Zo kampeer ik: in een De Waard Stormmeeuw tent

0
255
vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, De Waard Stormmeeuw, De Waard tent, De Waard ervaring, De Waard met kinderen, kids er op uit
De Waard Stormmeeuw: een echte klassieker inmiddels!

Vandaag in “Zo kampeer ik” een De Waard Stormmeeuw tent. Volgens sommige mensen is dit de enige echte tent. Anne vertelt in deze aflevering waarom zij voor deze klassieker gekozen hebben.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Ik ben Anne (32), getrouwd met Corné (32) en wij hebben 3 kinderen, B. (bijna 7), B. (4) en B. (2). Corné en ik zijn beide van huis uit geen kampeerders. Maar toen we elkaar in de winter van 2003 leerden kennen, besloten we toch in de zomer te gaan kamperen. We leenden van familie en vrienden een tent en toehoren en gingen op pad. Lekker onbevangen en onvoorbereid, echt een heerlijke vakantie gehad. Het jaar daarop besloten we dat we wel vaker wilde kamperen dus toch maar een eigen tent gekocht. Een grote koepeltent voor 6 personen, lekker ruim voor met z’n tweeën maar op de camping werd er wel wat vreemd gekeken….

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

In 2011, toen er inmiddels 2 kinderen waren, voldeed de koepeltent niet meer. Er moest iets degelijkers komen. Na wat bezoekjes aan verschillende kampeerwinkels en advies van familie kwamen we op een De Waard tent uit. We hadden ons oog laten vallen op een Stormmeeuw, een 4-persoonstent. Uiteindelijk hebben we de tent gekocht via Marktplaats van mensen die er 1 keer 3 weken mee gekampeerd hadden. Zo goed als nieuw dus.

De Waard Stormmeeuw: een echte klassieker inmiddels!
De Waard Stormmeeuw: een echte klassieker inmiddels!

Waarom hebben jullie voor een De Waard Stormmeeuw gekozen?

Dat het een tent moest worden dat stond vast, voor ons het echte kamperen…. De Waard staat voor degelijk, 100% katoen, stormvast, vast kuipzeil en een lange levensduur. Op de tent heb je dan ook levenslange garantie. Wij hebben gekozen voor het model de Stormmeeuw omdat het een ronde boogluifel heeft en omdat Corné zonder te bukken de tent in kan lopen. De tent heeft inmiddels al heel wat weekjes gestaan en heeft ook al een aantal flinke wind- en regenhozen doorstaan zonder enig probleem. Dat geeft een veilig gevoel. De tent opzetten lukt nu in 1,5 uur. De dag erna spannen we de scheerlijntje nog wat aan. Met z’n tweeen is wel het handigst maar Corné kan het inmiddels ook alleen ;-).

Toen we de tent net hadden hebben we hem 3 keer opgezet voordat we er echt mee op vakantie gingen zodat we niet enorm stonden te klungelen op de camping. Wij hebben er nog een extra boogluifel bij gekocht om wat meer ruimte te creëren. Binnen hebben we een gordijn set waarmee we 2 slaapvertrekken kunnen maken. Wij slapen daar met de meiden en Björn in het campingbedje in de leefruimte. Bij slecht weer kunnen we na wat stapelen van matrassen en verzetten van het campingbedje prima binnen zitten met z’n vijven.

De Stormmeeuw met extra luifel.
De Stormmeeuw met extra luifel.

Wat kost een De Waard Stormmeeuw ongeveer?

Wij hebben voor deze De Waard Stormmeeuw € 1500,00 betaald. Nieuw kostte dit model ongeveer €2000,00 plus nog de extra hordeuren en het opbergschort. Wij hebben er in de afgelopen 3 jaar een extra boogluifel bijgekocht voor €250,00 en een gronddeken voor ongeveer €100,00. De stormmeeuw wordt niet meer door De Waard nieuw gemaakt. Dus alleen nog via Marktplaats te koop.

Waarom zou je de De Waard Stormmeeuw aan anderen aanraden?

Kamperen is voor ons echt vakantie, lekker veel buiten, back to basic en niets moet en bijna alles mag. Daar past een tent het beste in. Ik zou de De Waard Stormmeeuw aanraden omdat hij heel stevig is, ruim is en een vast kuipzeil heeft.

Meer lezen

Meer weten over kamperen met een tent? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.