Snel, simpel en lekker uit eten met kinderen in Berlijn

0
343
We zitten in een rustig hoekje.
We zitten in een rustig hoekje.

Berlijn is een heerlijke stad om met kinderen te genieten van een stedentrip. De hele dag rondstruinen, musea bekijken en de Berlijnse Muur zoeken. Aan het einde van zo’n dag zijn we hongerig. Maar waar kan je snel, simpel en lekker uit eten met kinderen in Berlijn? Ik deel onze ervaringen speciaal voor jullie op KidsErOpUit.

Snel, simpel en lekker uit eten met kinderen in Berlijn

Uit eten met kinderen is bij ons niet altijd een succes. Het “Lust ik niet” vliegt regelmatig over de tafel en borden worden maar half leeg gegeten. Ja, we hebben alle pedagogisch verantwoorde trucjes geprobeerd om ze beter te laten eten, maar het zit er niet. Ze groeien er vast ooit overheen. Op vakantie koken we meestal zelf en houden we een beetje rekening met hun voorkeuren. Tijdens een citytrip doen we dat niet, dan gaan we uit eten. We zoeken restaurants waar we snel, simpel en lekker uit eten kunnen. Ook houden we het uit eten gaan graag budget-vriendelijk.

Tijdens onze stedentrip Berlijn zijn we drie keer uit eten geweest en een keer hebben we ’s avonds op de kerstmarkt gegeten. Wil jij ook snel, simpel en lekker uit eten met kinderen in Berlijn? Lees dan onze ervaring met de restaurants Hans im Glück, Vapiano en winkelcentrum Lafayette.

Uit eten met kinderen in Berlijn: Hans im Glück

Hans im Glück is een Duitse keten van restaurants met ook enkele vestigingen in Berlijn. Op de kaart staan bijzondere burgers en cocktails. Voor circa 15 euro heb je een combinatiemenu met een burger en een cocktail.

Als wij bij Hans im Glück aan komen staat er al een rij voor de deur. Een populaire keten! We besluiten in de rij te gaan staan en een kwartiertje later hebben we een tafeltje voor ons vieren. Nieuwsgierig kijken we op de kaart. Dat wordt lastig kiezen, de ene burger klinkt nog beter dan de andere. Maar we komen er uit en laten ons adviseren voor een bijpassende cocktail. De kinderen zijn er redelijk snel uit en kiezen voor heel veilig: frites. De burgers en cocktails gaan er goed in. Dit was het wachten in de rij zeker waard.

De inrichting van Hans im Glück spreekt ons erg aan. Overal zijn berkenstammen verwerkt. Hierdoor ontstaan er intieme hoekjes en voelt het alsof we middenin de natuur zitten.

 

De inrichting.
De inrichting.
Mijn burger.
Mijn burger.
De burger van Gerard.
De burger van G.
Hou dit logo in de gaten als je in Duitsland bent!
Hou dit logo in de gaten als je in Duitsland bent!

Uit eten met kinderen in Berlijn: Vapiano

Ook Vapiano is onderdeel van een keten van restaurants. Hier vind je Italiaanse gerechten. Deze van oorsprong Duitse keten heeft inmiddels vestigingen in meer dan 28 landen. Ik zag er ook al twee in Amsterdam.

Wij hebben een hotel naast de Hauptbahnhof en zijn een paar keer langs Vapiano in het station gelopen. Als deze keten getipt wordt in onze reisgids besluiten we makkelijk te doen. We gaan vlakbij ons hotel eten, met zicht op de stationshal.

Vapiano heeft een bijzonder bestelsysteem wat ons niet direct duidelijk is. Ons drinken moeten we bij de bar bestellen. De pizza’s moeten we bij de pizza balie bestellen en we krijgen een apparaatje mee dat gaat piepen als de pizza’s klaar zijn. G. kiest voor de pasta en komt er bij de pasta balie achter dat je daar moet wachten totdat het klaar is. Heel gezellig is het dus niet als je allemaal iets anders besteld…. Het wachten op de pizza’s duurt ook een tijdje. Tegen de tijd dat dochter M., zoon C. en ik aan de pizza kunnen, heeft G. zijn pasta al bijna op. Betalen gaat met een pasje dat je bij de ingang krijgt. Gelukkig hebben we er twee, anders was het helemaal onhandig geweest.

Het praktische gedoe proberen we te vergeten. Het eten is namelijk wel goed en ook het prijsniveau is heel schappelijk. Vergelijkbaar met de voordeligste pizzeria’s in Nederland, maar dan een betere kwaliteit. De volgende keer kiezen we alleen of allemaal pasta of allemaal pizza. Wel zo gezellig.

Wachten op de pasta.
Wachten op de pasta.
Dat ziet er goed uit.
Dat ziet er goed uit.
Wachten totdat de pizza klaar is....
Wachten totdat de pizza klaar is….
Oeps, wie helpt mij even tillen? Gelukkig zijn de kinderen inmiddels groot genoeg om te helpen.
Oeps, wie helpt mij even tillen? Gelukkig zijn de kinderen inmiddels groot genoeg om te helpen.
Lekkere pizza!
Lekkere pizza!

Uit eten met kinderen in Berlijn: winkelcentrum Lafayette

Soms loopt de planning niet helemaal zoals gepland. Zo komen we tijdens een van onze dagen in Berlijn aan het einde van de dag terecht bij Ritter Sport. Hartstikke leuk om daar je eigen chocoladereep te maken, maar we moeten wel 45 minuten wachten totdat deze klaar is. Precies rond etenstijd. We zoeken dus iets in de buurt waar we snel, simpel en lekker uit eten kunnen. We duiken winkelcentrum Lafayette binnen en ontdekken dat de hele kelder gevuld is met restaurantjes. Nu kan ik doen alsof we heel goed een plekje hebben uitgezocht, maar dat is niet zo. We hebben gewoon het enige 4-persoons tafeltje dat vrij was gekozen. Zo kwamen we bij een crêperie in Lafayette terecht.

De kinderen kiezen natuurlijk voor een crêpe met suiker. G. gaat voor een gevulde variant en ik kies voor een hartige taart. Het smaakt prima, al is het ons eigenlijk net te druk en te krap allemaal.

De hartig gevulde crêpe van Gerard.
De hartig gevulde crêpe van G.
Mijn stukje hartige taart.
Mijn stukje hartige taart.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Berlijn met kinderen te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.