Staycation: 5 tips om je tuin tienerproof te maken!

0
266

Tieners willen er niet altijd meer op uit. Een beetje thuis chillen vinden ze net zo fijn. Dus tijd om een nieuwe balans te vinden. Saskia heeft 5 tips om je tuin tienerproof te maken. Alles voor een fijne staycation!

5 tips om je tuin tienerproof te maken

Hoe gek we ook zijn op uitstapjes, af en toe thuis blijven is ook fijn. Dat wisten we al en hebben we tijdens de pandemie opnieuw gemerkt. Waar uitstapjes met tieners een uitdaging zijn, kan het ook een uitdaging zijn om je tieners tijdens een staycation naar buiten te krijgen. Onze 5 tips helpen hierbij.

#1 Een eigen chill hoekje

Met stip op nummer 1 van onze tips om je tuin tienerproof te maken: een eigen chill hoekje. Leuk hoor die comfortabele tuinset waar je vader of moeder ook zit, maar tieners hebben behoefte aan een eigen plekje waar ze zich kunnen terugtrekken. 

Volgens mijn tienerdochter is een ‘egg chair’ super hip. Ik begreep pas wat ze bedoelde toen ze ‘m aanwees. “Ah, je bedoelt een hangstoel” vertaalde ik haar wens naar gewoon Nederlands. Ik snap wel waarom zo’n stoel in de smaak valt bij tieners. Samen kijken we in de webshop van Kees Smit Tuinmeubelen welke hangstoel ze het leukste vindt.

Niet veel later staat er een hele fijne hangstoel in onze tuin. Met comfortabel bijpassend kussen en twee losse kussentjes. Het is de ultieme chill plek voor mijn tiener!

#2 Wifi in de tuin

Onze wifi doet het prima in huis, maar in de tuin is de verbinding minder stabiel. Voor tieners staat de beschikbaarheid van wifi bovenaan het prioriteitenlijstje, dus daar moest echt iets aan gebeuren. En eerlijk is eerlijk, ik vind het ook handig als de wifi het ook in de tuin doet. 

De oplossing blijkt simpel. Het wifi-kastje dat op de slaapverdieping staat verplaatsen we naar de achterkant van het huis. Voor het bereik binnen maakt dat niets uit, voor het bereik in de tuin wel. Er is stabiele wifi. Tieners blij!

#3 Fikkie stoken

Fikkie stoken? Mijn tienerzoon weet er wel raad mee! Marshmallows roosteren? Mijn dochter staat al buiten. Een tienerproof tuin heeft een plek nodig waar veilig een vuurtje gemaakt kan worden.

Wij knutselden zelf een vuurkorf in elkaar van een halve beschadigde komadobarbecue, maar je kunt er natuurlijk ook een kopen. Zorg er wel voor dat er een plateau of schaal onder ligt zodat brandend hout niet op je tuintegels valt. 

Aanmaakblokjes, aanmaakhoutjes en houtblokken erbij en het fikkie stoken kan beginnen. 

Fikkie stoken en marshmallows roosteren, daarvoor komen de tieners wel naar buiten.
Fikkie stoken en marshmallows roosteren, daarvoor komen de tieners wel naar buiten.

#4 Buitenlamp met sensor

Tieners gaan later naar bed. Komen thuis als het donker is of moeten al vroeg weg. Nu zijn de meeste tieners niet heel goed in het uit doen van verlichting (oh vergeten….), dus een buitenlamp met sensor is ideaal. 

Het licht gaat aan als ze naar de schuur lopen om hun fiets te pakken en gaat vanzelf weer uit. Als ze weer thuiskomen gaat het licht aan en is er geen enkel excuus meer om hun fiets niet in de schuur te zetten. 

Een lamp met sensor bij de schuurdeur. Ideaal met tieners in huis.
Een lamp met sensor bij de schuurdeur. Ideaal met tieners in huis.

#5 Stopcontact in de tuin

Nog een paar weken geduld en dan komt bij ons de tuinman voor het bestraten en aanleggen van de nieuwe borders. Het moment om een grondkabel aan te leggen en de tuin te voorzien van stopcontacten. Natuurlijk op de plek waar zomers het zwembad staat, handig voor de pomp. Maar ook bij de zithoekjes. Daar worden de tieners blij van. Want dan is er wifi én stroom in de tuin. Kunnen ze buiten hun telefoon opladen. 

Wat zijn jouw tips om de tuin tienerproof te krijgen?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een fijne staycation? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.