Amusementspark Tivoli: een kleinschalig pretpark in Gelderland

0
255

Op zoek naar een klein pretpark in Gelderland? Amusementspark Tivoli hoort in de lijst van overzichtelijke, betaalbare pretparken voor jonge kinderen. Karijn bracht er een middag met haar gezin door en dat was volgens de kinderen toch echt te kort.

Amusementspark Tivoli, een klein pretpark in Gelderland

Tijdens ons weekend in Berg en Dal hebben we verschillende activiteiten op het programma. Waar ik me het meest verheug op het museum en een wandeling weten onze kinderen al voorafgaand aan het weekend wat het hoogtepunt gaat worden: een bezoek aan Amusementspark Tivoli in Berg en Dal. Een kleinschalig pretpark in Gelderland, waar mening schoolreisje plaatsvindt.

Als we aankomen hebben we geluk: precies voor het pretpark is nog één parkeerplaats vrij en die blijkt ook nog eens gratis te zijn. We wachten even op onze nichtjes die ons gaan vergezellen. Als we compleet zijn, sprint onze oudste vooruit. “Wij gaan naar de achtbaan, doei!” Hoho, dat gaat zomaar niet. Eerst maar eens samen met ons een rondje maken en dan kijken we wel of we de oudste meiden zelf mogen rondlopen.

Attracties zoals op de kermis

Dichtbij de ingang zien we enkele attracties die je ook op de kermis treft. Een grote arm met een rits bakjes die ronddraait en race-auto’s die die door de lucht zoeven. De oudste meisjes gieren het uit in de arm.

Tegenover de ingang zien we horeca. Buiten kun je op het terras zitten, binnen kun je bestellen en staan tafeltjes en stoeltjes. Ik inspecteer even de kaart en zie dat er behalve friet en snacks ook broodjes en sapjes worden geserveerd.

We gaan door en komen langs bootjes. Hier kunnen we een regenboogreis maken. Met een bootje maken we een tochtje over het water. Door een grot en langs dieren. Iedereen vindt het leuk, maar de meiden zoeken nog wat meer spanning.

Is het spookhuis eng?

De volgende stop wordt het spookhuis. “Daar durf ik niet in,” zegt mijn jongste dochter stellig. Maar oudste zus weet het al “Deze is echt niet eng hoor, iedereen van mijn klas durfde er vorig jaar in.” De jongste dochter laat zich overhalen en neemt samen met mij plaats in het karretje. We gaan de donkerte in en…….vinden hem inderdaad niet eng. Het is niet al te donker en we schrikken nauwelijks van de ‘spoken’. Gelukkig maar, mijn jongste dochter vindt het best wel leuk.

Achtbaan

Mijn oudste wordt ongeduldig. “Kunnen we nu eindelijk naar de achtbaan?” Aangezien iedereen instemmend knikt, laten we de andere attracties links liggen en lopen linea recta naar de achtbaan.

De karretjes bestaan uit lieveheersbeestjes. En hoewel die niet over de kop gaat en er geen enorme hoogteverschillen zijn, heeft de achtbaan wel snelheid. We maken tweemaal een rondje. Althans, dat was mijn bedoeling. De oudste meiden sluiten direct weer aan in de rij en mijn jongste dochter wil ook nog een keer. En nog een keer, en nog een keer. Gelukkig is de rij niet lang, en kunnen ze na één rondje wachten weer een ritje maken.

Attracties voor de jongsten

Ondertussen gaat onze peuterzoon met papa in de buggy’s. Hij rijdt een parcours langs allerlei safaridieren en voelt zich de koning te rijk in zijn auto. En omdat de meiden nog een paar keer van de achtbaan roetsjen nemen de heren ook een kijkje in Harm’s kippenfarm. Met een treintje rijden ze langs kakelende kippen en andere dierenscènes. Ook deze attractie valt in de smaak.

Pretpark Gelderland met achtbaan
Als het aan mijn oudste dochter lag, was ze de hier de hele dag in gebleven
Het treintje rijdt langs boerderijscènes
Het treintje rijdt langs boerderijscènes

Binnenspeeltuin

Na het zesde rondje achtbaan krijg ik de kinderen met moeite mee. Ik wil graag binnenkijken in de indoor speeltuin ‘Fun City’. Dit blijkt een grote hal te zijn met bekende ballenbak en veelkleurige klimparadijs. De schoenen gaan uit en de kinderen zijn verdwenen. Wij nemen even plaats aan één van de tafeltjes die naast het speelgedeelte staan. Er wordt driftig geklommen en geklauterd en af en toe komt er een kind even langs voor een slokje water.

Botsbootjes en botsauto’s

Het is mooi weer, zonde om binnen te zitten. Op naar de botsbootjes die aan de rand van het park liggen. In een rechthoekige vijver liggen een aantal ronde bootjes die je zelf kan besturen. Het doel? Zoveel mogelijk botsen, net als in de botsauto’s. En die liggen praktisch naast de botsbootjes dus als ze blij uit de bootjes komen, botsen de kinderen nog even verder in de auto’s.

Vanaf de botsbootjes kijk je aan één kant uit op een groene weide waar picknicktafels op staan. Daar willen we wat eten en drinken. Maar het is even zoeken hoe we hier komen. We blijken de rij met attracties te moeten aflopen en achter het huisje van Toffi en Tiffi, de mascottes van het park, kunnen we links af, de weide in. Achterin blijken nog een trampoline en enkele speeltoestellen te staan. Het is hier heerlijk rustig en daarmee de ideale plek om even bij te komen van de drukte van de attracties.

Naast het speelgedeelte kun je prima zitten
Naast het speelgedeelte kun je prima zitten
Er zit bijna niemand, maar dit is een heerlijke plek voor een pauze
Er zit bijna niemand, maar dit is een heerlijke plek voor een pauze

Speeltuin

Naast de attracties is er in het midden van het park een speeltuin met verschillende pleinen. Onze peuter is druk in de weer met schepjes en bakjes zand in de Zandfabriek. De meiden volgen ondertussen dansinstructies op die komen uit een grote boog. Ook wordt er nog een paar keer geklommen en gegleden van een groot glijbaankussen.

Theatershow

Bij de ingang zagen we al dat er een theatershow zou zijn van Toffi en Tiffi. Iets voor aanvang begeven we ons naar de Tivoli tent en nemen plaats op de bankjes. In eens klinkt er buiten veel rumoer. Toffi en Tiffi komen langs en we zien ook een beetje verwarde bakker. De show gaat van start. De taartenmachine blijkt kapot en nu is het de vraag of er wel op tijd taart zal zijn voor Toffi en Tiffi.

De meisjes vinden het leuk, maar de oudste vinden het ook “meer iets voor kleine kinderen.”

Als de voorstelling afgelopen is, doen we nog een rondje achtbaan en dan is het sluitingstijd. Veel te snel naar de zin van de kinderen. Die hadden nog wel twee uur willen doorbrengen in het park. We concluderen dan ook dat dit pretpark in Gelderland superleuk is voor kinderen van 2 tot ongeveer 10 jaar!

Theatershow pretpark Gelderland
Zou de taart op tijd klaar zijn?

Praktische info

Amusementspark Tivoli is een pretpark in Berg en Dal in Gelderland. Gelegen vlakbij Nijmegen.

Kinderen tussen de twee en twaalf jaar en volwassenen tot en met 59 jaar betalen (online) 12,75 euro voor een kaartje, 60+ ers betalen 6 euro (prijspeil 2018). Het pretpark is van april tm oktober geopend, maar niet altijd elke dag. Kijk voor voor meer informatie op de site van Amusementspark Tivoli.

Op het park zijn een kiosk en een restaurant waar je wat kan eten en drinken. Naast de gebruikelijke snacks zijn er ook broodjes en sapjes te koop. Voor jonge kinderen zijn er verschoonmogelijkheden en met een buggy of kinderwagen kun je het hele park door.

Je mag ook zelf eten en drinken meenemen naar het park en opeten op één van de terrasjes of picknickplekken.

Ligging

Meer lezen

Enthousiast geworden? Bekijk hier ons overzicht van alle pretparken in Nederland en net over de grens specifiek voor peuters en Kleuters. 

Andere leuke activiteiten doen in de omgeving van Nijmegen en Berg en Dal? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Berg en Dal/RBT KAN. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.