Familiehotel Bilderberg ’t Speulderbos: genieten in het groen

Wil je er even tussenuit met je gezin in een groene omgeving? Dan is de Veluwe de place to be. Blogger Jolinda ontdekte een fijn familiehotel waar je met kinderen meer dan welkom bent. Familiehotel Bilderberg ’t Speulderbos in Garderen is de perfecte uitvalsbasis voor een weekend of korte vakantie op de groene Veluwe. Kijk je mee?

Familiehotel Bilderberg ’t Speulderbos: genieten in het groen

Een weekendje weg dichtbij huis. De Veluwe voelt voor ons als thuis. Toch worden we elke keer weer verrast door onbekende bossen en mooie natuur. Tijdens ons weekend op zoek naar de Romeinen in Gelderland verblijven we 1 nacht in het Bilderberg hotel ’t Speulderbos. Dit hotel ligt midden in de bossen, vanaf je kamer stap je zo het Speulderbos in voor een mooie wandeling. Dat doen wij nog niet, eerst inchecken.

Zwemmen of speuren?

Onze kinderen kijken ons verwachtingsvol aan als de receptioniste enthousiast vertelt dat het zwembad tot 23 uur die avond open is. Dat zien we nog wel. We zijn best moe van onze klimavonturen in het klimbos Garderen. We krijgen ook speurtochten voor de kinderen. “Zo kunnen jullie meteen het hotel goed leren kennen. Als je alle letters hebt gevonden, mag je bij mij een beloning ophalen.”

Familiekamer

We gaan eerst onze spullen naar de kamer brengen. Een fijne grote familiekamer, we kunnen met z’n allen bij elkaar. Dat is niet altijd het geval met een niet gemiddeld aantal kinderen van drie. Ik grap wel eens dat we 1 kind te veel hebben. Je gezin opsplitsen en twee kamers nemen is dan vaak de gangbare oplossing. Wij zijn nu blij met een grote kamer. De kinderen liggen lekker bij elkaar en als zij slapen, kunnen wij als ouders samen nog wat praten.

Gedeelte voor de ouders.
Gedeelte voor de ouders.
Het plekje voor de kinderen.
Het plekje voor de kinderen.

Speelkamer

De bedden zijn snel verdeeld, want de speurtocht wacht! De oudste gaat voorop, samen met haar broer leest ze snel waar ze naartoe moet. De route gaat door het hele hotel en in bepaalde ruimtes zijn letters ‘verstopt’. Zo ontdekken we dat het hotel de naam ‘familiehotel’ eer aandoet. Er is een leuke speelkamer, een binnenzwembad en ook buiten is het nodige te beleven voor kinderen.

Speuren door het hotel.
Speuren door het hotel.

Billy Bilderberg

Het allerleukste vinden mijn kinderen de speurtocht. Dwars door het hotel en ook buiten zoeken ze alle letters bij elkaar. Dan is het tijd om de beloning op te halen. Een leuk boek, met Billy Bilderberg als hoofdpersoon en allerlei puzzels en opdrachten. Nog meer plezier zometeen op de hotelkamer.

Langs de speeltuin.
Langs de speeltuin.
Maar waar was ook alweer onze kamer?
Maar waar was ook alweer onze kamer in familiehotel Bilderberg ’t Speulderbos?

De bedden liggen lekker en onze kinderen zijn dan ook snel vertrokken naar dromenland, terwijl wij nog even tv kijken. Bij mooi weer zou je ook buiten kunnen zitten, de kamers op de benedenverdieping hebben een klein terras met stoelen. In ons geval is het regenachtig, dus wij blijven binnen.

Kinderbuffet

Na een prima nacht lusten wij wel wat. Bij het ontbijt is alweer aan de kleinste gasten gedacht, er is een speciaal kinderbuffet. Met vrolijk gekleurde bordjes en glazen en alles wat kinderen lekker vinden als ontbijt. Mijn drietal loopt verschillende keren heen en weer.

Mooie omgeving

Met goed gevulde magen kunnen wij de omgeving van het hotel ontdekken. Er is genoeg te doen in het toeristische Garderen. Bij de receptie van het hotel kun je hier allerlei informatie over krijgen. Garderen ligt midden in het bosrijke gebied van de Veluwe. We kunnen gaan wandelen in het Speulderbos, één van de oudste bossen van Nederland. Bij Hotel ’t Speulderbos worden ieder weekend wandelingen met de boswachter georganiseerd. We kunnen ook fietsen huren bij het hotel om de natuur in te trekken of naar de knusse dorpjes te fietsen.

Buiten kun je heerlijk op het terras van de bosrijke omgeving genieten.
Buiten kun je heerlijk op het terras van de bosrijke omgeving genieten.

Helaas hebben wij alleen maar tijd voor een korte wandeling vlakbij het hotel, we moeten verder met onze zoektocht naar de Romeinen. “Komen we hier nog eens terug mam? En mogen we dan wel zwemmen?” Het is duidelijk, mijn kinderen voelen zich al snel thuis in familiehotel Bilderberg ’t Speulderbos.

Een familiehotel met fijne kamers.
Een familiehotel met fijne kamers.

Praktische informatie

Kijk op de website van het hotel voor de actuele prijzen van de kamers in familiehotel Bilderberg ’t Speulderbos

Er is een speciaal arrangement voor gezinnen: het Billy Bilderberg arrangement. Kinderen kunnen zwemmen, gamen, speuren, op stap met de boswachter of naar de Billy Bilderberg speelkamer! Het arrangement bestaat uit twee nachten inclusief ontbijt en pannenkoeken in het Grand Cafe op de eerste avond. Op de tweede avond is er een driegangendiner met kinderbuffet in het restaurant. Er zijn Billy workshops en op zaterdag een wandeling met de boswachter. Met kinderen t/m 11 jaar betaal je vanaf 398 euro voor dit complete arrangement.

Meer lezen

Heb je ook zin om op pad te gaan in de mooie provincie Gelderland? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Gelderse streken/Visit Veluwe. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.