Incidenteel met de auto eropuit? Dat kan met Greenwheels

Baal jij ook weleens dat je geen auto voor de deur hebt staan terwijl je met de kinderen eropuit wilt? Ik wel toen wij één auto hadden. Inmiddels hebben we twee auto’s nodig om het logistieke circus van werk en school haalbaar te maken, maar ik herinner me die periode nog goed. Hartstikke onhandig vond ik het. Via Greenwheels is het mogelijk om incidenteel met de auto eropuit te gaan. Nog nooit van gehoord? Ik ga je uitleggen hoe dit werkt.

Greenwheels, van die rode autootjes

Je hebt ze vast wel zien rijden, van die rode autootjes met groene of -sinds kort- witte bestickering. Greenwheels staat erop. Op vaste plekken in grote delen van Nederland staan ze geparkeerd en iedereen met een rijbewijs kan ze gebruiken. Hiervoor sluit je een abonnement af bij Greenwheels waarbij je sinds kort de keuze hebt uit drie verschillende mogelijkheden:

  • Soms, voor incidenteel gebruik, 0 euro p/m
  • Regelmatig, vanaf 1 rit per maand, 10 euro p/m
  • Vaak, vanaf 3 ritten per maand, 25 euro p/m

Afhankelijk van je abonnementsvorm betaal je meer of minder voor het gebruik van de auto. Maandelijks kan je van abonnementsvorm wisselen. Rij je niet meer dan 15.000 kilometer per jaar, dan zou een auto gebruiken van Greenwheels voordeliger zijn dan zelf een auto aanschaffen. Ik heb het niet voor je nagerekend, want of dit altijd praktisch is zal de vraag zijn. De auto’s van Greenwheels staan op veel plekken, maar ze hebben zeker geen landelijke dekking. Vooral in de Randstad en de grote steden kan je Greenwheels gebruiken. Over het algemeen staan de auto’s op locaties die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Greenwheels auto met het nieuwe frisse witte logo.
Greenwheels auto met het nieuwe frisse witte logo.
Dekking Greenwheels in Nederland (stand van zaken oktober 2016).
Dekking Greenwheels in Nederland (stand van zaken oktober 2016).

Volgens de website van Greenwheels kan je kiezen uit een Volkswagen Up!, de stationswagon Golf Variant of een Volkswagen Caddy. Net wat je die keer nodig hebt. Nog niet op alle locaties staan Volkswagens. Maar op de website van Greenwheels is duidelijk te zien welk automerk bij jou in de buurt staat. Overigens wordt het wagenpark de komende tijd volledig vernieuwd.

Hoe werkt Greenwheels?

Ok, nu heb jij af en toe een auto nodig en Greenwheels zit bij jou in de buurt. Je maakt dan een account aan via de website, betaalt met bijvoorbeeld IDeal of koppelt je credit card aan je account. Dan kan je al een auto lenen. Echt heel makkelijk. Je hoeft er zelfs niet voor achter je pc te gaan zitten, want Greenwheels heeft een handige app. Hierdoor is het mogelijk om ook vrij impulsief een auto te reserveren.

Een Greenwheels auto kan je al voor een kwartier reserveren, maar je kan ook gebruik maken van aantrekkelijke pakketten voor een dag, weekend of week. Je betaalt daarbij altijd een duidelijke huurprijs, inclusief de benzine (tot een maximum aan kilometers). Het grote voordeel ten opzichte van een auto huren bij een regulier verhuurbedrijf is dat je niet vast zit aan openingstijden, onhandige locaties op een industrieterrein en minder flexibele verhuurtijd.

De auto's van Greenwheels hebben een vaste parkeerplek.
De auto’s van Greenwheels hebben een vaste parkeerplek.

In dit filmpje wordt het ook goed uitgelegd:

Ervaring met Greenwheels

Toen ik mij een paar jaar geleden verdiepte in Greenwheels bestond het abonnement ‘Soms’ voor incidenteel gebruik nog niet. Ik zou er een paar keer per jaar gebruik van maken en dan waren de andere abonnementen niet aantrekkelijk. Dat is nu veranderd en dat maakt Greenwheels echt interessant als je af en toe een auto nodig hebt.

Heb jij al ervaring met Greenwheels? Dan ben ik erg benieuwd hoe het je bevalt. Wij gaan Greenwheels in de praktijk uitproberen en laten jullie het natuurlijk weten hoe onze ervaring is geweest.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige tips voor onderweg? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Greenwheels. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.