Mini koeltasje en koelelement in één van de Hema

Een mini koeltasje en koelelement in één. Dat vond Saskia bij de Hema. Super handig, want deze kleine koeltas voor de lunch kan in een keer in de vriezer. 

Dit blog is oorspronkelijk in 2014 geschreven en in 2019 geactualiseerd.

Mini koeltasje en koelelement in één van de Hema

Net m’n boodschappen afgerekend bij de Hema en met volle handen richting de uitgang. Opeens valt m’n oog op een vrolijk tasje, ik loop nog een stap door, keer me om en kijk nog eens goed. Het vrolijke tasje blijkt meer te zijn dan een tasje… het is een mini koeltasje en koelelement in één!

Koeltasje en koelelement in één: Hema freezable snack bag
Koeltasje en koelelement in één: Hema freezable snack bag
mini koeltasje en koelelement in één
10 uur lang de inhoud koud? Dat gaan we deze zomer uitproberen.

Mini koeltas met koelelement

Ik zie direct de mogelijkheden van dit koeltasje. Handig voor naar school om de lunch koud te houden tot het overblijven. Broodtrommel en beker passen er precies in. Maar ook ideaal voor op vakantie. Het koeltasje past gewoon in de rugzakken. ’s Avonds het tasje in de vriezer leggen en de volgende dag is het geïntegreerde koelelement bevroren. Volgens de beschrijving blijft de inhoud tot 10 uur koud.

Helaas is dit mini koeltasje niet meer te koop bij de Hema. Ook elders heb ik deze niet meer kunnen vinden. Hieronder enkele alternatieven voor dit koeltasje.

Andere kleine koeltassen voor de lunch, voor kids of onderweg

Ik ben op zoek gegaan naar goede alternatieven voor deze mini koeltas van de Hema. 

Bij Hema hebben ze twee kleine koeltasjes die geschikt zijn om een lunch mee te nemen of om te laten gebruiken door kinderen. Ik zou wel aanraden om er kleine koelelementen bij te gebruiken, zeker op warme dagen. 

Ook bij Decathlon worden tegenwoordig goede koeltasjes verkocht. Deze koelen beter dan die van de Hema, al is het ook bij deze koeltassen handig om een koelelement te gebruiken op warme dagen.

Koeltas van de Hema

Er is een lunch koeltas te koop voor 6,50 euro. Deze ziet er ontzettend hip uit. De hoogte is 26,5 centimeter en de koeltas is 22 centimeter breed. De koeltas is af te sluiten met een rits. 

Een andere optie bij de Hema is een koeltas voor 10 euro. Hier zit veel meer ruimte in dankzij de afmetingen van 25 x 38 x 36 (lengte x breedte x hoogte). Hierdoor is deze koeltas wel wat groot voor de lunch, we zouden deze eerder meenemen voor een picknick.

Hoewel deze koeltasjes de inhoud koel houden, zou ik toch aanraden om er kleine koelelementen bij te kopen. Deze mini koelelementen kosten slechts 1 euro en zo blijft de inhoud echt lang koel.

Kleine koeltassen van Decathlon

Decathlon heeft sinds kort hele goede koeltassen in het assortiment. De koeltas houdt van zichzelf al tot een halve dag de inhoud koel. Door koelelementen te gebruiken kun je deze tijd verlengen.

Wij hebben zelf een grote koeltas van 26 liter van Decathlon, onze ervaringen daarover lees je in dit blog. Een kleiner formaat is deze compacte versie met een inhoud van 10 liter, voor een prijs van 9,99 euro. De afmetingen van dit koeltasje zijn 33 x 20 x 7 centimeter. Ook bij Decathlon zijn er koelelementen bij te kopen, deze kosten 1,99 euro voor twee stuks.

Alle genoemde prijzen zijn uit 2019. Check altijd de website voor de actuele verkoopprijzen.

Wat is het beste koeltasje?

Tja, het koeltasje dat niet meer te koop is (echt niet, ik heb ook online overal gezocht) vinden wij nog steeds de prettigste. Maar, de koeltas die Decathlon tegenwoordig op de markt heeft doet het ook echt goed. In combinatie met een koelelement blijven ze zelfs langer koel dan het koeltasje van de Hema dat wij een paar jaar geleden kochten.

Meer lezen

Op zoek naar meer praktische kampeerspullen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelSaskia’s maandoverzicht: mei 2019
Volgend artikelVakantie in het Zwarte Woud met kinderen
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.