Deuter Climber kinderrugzak, ideale rugzak voor jonge wandelaars

0
262
deuter climber kinderrugzak
Als opvolger voor zijn kleine deuter rugzak kiest onze jongste zoon voor de deuter climber.

De jongste zoon van blogger Fieke was toe aan een nieuwe rugzak voor de jaarlijkse wandelvakantie. Een rugzak die goed past bij de bouw en lengte van een kind, voldoende ruimte biedt en ook comfortabel draagt. De deuter climber kinderrugzak werd uitgekozen en in dit blog lees je de review van deze rugzak.

Een nieuwe rugzak voor mijn 9-jarige zoon

De zomervakantie staat voor de deur en de voorbereidingen voor de geplande huttentocht zijn in volle gang. Dit jaar gaan we voor de vierde keer een dergelijke huttentocht maken. Drie jaar geleden droeg onze zoon tijdens het wandelen al een rugzak maar deze was vrij klein. Hij hoefde immers maar weinig zelf op zijn rug te dragen. Wat drinken, een vest en zijn knuffel aap! Maar ieder jaar kwam daar wat bij en ging hij meer zelf dragen. De inhoud van de rugzak werd al snel te klein.

De kleine 8 liter rugzak werd vervangen door een iets grotere van 14 liter, maar die zat niet fijn en was eigenlijk ook net te klein. Dus was het tijd om naar een nieuwe, grotere en comfortabel kinderrugzak op zoek te gaan. Mijn zoon zijn eerste rugzak was van deuter en beviel goed dus zijn we bij deuter op zoek gegaan naar een nieuw exemplaar. 

deuter climber kinderrugzak
Onze jongste zoon liep eerder met een kleine 8 liter rugzak van deuter, hier op huttentocht in het Virgental in Oostenrijk.
deuter climber kinderrugzak
Als opvolger voor zijn kleine deuter rugzak kiest onze jongste zoon voor de deuter climber 22 liter een rugzak die past bij zijn lengte en extra inhoud biedt.

Deuter Climber kinderrugzak 22 ideaal voor kleine avonturiers

Op de website bekijken we de verschillende modellen kinderrugzakken. De deuter Climber rugzak biedt bijna alle opties die we zoeken en is geschikt voor kleine avonturiers. Beter kunnen we het niet hebben.

De rugzak is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar maar is ook geschikt voor onze 9 jarige van 144 cm. De heup-, schouder- en borstbanden zijn goed instelbaar en dus aan te passen op de bouw en lengte van je kind. De inhoud van 22 liter is ruim voldoende maar ook weer niet te groot. Onze middelste dochter heeft een deuter FOX 30 liter die onze zoon ook zou kunnen dragen maar qua inhoud is dat net te veel. 

Verder biedt de rugzak voldoende kleine vakjes/zakjes. De rugzak is geschikt om een waterzak in te doen en de banden zijn goed gewatteerd waardoor de rugzak voldoende comfort biedt. Daarnaast is de rugzak lekker vrolijk met zijn rode kleur. Wel zo handig in de bergen, dan zien we onze zoon goed als hij vooruit loopt! 

Deuter Climber kinderrugzak gaat mee op huttentocht in het Stubaital

De rugzak wordt besteld en wordt in de zomer van 2021 voor het eerst meegenomen. Een driedaagse wandeling in de regio Stubai staat op het programma. We wandelen drie etappes van de Stubaier Höhenweg. Drie lange dagen wandelen waarin er flink geklommen en gedaald moet worden.

We wandelen over vlakke paden maar veelal klauteren we ook over rotsblokken omhoog. Het is warm dus ook het draagcomfort bij warm weer ervaart mijn zoon. Een prima wandeltocht om de peuter Climber kinderrugzak goed uit te testen.

Wat kun je meenemen in de Climber kinderrugzak?

De rugzak kent een inhoud van 22 liter, maar wat kun je daar nou eigenlijk allemaal in kwijt? Onze zoon neemt bijna al zijn eigen spullen mee op een slaapzak en regenjas na. In zijn rugzak zit een set kleding, ondergoed en sokken, een pyjama, een warm vest, zijn Crocs en wat eten. Daarnaast draagt hij 2 liter water met zich mee in een waterzak. Ook wat kleine dingen als een spelletje, zakmes, schrijfboekje, etc. En natuurlijk ontbreekt zijn knuffel aap niet. Al vier jaar kijkt zijn aap mee vanuit de rugzak.

Deze spullen passen met gemak in zijn rugzak, er kan meer bij maar het moet ook leuk draagbaar blijven voor een 9-jarige. De rugzak kun je goed strak trekken met de compressiebanden als hij niet helemaal vol zit waardoor de spullen in de rugzak niet bewegen tijdens het wandelen. Wel zo fijn. 

Ook biedt de rugzak onze jongste zoon de mogelijkheid om heel wat natuurschatten mee te nemen. De zijvakken en het klepvak worden vol gestopt met stenen, takjes, etc. Daar kun je er nooit genoeg van hebben. 

deuter climber kinderrugzak
In de deuter Climber kinderrugzak past meer dan genoeg. Alles spullen voor de trektocht kunnen mee en dan nog blijft er ruimte over.
climber rugzak
Wanneer de rugzak niet helemaal gevuld is kun je hem met banden aan de zijkant wel helemaal straktrekken. Aan beide zijkanten bevinden zich ook een diepe vakken voor waterflessen.

Hoe is het draagcomfort van de rugzak?

Een rugzak draagt echt goed als je hem goed instelt. De instelbaarheid van deze rugzak is goed. Alle banden kunnen aangepast worden op de lengte en bouw van onze zoon. De gewatteerde schouder en heupbanden zorgen voor extra draagcomfort. De banden zijn ook allemaal prima door onze zoon zelf dicht en open te maken. Met het goed afstellen helpen we hem.

Onze zoon horen we tijdens de wandeltocht nauwelijks over zijn rugzak. Hij moet ’s ochtends altijd even op gang komen met wandelen dus dat is het enig moment waarop hij aangeeft dat de rugzak niet lekker zit. Na een klein half uur wandelen is dit weer over en weten we dat het niet aan de rugzak ligt. Hij klimt er flink op los met zijn rugzak op. De rugzak lijkt hem niet in zijn bewegingsvrijheid te beperken. Het klopt dat deze rugzak voor kleine avonturiers is!

comfort climber rugzak
De banden van de rugzak zijn breed en gewatteerd wat zorgt voor goed draagcomfort. ook zijn ze goed instelbaar.
deuter climber kinderrugzak
De rugzak zit stevig en comfortabel waardoor ook dit soort passages in de route prima te doen zijn.

Wat vinden wij van deze kinderrugzak?

Dat onze zoon blij is met zijn rugzak en hem met plezier en zonder gedoe draagt zegt eigenlijk al genoeg. Maar ook wij zijn enthousiast. We herkennen de deuter kwaliteit die we gewend zijn. De rugzak is goed en degelijk. En de rugzak kan volgend jaar zeker nog mee, dan kan onze jongste zelf iets meer meenemen. Daardoor is deze rugzak geschikt voor kinderen van circa 6 tot 10 jaar. 

De rugzak is ideaal voor een wandeltocht maar kan ook goed gebruikt worden voor een logeerpartijtje van een paar dagen of dienst doen bij een sportwedstrijd om kleding, schoenen, jas en wat eten mee te nemen. De rugzak is multi inzetbaar.

Het enige dat we missen is een vakje op de heupband. Een klein vakje waar je onderweg makkelijk bij kunt zonder de rugzak af te moeten doen. Onze kinderen hebben alle drie een zakmes dat mee gaat tijdens onze trektochten. Als we even stil staan zoekt mijn zoon altijd een stok om daar puntjes aan te snijden met zijn zakmes. Zo’n heupbandvakje zou ideaal zijn voor het opbergen van het zakmes. 

ervaring climber rugzak
Onze jongste liep de huttentocht met bagage zonder problemen. De rugzak voldeed aan de verwachtingen en je kind is goed zichtbaar met zo’n vrolijk rode rugzak.

Praktisch

Nog één keer alles over de deuter Climber kinderrugzak op een rij:

  • De rugzak van het merk deuter is verkrijgbaar in twee kleuren: rood en blauw. Wij hebben de rode versie. 
  • Inhoud: 22 liter.
  • Gewicht: 680 gram.
  • Twee zijvakjes voor drinkflessen, 1 hoofdvakken, vak met rits in klep bovenzijde, binnenin hoofdvak één extra vak met elastieken band (geschikt om vochtige kleding te bewaren of een waterzak te plaatsen), ophangsysteem wandelstokken, opening waterslang.
  • Verstelbare heupband, schouderbanden en borstband, en verschillende compressiebanden.
  • Met een losse deuter regenhoes zorg je ervoor dat alle spullen in de rugzak droog blijven.
  • De deuter Climber kinderrugzak kost 79,95 euro (prijspeil 2023) en is o.a. te koop in de deuter webshop en bij Bever

 Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over wandelen met kinderen of productreviews? Klik & kijk voor meer inspiratie: 

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met deuter. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.