Landal Hoog Vaals met kinderen, dat is genieten in Zuid-Limburg

Naar Landal Hoog Vaals met kinderen is genieten van rust, ruimte, natuur en een prachtige omgeving. Daphne ging met haar dochters een lang weekend naar dit Landalpark in Limburg.

Landal Hoog Vaals met kinderen

Vanuit Noord-Holland is het best een eind rijden naar het zuidelijkste puntje van Limburg. Gelukkig is het niet druk op de weg en komen we halverwege de middag aan op Landal Hoog Vaals. De meiden stormen de auto uit, naar de receptie: “We zijn er!” Het is rustig en onze sleutels liggen klaar, dus we kunnen meteen door naar ons huisje.

Op de plattegrond wordt aangegeven hoe we moeten rijden. We mogen met de auto naar de vakantiewoning toe, daarna moet de auto wel naar de parkeerplaats. Het park is zoveel mogelijk autovrij. Snel stappen we in de auto, we zijn benieuwd naar ons huisje!

Landal Hoog Vaals
Landal Hoog Vaals

Onze bungalow op Landal Hoog Vaals

Onze bungalow ligt op 5 minuten lopen van de receptie af. We kunnen met de auto niet helemaal bij het huisje komen, dus het laatste stuk de heuvel af lopen we. Snel brengen we alle spullen naar binnen en ontdekken we ons huis.

De kamers worden verdeeld, J. kiest snel: “Ik neem de kamer met de tv beneden, dan kan ik televisie kijken tot jullie wakker worden.” Best een goed idee van onze vroege vogel. N., E. en ik slapen boven, kunnen wij wat langer slapen. De woonkamer met keuken en eettafel ziet er sfeervol uit. Een gezellig plekje zo!

Tot slot is het uitzicht prachtig. We kunnen de speeltuin goed zien. N. en E. kunnen daar heerlijk spelen zonder dat ik erbij hoef te staan. Vanuit het huisje kan ik ze in de gaten houden.

Het laatste stukje lopen we naar ons huisje
Het laatste stukje lopen we naar ons huisje
De woonkamer
De woonkamer
De keuken
De keuken
De kinderkamer
De kinderkamer
Mijn slaapkamer, met heerlijk bed
Mijn slaapkamer, met heerlijk bed
Prachtig uitzicht met speeltuin
Prachtig uitzicht met speeltuin

Voldoende speelplezier op Landal Hoog Vaals

Al vanaf dat E. weet dat we naar Landal gaan, vraagt ze naar Bollo de Beer. In de activiteitenagenda staat precies wanneer en waar Bollo komt. Na het verdelen van de kamers is het tijd om naar de binnenspeeltuin te gaan. Daar kan gedanst worden met Bollo de Beer en kunnen kinderen met hem op de foto. Dan hebben we in ieder geval E. haar doel voor dat weekend vast behaald. De binnenspeeltuin is groot en nog lekker rustig. Er is een afgesloten gedeelte voor de allerkleinste kinderen. Er staan picknickbanken voor de ouders en er is een bar waar je iets te eten en drinken kunt halen.

Al snel komt Bollo en wordt er gedanst en gezongen. E. geniet en gaat tevreden met Bollo op de foto. Dit weekendje weg is voor haar geslaagd.

De bar en plek voor (knutsel)activiteiten
De bar en plek voor (knutsel)activiteiten
Plek voor jassen en schoenen
Plek voor jassen en schoenen

Zwemmen, spelen en nog meer spelen bij Landal Hoog Vaals

Op vrijdagavond is er discozwemmen en als je mijn meiden ergens blij mee maakt dan is het zwemmen. Na een berg pannenkoeken zijn wij klaar voor discozwemmen. Er is een groot zwembad met matten, hier mogen kinderen ook met ballen spelen. Er is een kleiner bad, een bubbelbad, een leuke glijbaan, een apart peuterbad en een bad met een kleine stroomversnelling. De glijbaan en het grote zwembad zijn favoriet bij de meiden. De gezellige muziek zorgt voor een fijne sfeer. Het is niet zo druk in het zwembad. Een goede eerste avond van ons weekendje weg zo!

De volgende ochtend lopen we een rondje over het park. We komen langs de kinderboerderij, een grote speeltuin, midgetgolf en het huisje van Bollo. Helaas is het weer het hele weekend wat donker en nat. Maar de speelplekken zien er super uit. Met droog weer vermaken kinderen zich hier zeker.

Het peutergedeelte is met een hek afgezet
Het peutergedeelte is met een hek afgezet
De dierenweide
De dierenweide
Welk dier heeft welke vacht?
Welk dier heeft welke vacht?
Even bij de geitjes kijken
Even bij de geitjes kijken
De midgetgolfbaan en een grote speeltuin ernaast
De midgetgolfbaan en een grote speeltuin ernaast

Handig om te weten over Landal Hoog Vaals

Zoals bij andere Landal parken zijn er verschillende soorten bungalows te huur. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, sommigen tegen betaling. Wij waren overdag op pad, naast het discozwemmen en dansen met Bollo hebben wij hier geen gebruik van gemaakt. In de buurt van Landal Hoog Vaals is van alles te doen. Valkenburg ligt bijvoorbeeld op een half uurtje rijden, heel leuk met de kerst. Ook het Drielandenpunt is dichtbij. Eigenlijk is een weekendje gewoon te kort om alles te kunnen doen.

Wil jij ook een weekend of langer genieten van Zuid-Limburg? Ontdek dan op de website van Landal Hoog Vaals welke bungalows er zijn en boek direct je volgende vakantie.

Ligging van Landal Hoog Vaals

Meer lezen

Op zoek naar meer ideeën voor Zuid-Limburg? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Landal Hoog Vaals. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.