Knikkerbanen van Marble Master Jelle bij Tante Hannie in Nijmegen

0
425
De ene knikkerbaan is nog mooier dan de andere,
De ene knikkerbaan is nog mooier dan de andere,

De beiden zoons van Suzanne zijn dol op knikkerbanen. Om zelf te bouwen, om naar te kijken via YouTube of om mee te spelen, als het maar rolt. In haar speurtocht naar knikkerbanen ontdekt ze de winkel Tante Hannie in Nijmegen. Ze besluit een kijkje te nemen en ze kreeg haar kinderen bijna niet meer weg.

Tante Hannie, winkel in merchandise én knikkerbanen

Tijdens een vakantiedag besluiten we naar Nijmegen te rijden. Daar is namelijk Tante Hannie, een kadowinkel en museumshop in merchandise artikelen van Walt Disney, Warner Brothers, Marvel-heroes en DC comic-helden.

Belangrijker voor ons zijn de knikkerbanen van Jelle die bij Tante Hannie staan uitgestald. Jelle Bakker is dé bedenker en bouwer van allerlei knikkerbanen in Nederland en dankzij zijn YouTube kanaal inmiddels wereldwijd bekend als Marble Master. Mijn beide jongens zijn een groot fan van zijn YouTube kanaal en ik weet zeker dat we hen blij kunnen maken met een bezoek aan Tante Hannie. 

Knikkerbanen in allerlei soorten en maten

Tante Hannie is gevestigd op winkelcentrum Molenpoort op de verdieping tussen Pipoos en Kramer Bedden. De kleuren van het logo en de levensgrote Sesamstraatpoppen voor het raam lachen ons toe als we aankomen. De entree is uitnodigend en we gaan snel naar binnen.

Boven zien we heel veel speelgoed en knikkerbanen staan. Er zijn allerlei merken speelgoed knikkerbanen te koop en daar tussen staan de knikkerbanen van Jelle opgesteld. Om mee te spelen en om naar te kijken. We leggen uit dat we speciaal voor de knikkerbanen van Jelle komen en de kinderen duiken de hoek in met de verschillende banen. 

Crazy Cat Eyes, vol gekke geluidjes en gekleurde lampjes

De mooiste van de knikkerbanen is de Crazy Cat Eyes, vol met gekke geluidjes en gekleurde lampjes. Met een druk op de knop zet mijn zoon hem in werking. Hij mag alleen kijken, er aan zitten is bij deze knikkerbaan niet toegestaan. Ook de Soundbox is een mooie knikkerbaan.

Terwijl we zitten te kijken komt ‘Marble Master’ Jelle binnen wandelen. Jelle is meerdere dagen per week aanwezig bij Tante Hannie. Mijn jongens zijn helemaal blij met deze ‘meet & greet’ met Marble-master Jelle.

De Crazy Cat Eyes, een knikkerbaan vol lichtjes en geluiden.
De Crazy Cat Eyes, een knikkerbaan vol lichtjes en geluiden.
De ene knikkerbaan is nog mooier dan de andere.
De ene knikkerbaan is nog mooier dan de andere.

Megaknikkerbaan van 8 meter

Jelle vertelt enthousiast over allerlei projecten en over zijn nieuwe project in de expositieruimte achter de winkel. Helaas kunnen we daar tijdens ons bezoek niet naar toe, want hij is nog bezig met het bouwen van een megaknikkerbaan van maar liefst 8 meter lengte. De baan is in december 2018 gereed en om deze te zien wordt entreegeld van 2 euro per persoon gevraagd. Wij besluiten zeker terug te komen om deze nieuwe baan te kijken.

Zelf spelen met knikkerbanen

Gelukkig staan er ook knikkerbanen in de winkel die bespeelbaar zijn. Vol overgave storten mijn jongens zich op deze banen. Het zijn verschillende soorten en maten banen. Terwijl ze bezig zijn speelt Jelle ook mee. Het bouwen van de knikkerbanen vindt hij leuk, maar het spelen met de knikkerbanen is minstens net zo leuk. Eén al herkenning voor ons, want dat merken wij thuis ook waar geen week voorbij gaat zonder een (zelfgebouwde) knikkerbaan.

Knikkerbanen om mee te spelen.
Knikkerbanen om mee te spelen.
Het mooiste is om de knikkers zelf door de baan te zien rollen.
Het mooiste is om de knikkers zelf door de baan te zien rollen.

Boten kijken op de Waal

Na een tijdje is het mooi geweest. Hoewel mijn jongens eindeloos kunnen blijven spelen, willen we nog even de stad in. Nijmegen is een gezellige stad en we lopen richting de Waalkade. Daar gaan we wandelen. Boten kijken die over de Waal varen en via de wandelbrug Ooijpoort lopen we een stukje de Ooijpolder in. Een dagje Nijmegen is zo gevuld. We praten nog lang na over de knikkerbanen. En we weten één ding zeker: we gaan nog meer banen van Jelle bezoeken.

Wandelen in het centrum van Nijmegen.
Wandelen in het centrum van Nijmegen.
Boten kijken op de Waal.
Boten kijken op de Waal.
Wandelen in de Ooijpolder.
Wandelen in de Ooijpolder.

Nog meer knikkerbanen zien?

Op diverse plekken in Nederland zijn knikkerbanen van Jelle te zien, zowel tijdelijke als vaste exposities. De Tsunami in kinderspeelparadijs Monkey Town in Gouda is misschien wel de oudste en bekendste baan. Maar ook de megaknikkerbaan in Landal Heideheuvel is van Jelle, evenals de knikkerbaan in het Continium Science Center in Kerkrade. In het MAD museum in Stratford upon Avon (Engeland) zijn zelfs drie knikkerbanen van hem te zien. Tijdens de kerstvakantie van 2018/2019 kun je een tijdelijke expositie van een kerstknikkerbaan in Museumpark Oriëntalis vinden.

Ligging van Tante Hannie in Nijmegen

De winkel van Tante Hannie is gevestigd in winkelpassage Molenpoort. De openingstijden en verdere informatie vind je op hun website.

 

Ben jij al eens bij de winkel Tante Hannie of bij één van de knikkerbanen van Jelle geweest?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in de omgeving van Nijmegen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.