopen van al die leuke spulletjes tenminste).

De kerstshow bij Intratuin in Duiven is de grootste van Nederland.
De kerstshow bij Intratuin in Duiven is de grootste van Nederland.
Minilandschappen met besneeuwde hellingen. Een lust om naar te kijken.
Minilandschappen met besneeuwde hellingen en echte skiërtjes. Een lust om naar te kijken.
En ook sneeuwlandschappen in het donker.
En ook sneeuwlandschappen in het donker.

Goedkope uitjes in de winter: Mountainbiken

Oke, misschien is dit wel niet een echt gezinsuitje (want ik heb geen mountainbike), maar leuk is het zeker. Als mijn kinderen in het weekend weer eens achter het beeldscherm vastgeplakt zitten en mijn man gaat een stukje fietsen, dan neemt hij de kinderen nog wel eens mee. Samen fietsen ze dan een rondje van zo’n 15-20 kilometer. De kinderen vinden het hartstikke leuk om over de smalle bospaadjes te crossen met hun fiets (ze hebben allebei een mountainbike), papa vindt het supergezellig en heeft meteen een warming-up voor zijn eigen rondje. Na het rondje fietst hij dan nog een extra ronde op zijn tempo. Lijkt mountainbiken met kinderen je leuk, maar weet je niet hoe? Lees dan eens mijn blog over mountainbiken met kinderen eens.

Mits je alle materialen in huis hebt, kost dit uitje, net als wandelen, helemaal niks.

Fietstocht door de bossen over onverharde wegen.
Fietstocht door de bossen over onverharde wegen.

Challenge geslaagd?

Is met deze drie uitjes mijn challenge voor drie goedkope uitjes in de winter geslaagd? Nee helaas, net niet. Ik kom tot de conclusie dat het glowgolfen net wat duurder is dan ik had verwacht. We zijn met ons vieren 28,50 euro kwijt. Drie uitjes voor 25 euro geschikt voor de wintermaanden is best lastig, maar een overschrijding van 3,50 euro vind ik acceptabel. Jullie ook?

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke gratis of goedkope uitjes in de winter? Kijk dan voor inspiratie eens op:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.